Kdo je za prepolovitev JAVNE BANDE?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Si slišal Štrudla? Da bi javni sektor financiral gospodarstvo iz svojih žepov, je neumno.
Država vzame kredit s katerim izplačuje plače javnim, ti pa ta denar pustijo v trgovinah in za storitve pri privatnikih.....drugega dnarja itak ni več v državi kot sposojenega.

Če kio ali telefon kupiš, dobi država 22% ali koliko že, in to je to.

Torej 78% je izguba. Če pa vsem znižaš davke za toliko in toliko bi se pa kupna močna vsem zvišala.
če greš na dopust v tujino, država izgubi vse, če kupiš kruh država zasluži od kmeta naprej pa vse do police (gorivo davki davki na materjal davki na plače davki na dobiček.......) in kmet, prevoznik, pek, trgovec .....vsi svoje plače dajo naprej v obtok gospodarstvu...(če seveda ne kupijo Kije ali gredo na dopust k sosedom.....
zastopiš kaj čem povedat?
in v tem smislu....če bi denar namesto dokapitalizacij bank dali v obtok med narod
sprasujem se.gif

sprasujem se.gif

al pa vsaj 3 nove miljarde v obtoku našega gospodarstva
sprasujem se.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Si slišal Štrudla? Da bi javni sektor financiral gospodarstvo iz svojih žepov, je neumno.
Država vzame kredit s katerim izplačuje plače javnim, ti pa ta denar pustijo v trgovinah in za storitve pri privatnikih.....drugega dnarja itak ni več v državi kot sposojenega.

Če kio ali telefon kupiš, dobi država 22% ali koliko že, in to je to.

Torej 78% je izguba. Če pa vsem znižaš davke za toliko in toliko bi se pa kupna močna vsem zvišala.

Prodajalec ne dobi nič
rolleyes-1.gif

Kaj pa šef salona oz. lastnik salona?
Morda čistilka v salonu?
Morda dobi kaj tajnica direktorja salona oz. bohnedaj direktor sam?
Kaj pa mehanik, ki je kio dekonzerviral, očistil in napravil nulti servis?
Je morda kaj dobil šofer ki je kio pripeljal iz luke?
Je morda kaj dobil "petrol" za gorivo katerega je tovornjak porabil ko je vozil kio?
Ali je kaj dobil luški delavec, ko je kio prestavljal po luških parkplacih?
Morda kak varnostik, ki je luko varoval?
Morda kak špediter ki je stvar organiziral?
.
.
.
.
.
.

Veriga ljudi ki profitirajo zaradi nakupov dobrin je doooooolga, tudi samo v sloveniji.

Da ne omenjam, da vsi v tej "verigi" plačujejo dohodnino, davke, prispevke...........

Pa še z vsakim novim nakupom sprožajo nove in nove "verige".

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Ne vem zakaj zmeraj Šukelj izpostavlja javne delavce ki imajo 650 evrov.Zakaj jim ne dajo 20% gor pa unim z 2 ali 3 jurčke 40% dol ?
Tukaj bodo velik pršparal.Drgač ena delavka v Mečkatorju dela 3x več kot čistilka z večjo odgovornostjo za manjšo plačo in 50 urami več kot ena čistačica v javni brez znanja slovenskega jezika.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Drgač ena delavka v Mečkatorju dela 3x več kot čistilka z večjo odgovornostjo za manjšo plačo in 50 urami več kot ena čistačica v javni brez znanja slovenskega jezika.
To ni res, čistilke tudi v javni startajo s plačo manjšo od minimalca, tak da šel z dodatki dosežejo mini9malno plačo (vse dodatke šenkajo, ker minimalc jim itak pripada) Mali fejsz najebejo v sepovsod za malo denarja, edino pogoji dela so bolj človeški, več dopusta lažja norma in to

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
Tako mimogrede. V zasebnem sektorju te noben nič ne vpraša. Tu imaš knjigo in adijo. Nekateri recimo niso dobili že pol leta plače, pa sindikalist ne delajo takih scen. Če je kriza, je za vse.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Javni sektor si lahko fino izplačuje nadure - vsak mesec do največ 20 nadur...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
KSZ
tale s sekret papirjem je delno že v uporabi
ko so otroci še v vrtec hodili smo morali vsakih nekaj tednov nekaj rol papirnatih brisač tja nest. sedaj je enako v šoli, vsak mesec nekaj papirnatih rol
sploh ne vidim problema v tem, da bi celoten JS ( razen zdravstva ) moral svoj wc papir sam - privat nabavljat. ali pa naj doma serejo
smile-1.gif

tudi vsak obisk gledališča , ki obiščejo otroci v okviru pouka in je obvezen moramo financirati. čeprav se gledališča financirajo iz proračuna.
tudi ne vem zakaj ima RTV slo med oddajami reklame, ( medtem ko jih recimo nemška državna tv sploh nima ), čeprav se financira iz proračuna in še obveznega prispevka. Ukinimo financiranje RTV iz proračuna pa bomo tudi nekaj prihranili, pa visoke odpravnine direktorjem državnih služb itd... se milijončki hitro naberejo

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Javni sektor si lahko fino izplačuje nadure - vsak mesec do največ 20 nadur...
hysterical-1.gif

To dobijo samo izbranci navadna raja se lahko obriše pod nosom.
Jaz sem prvi za to, da so vse plačilne liste javnih uslužbencev javne, ker sedaj si tisti na višjih položajih poiščejo vse sorte dodatkov k plači za tamale pa s težkim srcem tisti dodatek dodajo da ima vsaj minimalca.

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Preden vsi zlivate gnojnico, dajte se zavedat, kaj vse zajema javni sektor. Službe v njem omogočajo civilizirano družbo in normalno življenje.
Jaz hočem dobro plačano policijo, da me bo ščitila in delala red
Jaz hočem dobro plačane učitelje, ker imam dva majhna otroka in želim da imata dobro šolanje, privatne šole si pa ne morem privoščit
Jaz hočem dobro plačane zdravnike, ker bom tudi jaz enkrat star in bolan in si privat klinike ne morem privoščit
Jaz hočem dobro plačane gasilce, da mi bodo ob 2h zjutraj črpali vodo iz kleti, ko me bo poplavilo
Jaz hočem socialno državo, ki bo poskrbela zame, če mi slučajno v lajfu zariba
Jaz NOČEM vsako leto dati miljarde v dokapitalizacijo bank, NOČEM miljona občin, NOČEM nesposobnih politikov in volitev na 1 leto
In šparanje na teh službah je strel v koleno, predvsem za narod. Tako da vsi ki zganjate foušijo, kako se v JS cedita med in mleko, pojdite preverit, preden tupite in se zavedajte se da z padcem in privatizacijo tega istega JS, vaš standard spušča na nivo afriških držav...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Dejstvo je da del privatnega sektorja zelo dobro živi na račun javnega.
Lahko navedem lasten primer in letošnjega leta. Privat firma je oddala predračun za neko delo skupaj z materijalom za 30.000€. Ker se je vodstvu po posvetu z nami to zdelo preveč smo se dogovorili, da sami čez vikend to naredimo in dobimo za to plačane nadure. Enak material smo dobili z večjimi rabati kot nam je na predračunu predstavila privat firma
confused-1.gif
. Torej smo samo čez vikend prišparali javnemu sektorju 15.000€! In veste koliko investicij je še, ki bi jih lahko izvedli sami. Ampak ne, prioriteta je da vse investicije prevzame privatni sektor.
No, pa na tistih 20 nadur smo čakali 4 mesece
redface-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:

Jaz hočem dobro plačane učitelje, ker imam dva majhna otroka in želim da imata dobro šolanje, privatne šole si pa ne morem privoščit
Jaz hočem dobro plačane zdravnike, ker bom tudi jaz enkrat star in bolan in si privat klinike ne morem privoščit
Jaz hočem dobro plačane gasilce, da mi bodo ob 2h zjutraj črpali vodo iz kleti, ko me bo poplavilo

Ti kar hoči..... če jih sedaj zmečemo 30% populacije v jame, ne bomo prišli v 20 letih na zeleno vejo. Zdaj se lahko samo še gasi požar, dokler se ga bo. Potem bodo pa s titavkami in in yugozastavami paradirali po ljubljani, kot je bilo v grčiji.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.702
113
Seveda ste čakali 4 mesece na plačilo nadur, če ste pa "decision makerju (ali več "posvečenim") z=bali kakšnih 10 jurčkov provizije, ki bi jim od privatnika kapnila.
tongue-1.gif

Pri takih zadevah je tisti, ki predloži tako ponudbo ali podkupljen, ali totalen naivec/butelj. Saj na vem kaj je huje.
In take je treba iz JS zmetati ven, samo pri nas nič ni možno, ker smo "socialni" in se nihče nikomur ne upa "zameriti" in prevzeti odgovornost za svoje odločitve.
Po moje je to nekako posledica 75-ih let t.i. "kolektivne odgovornosti" za katero je obolele večina naroda.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
ko so otroci še v vrtec hodili smo morali vsakih nekaj tednov nekaj rol papirnatih brisač tja nest. sedaj je enako v šoli, vsak mesec nekaj papirnatih rol
To pa je narobe in mislim da zrelo za prijavo. Naj si zaposleni sami kupujejo papir, za otroke je pa itak vračunan v denarju, ki ga dobivajo na glavo, ...in potem starši brez denarja kupijo papir namesto krompirja...svinjarija....jst bi jih prijavu, vsaj anonimno, če ne bo efekta pa vsaj še rumenim novinarjem javil.
RTV naročnino pa če bi imela bilokera vlada vsaj voljo do resnega vladanja, bi jo že zdavnaj ukinila, pa ne iz dobrote ampak zaradi zvišanja kupne moči in s tem pritoka več davkov. Tako pa denar iz žepa državljanov, preko visokih plač rtvjovcev dobesedno potuje v tuja gospodarstva, ker so znani po tem, da radi okol hodijo.....sama zguba z njimi . Nas pridejo veliko ceneje, pa če so do zadnjega vsi na borzi

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:

Ti kar hoči..... če jih sedaj zmečemo 30% populacije v jame, ne bomo prišli v 20 letih na zeleno vejo. Zdaj se lahko samo še gasi požar, dokler se ga bo. Potem bodo pa s titavkami in in yugozastavami paradirali po ljubljani, kot je bilo v grčiji.

In točno v tem je problem. Narod je razklan do te mere, da se že kažejo ideje nasilnega obračunavanja. Ob tem, ko so dejansko vsi v istem k...., dnar se pa šopa v banke, davčne oaze in EU. Jaz si ne želim državljanske vojne....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Ammm....in katere strani bi bile v tej državljanski vojni? JS&JU VS privatni sektor? Dvomim no
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Treba je ugotoviti profil plač v JU in porezat tiste pri vrhu in sredini ter zmanjšati zaposlene.

Žal, to je dejstvo, preveč zaposlenih, preveč denarja za plače.

A predhodno znižati plačo poslancem na 1000 EUR

Ukiniti študijske centre, agencije...

Prvo v hlevu počistit, potem pa na delavce v JU itd.