Kdaj bo dokončana avtocesta mimo Maribora?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Pa o tem govorim.

Ni potrebe po metanju denarja v cesto, ki bo potem samevala.
Da se razumemo, tudi meni je v interesu priti od A do B v najkrajšem času, ampak za par minut nekaj mil€ pa se mi ne zdi smiselno.

Tudi Graz nima ringa, pa je skoraj kot Ljubljana. Ima stičišče avtocest S-J in V-Z ter vpadnice.

Lp

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Ma glej prvo smo tukaj malo zbrkljali. Maribor ima vzhodno in zahodno obvoznico. Zahodna je tista od koroškega mosta, mimo Qulandije in se na njej pretaka predvsem lokalni promet ter promet iz Koroške. Za to cesto ne bomo izgubljali besed, ker je čisto običajna cesta, taka kot je recimo Ptujska, Proletarskih brigad, Tržaška, skratka ni vredna omembe...
Vzhodna obvoznica pa je avtocesta in ta je kamen spotike. Po tej se prevaža tranzit v Avstrijo in Madžarsko. Če kdo meni da je ta cesta nepomtrebna, pa nebom z njim izgubljal besed.

Aja pa res Graz nima obvoznic. Zakaj že?? Ker ima avtoceste zgrajene tako da se na njih ne odvija lokalni promet, na njej ni semaforjev, je avtocesta kot avtocesta. Saj Maribor nebi rabil imeti obvoznic, magari bi imel avtocesto speljano skozi Glavni trg, če bi ta avtocesta bila res avtocesta, ne pacesta z tisočerimi semaforji in rondoji.

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kaj je res to, kar čujem po radiu, da je do jutri avtocesta zaradi del zaprta. tam nekje pri slivnici?
prokleti butli.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
sem se peljal mimo, pa je zožena, ne pa zaprta.. zastoj pa se lepo daljša iz smeri lj.
mrdaco, on je govoril o južni obvoznici da je nepotrebna, če sem prav razumel. No saj tam itak nikoli ni bila mišljena ac, ampak 4 pasovnica

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
mrdaco, on je govoril o južni obvoznici da je nepotrebna, če sem prav razumel. No saj tam itak nikoli ni bila mišljena ac, ampak 4 pasovnica

Vsaj nekdo prebere post, preden odgovarja
aplauz.gif

Po odprtju VZHODNE obvoznice oz. avtoceste, se bo Maribor rešil tranzita tako v smeri V-Z, kot S-J.

O smiselnosti JUŽNE obvoznice, kaj šele SEVERNE pa ni vredno izgubljat besed, še bolj pa €€€€

Lp

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
južne obvoznice v pravem pomenu besede itak ne bo, ker nima kje potekat in ni potrebe po njej. Če porihtajo obstoječo cesto bo ok.
severna pa je itak znanstvena fantastika lokalnih politikov. Oni bi tunel skozi kalvarjo delali, po podzemno krožišče pod piramido
hysterical-1.gif
so obstoječe ceste čisto dovolj za to

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
kaj je res to, kar čujem po radiu, da je do jutri avtocesta zaradi del zaprta. tam nekje pri slivnici?
prokleti butli.
Novo avtocesto dokončujejo. Včasih moraš zaradi česa takega tudi zapreti obstoječo za kratek čas.
Pozimi so Italijani za vikend zaradi dokončanja beneške obvoznice zaprli avtocesto Padova-Mestre. Enako delajo tudi Avstrijci, Nemci ...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
včeraj odprta, ta štikl ceste mimo pohorja... se bom danes peljal da vidim če kaj trese.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Nisem našel bolj primerne teme, zato bom tole uporabil :)

Kaj se pripravlja na tržaški - bohova v MB? Zadnič so v hočah pri semaforju šli rezat ograje med cestama (predvidevam da zato da bodo preusmerili promet iz ene na drugo), včeraj pa se je že videlo neke nove oranžne označbe na cestišču. In to vse od hoč pa do papške..

Če imajo tole celotno cesto v planu zapreti in preusmeriti promet samo na eno dvopasovnico, bo tukaj prvi kaos. Pred nekaj meseci se spomnim da sem nekaj zasledil o prenovi semaforjev tu, je to to?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
To je to?

Na cesti Slivnica - Hoče - Maribor bo zaradi obnove vozišča promet urejen dvosmerno po polovici ceste predvidoma do 31. 8. 2018. V času prometnih konic pričakujemo zastoje.

Pa sem mislil, da bodo ven zmetali semafore in nekako uredili večjo pretočnost :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
So kar OK uredili; samo semafor na papeški in v hočah deluje, vmes pa ne. Čeprav se bo vedno našel nekdo ki bo bremzal celo kolono z 50kmh vožnjo.
Jutra v smeri LJ so torej tekoča, me zanima popoldan :/

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ja danes zjutraj je bilo kul, ob 06h. Ena baba je edino jajcala 60kmh, drugače bi bilo super. Kot rečeno je delal samo semafor na papeški, potem pa vsi ostali rumeno blinkali, naslednji je spet delal v hočah pri hoferju.

Kak pa bo ob 16 pa poročam, prvič grem preverit, edino če bodo že po radiu jamrali, da je gužva :)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Do konca poletja, slab asfalt je treba zamenjat, tako kot tudi sedaj med Brnčičevo in Tomačevim v Ljubljani, vsakodnevne gužve so neizogibne.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Samo zanimivo, da so na tej cesti že menjavali asfalt, sekcijsko. Zdaj so se pa odločili durh naredit? Saj super, ker tam je res slab asfalt. Upam da še kaj uredijo semaforje za več zelenih valov :)