Kazen zaradi neprave prve pomoči...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Tu se bomo mogli zmenit pa it tote lokalce spokat privat, ker toti pa nas že na suho j*bejo no!

Kazen zarad blinkera, ti zarad prve pomoči (na eno leto starem avtu right?)

Kateri lokalc je bil? J.?

Totega lokalca J. ( če pravega mislim) bi blo treba enkrat neki šolat, da še pomislil nebi več, da bi komu lopar ven za tako bedarijo stisno....
jezen.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.583
9.806
113
40
MB
Citat:
Uporabnik scott pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Lokalni šerif mi je napisal kazen (125 eur.), da nimam prave prve pomoči, kljub temu da jo seveda imam. Na vprašanje kaj manjka moji in kakšna je prava mi ni hotel odgovoriti, na zapisnik (ki ga seveda nisem podpisal) pa je napisal; "policist mu ni razložil zakaj kazen zaradi prve pomoči" ter se podpisal.
bonk.gif

Kakšne so šanse za pritožbo? Policist je bil sam, jaz pa sem imel v avtu kolega ki je bil vsemu skupaj priča.
rolleyes-1.gif

Če je prva pomoč starejša kot 5 let al 6 let, se šteje da jo nimaš. Ima rok trajanja. Pa polna mora biti.

eno leto ma star avto, prvo pomoč je dobil zraven .. sma šla skozi inventar z mojo tosamino in je isti! razen da je njegova škatla črne barve.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Ali pa greš tak hitro skozi krožnega, da neveš kdaj bi ga dal.........pred krožnim ga že ne moreš dat.....če pa ga daš v krožnem pa si tak hiter, potem še prišteješ reakcijski čas od tistega ko bi ga lahko utegnil videt, preden se on zave čmigavca, pa si že tak zunaj....
smile-1.gif

Tak, da....vsi ki vozite z preveliko hitrostjo skozi krožne.....ne se trudit z smerokazi
zmaga.gif

Če bi poznal zakon bi vedel, da v primeru, da v krožišču zaviješ na prvem odcepu ven, da daš smerokaz takrat ko zapelješ v krožnega. Tako da imaš v vsakem primeru čas dati smerokaz
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kolk vem Saško še samo v pisarni dela. Se je malo umiril po tem ko je dobil granitno kocko v glavo.
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
zaradi zmigovcev bi jaz takim kot si ti roke odsekal, ne samo kazni dal. da smo si na jasnem. zaradi takih oslov se prebijam cez kranjsko krozisce pri mercatorju 30min namesto 10! v eno smer!

balkanci prekleti.

10m preden pripeljem s 45km/h mimo njega se on spomni da me bo vseeno cuknil ven in se komaj varno ustavim,
pol pa mi daje kazen za blinker...

Ma kakorkoli, on je in bo ostal policist, tako da se ne sekiram.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
zarad takih kot si ti vedno ponovim cel moj inventar kletvic, ko se vozim po btcju.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz v avtu nimam rezervnih zarnic (OK, to je moja lenoba, da ne kupim neuporabnega paketka zarnic), prav tako imam v avtu nemsko prvo pomoc (zavojcek rdece barve).

Do sedaj sem imel nekaj kontrol (navadno ko je streha pospravljena), pa mi na sreco se niso zatezili za odpiranje prtljaznika.

Za zarnice sprejmem kazen (jih imam na TODO za nakup), za kazen za prvo pomoc sem se pa pripravljen skregati.

Namrec, kje pise, da nemska prva pomoc ni enakovredna slovenski? Ce ze imamo za svete razne nemske TUVe, potem bo menda tudi nemska prva pomoc OK za slovenske policaje???

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.562
1.087
113
Titograd
Pač taka so pravila. To da je nemška prva pomoč še malo bolj založena kot naša, pa tudi to da s tem škifi sami ne znajo delati nič bolj kot povprečen folk je pač druga stvar. Skratka, ko ti bo pogledal noter, pa če boš imel ravno nesrečo da mu gre tisti dan za nohte z normo, ti bo kazen gladko stisnil, če boš pameten pa še avto okoli obrnil.

Jaz imam še staro prvo pomoč noter, pa tudi novo. Nikdar ne veš kdaj prav prideta.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
BTW ne da se mi brat navodil od avta (če kej piše). Kako hudiča je z xenonom?? Da me začne j. kje mam žarnice za prednje luči, pa čeprav imam tudi komplet za ostale zadeve. Sej verjetnost je itak min, samo v teoriji'?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Če bi v zakkonu pisalo, da se pi nas lahko vozijo le vozil z slovensko prvo pomočjo, se tujci ne bi smeli.

Tako da bi verjetno s kakšno pritožbo šlo skozi, če b se nekdo vpičil v to, da prva pomoč ni slovenska, ampak je tu tisto pravilo..komu bi se dalo jebast s tem
smile-1.gif

PS, koliko je kazen za žarnice?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
BTW ne da se mi brat navodil od avta (če kej piše). Kako hudiča je z xenonom?? Da me začne j. kje mam žarnice za prednje luči, pa čeprav imam tudi komplet za ostale zadeve. Sej verjetnost je itak min, samo v teoriji'?

A moraš Xenon žarnico tud imet med rezervnimi? ker jest jo nimam, pa tud vprašanje, če bi znal za cesto zamenjat.?

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ksz

A ni po novem da ti zaradi žarnic (od žarometov) ne morejo dati kazni? Na novejših avtomobilih se bojda ne da z lahkoto (na cesti) zamenjati le-teh. Za Alfe naj bi obstajalo celo neko orodje, brez katerega se ne da.

Ko so me nazadnje ustavili z pregorelo žarnico in mi je nekaj težil, sem se mu samo zahvalil za opozorilo in šel naprej.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
No sej jst vedno pravim da v 99% se narediš neumnega in rečeš da ti je pač zdele med vožnjo crknla in da boš takoj zamenjal ko prideš domov. +da ne pametuješ in mislm da te res noben več ne j.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Dobr gumo dol dajat
bonk.gif
ne rabiš.

Je pa res super je ko daš roko notr in na pamet menjaš
grin1.gif

Največji problem vidim ker ko rineš skor nemogoče da čisto čisto notr porineš ker jo treba z roko držat. Svinjarija na žarnici pa nikol ni dobra
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.562
1.087
113
Titograd
Na srečo je urejeno to tako da mora biti avto opremljen po zakonih države v kateri je registriran, ne v kateri te ustavijo, nekaj mesecev nazaj sem članek o tem bral (kot ponavadi se ne spomnim kje
bonk.gif
). Torej, švaba za vožnjo pri nas ne rabi slovenske prve pomoči. Mislim da tudi hrvati neupravičeno lupijo če nimaš vlečne vrvi poleg.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Zakaj pa mi potrebujemo kot obvezno opremo jopič v drugih državah, čeprav pri nas ni potrebe?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.562
1.087
113
Titograd
Ne potrebuješ je, čeprav imaš pa sitnosti zaradio bebavih policajev. Avto mora ustrezati predpisom v sloveniji, pri nas pa vlečne vrvi in lajbiči niso obvezni. strela jasna sem jezen zdaj nase ker ne najdem več tistega. Je še lepo pisalo da neka konvencija to ureja (poimenovana po enem mestu, več se žal ne spomnim).

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Saj sem tudi hotel napisat da moraš pri nekaterih gumo dol snet, pa sem si mislil da to ziher ne more bit res
bonk.gif