kdaj je najboljše prodat avto?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaj boš govoril, i30 je popolnoma na nivoju Golfa, če ne celo boljši.

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

nisem pristaš golfa, me je pa vožnja z novim pozitivno presenetila. i30 ne poznam, zato sem omenil i20, ki me je razočaral napram konkurenci!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
že ko vrata zapreš s tistim plehkim zvokom vidiš, da to ni to.

Direktor VW se strinja stabo...
evil.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Za tak denar dobiš novega i30 CW ali Ceeda SW in imaš nov boljši avto z (kar je najpomembneje) 5 ali 7 leti garancije!
zmaga.gif
za tak dnar ne dobišniti novega i30CW, niti ceeda SW......noben od njuju se še ne prodaja.
Aktualna i30 in ceed pa ne vem če sta bolša kot golf, no kakor za koga.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Saj veš, da v tem videu govorijo o mehanizmu za nastavljanje volana in se samo norega delaš, kajne?
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
es tut mir leid, aber ich spreche kein deutsch :p

Ja tut vrata so loputal....

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ja sej, da bi od wannabe korejc fahrerja pričakoval, da obvlada 2 tuja jezika je že malo too much. Sorry.
tongue-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:

Tudi za ceno bi se težko reklo, da je zanimiva...
tongue-1.gif

Citat:
Je dizel 1.6 TDI
15.000 ni zanimiva cena?

novi takšen 21.000?
trenutno najcenejši novi na netu 19.000

potem pa res ne vem kaj je prava cena.

Da ga komu v hrbet vržem?
confused-1.gif

Recesijski časi.

Kdor že ima 15 jurjev, jih bo imho raje namenil za nakup novega avtomobila, kot pa švoh dizla nižjega srednjega razreda. Če je osnovna cena par jurjev višja, itak nekaj popusta dobiš na avtohiši in imaš na koncu dilemo ali za 10% več vzeti nov avto ali pa raje rabljenega, za katerega ne moreš vedeti kaj se je dogajalo z njim. Za delovni avto spet ni najbolj primeren, saj za podoben denar dobiš recimo kombi. Rekel bi, da bi imel precej boljše možnosti, če bi prodajal 3 leta starega golfa za 10 jurjev, recimo...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
glede na razne eurotax-e itd , je cena zanimva/poštena/dobra.....je pa pač očitno dejstvo , da je trg avtov totalno v kur.u, sploh rabljenih.
Čeprav vidiš marsikaj , od tega , da se avto proda v 2 dneh ali pa da so gor po pol leta....pa so pri vseh bile/so cene enako dobre(približno eurotax cena, kar je dosti manj kot so se avti prodajal pred neka jleti).

Jaz imam ravno ogledane ene 3 primerke , avtov več kot očitno ne mojo prodat in cene že počasi nižajo, .....še malo počakam.....upam da ne preveč
smile-1.gif

Menim , da trenutno , sploh če imaš dokaj nov avto prodaja ni smieslena, pri starejših pa kakšenga jurja dost lažje pogrešaš sploh če dobiš potem "Novega" dost ugodno......

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

nisem pristaš golfa, me je pa vožnja z novim pozitivno presenetila. i30 ne poznam, zato sem omenil i20, ki me je razočaral napram konkurenci!
Pa računaj, da Golf dobi naslednika konec leta (vsaj zdi se mi)... Torej je dejansko model na odhodu...
Drugače pa Ceed rula
zmaga.gif
.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
No saj,nuje ni nobene,edino malo sem se ga naveličal,pa bi nekaj drugega...
Še kakšno mnenje?

a tanov berlingo/partner ti ni všeč?? za 15jurjev ga dobiš z vso opremo..hdi.. super uporaben avto za tak denar..če rabiš takega seveda

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
uf, ja, sploh so posrečeni modeli, ko avta v zivo ne vidijo pa nižajo ceno za 30% že po telefonu..nekako bi še razumel ,če človek prodaja "clia" ki je istih na avtonetu 50+, ampak da ti gre pa en zbijat ceno nevidenega avta ki se prodaja eden ali dva na netu...je pa višek. kr dol fuknem. še prej pa mu rečem da nisem cigan in nimam finančnih problemov.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
uf, ja, sploh so posrečeni modeli, ko avta v zivo ne vidijo pa nižajo ceno za 30% že po telefonu..nekako bi še razumel ,če človek prodaja "clia" ki je istih na avtonetu 50+, ampak da ti gre pa en zbijat ceno nevidenega avta ki se prodaja eden ali dva na netu...je pa višek. kr dol fuknem. še prej pa mu rečem da nisem cigan in nimam finančnih problemov.

lej če kekec prodaja avto , ki je nov recimo 22K€ in mu drži ceno leto dni staremu 19K€, itak da da ga boš vprašal preden greš gledat, a se boš vozil 100km zato , da ti tip reče da ti spusti za 100€ max.

Opazujem 1 avto .......ceno so naenkrat spustil za kar nekaj tisoč € ....z avtom ni bilo nič narobe le začetna cena je bila previsoka, trenutno je cca Eurotax+5%(prej +25%)..........pa se ne proda, torej je velika verjetnost da bo še nižal, al pa g an ebo prodal .oz. g alahko proda dilerju za Etax-20%

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Tako je kot pravi igi, i 20 je dejansko čista polomijain če pogledaš malo bolj v motorni del boš opazil predelani cliov motor iz prejšnje generacije , Korejci so ga pač kopirali in vgradili v i 20.Vozil sem ga za probo ker ga je hotela kupiti oseba iz moje žlahte in smo bili globoko razočarani zaradi nekaterih pomanjklivosti največ pa radi samega motorja ki ne žene avto kot bi trebalo, ste peljali kdaj avto na malo večjo vzpetino z tremi osebami in se vam avto dejansko ustavi ker ne zmore ? To se je zgodilo z tem i 20 na bencinski pogon in to z prvo brzino ker z drugo sploh ne prideš na vzpetinoKdaj kaj prodat?

Prodaj ga ko se ti zljubi in imaš denar v žepu, ne na lizing in kredit, ker takrat je bolje da avta sploh nimaš, moj nasvet.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

lej če kekec prodaja avto , ki je nov recimo 22K€ in mu drži ceno leto dni staremu 19K€, itak da da ga boš vprašal preden greš gledat, a se boš vozil 100km zato , da ti tip reče da ti spusti za 100€ max.

Opazujem 1 avto .......ceno so naenkrat spustil za kar nekaj tisoč € ....z avtom ni bilo nič narobe le začetna cena je bila previsoka, trenutno je cca Eurotax+5%(prej +25%)..........pa se ne proda, torej je velika verjetnost da bo še nižal, al pa g an ebo prodal .oz. g alahko proda dilerju za Etax-20%

če ti je 19k€ preveč , ker bi ti rad eno leto star avto za 15, ga pač ne boš niti klical...če nimaš pač ne moreš imet. To si bo moral folk počasi zapomnit.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
no kot, da bi kdo bral tukaj Alter, danes dva klicala in eden ga je kupil
cool-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
ne gre se za to da je 19K preveč.................gre se za to da je preveč 19K za1 leto star avto, kateri je nov 22K.
Nekateri bi radi rabljen avo prodali za (skoraj) ceno novega.
Kot so že zgoraj povedali je klicev danes še za pametno ceno relativno malo, kaj šele za take "zlata vredne" avte.
Se pa strinjam , da je avtu z "normalno "(eurotax +-) ceno brez veze zbijat ceno za 30% po telefonu.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
ha? ja kolk pa je po tvoje vreden 1 leto star avto ? 50% cene novega??? al wtf je to?

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ha? ja kolk pa je po tvoje vreden 1 leto star avto ? 50% cene novega??? al wtf je to?
Odvisno kaj imaš za osnovo. Če je cena po ceniku, potem okrog 35% dol (vsaj). Saj se sedaj pri novih dobijo nenormalni popusti...