Kazen, če greš s kolesom čez Tivoli

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sem še malo prelistal zakonik. Gokart (med ostalimi) ne spada med vozila ampak posebna prevozna sredstva, tako da če ga ima kdo doma...
hysterical-1.gif

''njihova hitrost pa ne sme preseči največje hitrosti, s kakršno se lahko gibljejo pešci.''

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kaj pa segway? Ali pa rolka in rolerji, to dvoje verjetno ne spada pod prevozna sredstva?

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Me pa zanima nekaj, bral sem kako leto nazaj zakon, kjer pise, da lahko tudi po conah za pesce vozis kolo s hitrostjo pesca. Torej ali policaj ali redar na uc oceni, da si prehiter ali kako?

tivoli ni pes cona.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Saj se hitreje praktično ne moreš peljat, ker je preveč folka.
smile-1.gif

Ne vem kolikokrat si na Čopovi, ampak jaz sem dnevno in dnevno gledatm kretene s kolesi, ki ga pičijo in ne jebejo žive sile. Tudi zdaj, ko razkopavajo celo Čopovo. Poleg tega pa še mularija s skuterji in raznimi ciaoti.
bonk.gif
Ni veliko takšnih, ki bi dajali prednost pešču in pazili...

Tole s Tivolijem pa ne razumem kje je kakšen blazen problem. Zraven ob celovški je kolesarska steza, zakaj bi potem rabil vozit čez Tivoli?

V glavnem, je veliko kolesarjev zelo problematičnih, kar se tiče upoštevanja CPP in je kar prav, da se naredi malo reda, če drugače ne gre pa pač s kaznovanjem.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.717
70
48
Kaj ma veze Celovška? Hočeš prit iz Rožne do Hale Tivoli, greš pa kam, na Tržaško pri zdravstvenem, po celi tržaški naprej, po Prešernovi, mimo Galerije, in levo pri hotelu Lev? Namesto samo lepo naravnost? A lahko še bolj v žep okoli riti? Sramota je kako si to mesto sploh upa kandidirat za neko zeleno mesto in omenjati kakršenkoli razvoj kolesarjanja. Iisti drek kot pri fancy novem mostu pri kliničnem centru. Prepoved kolesarjem čez most. Je treba praktično nositi kolo po nekih štengah, če se slučajno še najde kakšen [cenzura] ki na cesti pod mostom, kjer je vse zaparkirano, zablokira kolesarsko stezo. Kakor se je meni ravno pred nekaj dnevi. Pa kolesarske steze po robu pločnika čez tri tisoč dovozov ko se ti zdi da si na rally stezi. Hvala bogu imam amortizerje na kolesu.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.540
1.130
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Kaj ma veze Celovška? Hočeš prit iz Rožne do Hale Tivoli, greš pa kam, na Tržaško pri zdravstvenem, po celi tržaški naprej, po Prešernovi, mimo Galerije, in levo pri hotelu Lev? Namesto samo lepo naravnost? A lahko še bolj v žep okoli riti?

Tam je pač uradna cesta. Ne pa čez park.

In če hočeš z avtobusom iz šiške do viča moraš tudi okoli centra in tobačne, ne gre direkt mimo živalca...
bonk.gif

Tivoli ima še eno cvetko. Ena in edina cesta čez tivoli, po kateri je dovoljen promet je do grada. In tam je z avtom problem, ker tega niti pešči, niti kolesarji ne vejo in ne "=bejo žive sile".

jello

Guru
22. sep 2008
10.396
3.951
113
Kolesarske steze ne sodijo na pločnik. In rdeče pobarvan pločnik ni in ne more biti kolesarska steza, pa če si zoki 100x na reče da je, to še vedno ne bo. Zato pa ne moreš po kolesarski narest 100 metrov da nebi blo treba zabremzat, skočit, zapeljat v luknjo, se izognit štangi, znaku, avtobusni postaji, pešču, vozičku, psu,......Zaprimo tivoli še za pse, ker niso vsi na štrikih, za otroke, ker nekateri skačejo po travi,.......in organizirajmo helikopterske izlete, da ga bomo lahko gledali vsaj iz zraka.

To je zdaj samo potuha kretenom, da lahko hodijo brezglavo, češ saj kolesarjev in mopedistov tukaj itak ne sme biti. To so tisti, ki tudi na avtocesti po prehitevalnem vozijo 130 km/h, ker je več tako ali tako prepovedano. Dejstvo pa je da: 1. v tivoliju vedno bodo tudi kolesarji in mopedisti, tudi če 100 znakov postaviš in 2. na avtocesti bodo vedno hitrejši od tebe, ne glede na to koliko je omejitev.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Definicija peš cone je že v osnovi sfaljena. Kateri kolesar vozi s hitrostjo pešca? Čopova in podobni hubi bi morali že zdavnaj prepovedat kolesarje. Tu bi lahko Zoki ogromno zaslužil z globami.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Podpis. Na poti v službo sem šel čez center in sem z zanimanjem gledal kako kolesarji hladno pičijo čez rdečo v vseh možnih kombinacijah. Posamično, skupinsko, stari, mladi, hitro, počasi skratka ni da ni. Glede na odgovore je pa očitno, da je naš problem v tem, da je normalno, da se vsak sam odloča katera pravila bodo zanj veljala. Zato pa smo kjer smo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Meni se je pa ful luštno peljat čez strogi center. In ja, grem s hitrostjo pešca, samo da udobno sedim in čakam da mi kako budalo na rolerjih v gumo prileti.

Sicer pa, ko se malo voziš po ljubljani vidiš da debilizmov je polno. Še vedno mi ni jasno niti, kje naj bi se peljal mimo picerije tunel (primer: prideš po dolenjki in hočeš do starega trga na sladoled; na križišču z roško je znak prepoved za kolesarje, do ljubljanice pa 400m
rolleyes-1.gif
Naj bi šel čez cel rudnik ali okoli ljubljanskega griča?)

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.717
70
48
Taki divjaki na kolesih povsod. Se čudim da ste sploh še živi!

Citat:
Uporabnik guardy pravi:

In če hočeš z avtobusom iz šiške do viča moraš tudi okoli centra in tobačne, ne gre direkt mimo živalca...
bonk.gif
Boli mene kje je uradna cesta. Za kolo se išče najkrajše poti, glede na to da se poganjam sam, in ne prek neke eksplozije v zaprti komori.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.540
1.130
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:

Citat:
Uporabnik guardy pravi:

bonk.gif
Boli mene kje je uradna cesta. Za kolo se išče najkrajše poti, glede na to da se poganjam sam, in ne prek neke eksplozije v zaprti komori.

No, očitni pač eden izmed tistih osebkov, katere sem omenjal. Pravila so, kakršna pač so in se jih je pač treba držat. Kam pa pridemo, da bi si vsak "seljak" sam izbiral pravila...

btw: a izdelke v trgovini tut kupujep po starem DDV, ker ti pač tako bolj paše?

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
WFF???? Edino pravilno je to. Tivoli je PARK, kolesarji naj se vozijo po kolesarskih stezah. Veliko izmed njih pa je takih bumbarjev, ki bi se lahko vozili le u šterni v krogu, le tam ne bi nikogar ogrožali... Bravo Janko:)

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
sej kul, ce so taka pravila, da se kolesarje zajebava, s kolesom ni vec prakticno in sem presaltal na avto
smile-1.gif
Ocitno imate ljubljancani to raje kot kolesa v tivoliju

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.717
70
48
Brezvezna primerva ki ima nek smisel samo v tvoji glavi, mogoče raje vzami omejitve na cesti, katerih se držim. Zapore kot nelegitimne ne mislim upoštevat. Dvig DDVja kot zadnjo opcijo za to brezvezno državo da ne izdihne, pač bom in moram, ker alternative ni.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.465
3.835
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:

Citat:
Uporabnik guardy pravi:

bonk.gif

No, očitni pač eden izmed tistih osebkov, katere sem omenjal. Pravila so, kakršna pač so in se jih je pač treba držat. Kam pa pridemo, da bi si vsak "seljak" sam izbiral pravila...

btw: a izdelke v trgovini tut kupujep po starem DDV, ker ti pač tako bolj paše?

Pravila so? Govora je ravno o tem, da je tole pravilo nesmiselno in glupo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.540
1.130
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Pravila so? Govora je ravno o tem, da je tole pravilo nesmiselno in glupo.

Zakaj je nesmiselno? Tivoli je PARK. Pred vhodom v PARK je tabla za PREPOVED vožnje. Dokler je temu tako, se je tega pravila pač potrebno držat.

BTW: a po arboretumu se tut s kolesom vozijo?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Nekateri resnično potrebujete lekcijo iz logike: 'apartheid je zakon, dokler je zakon, se ga spoštuje'.

Poanta je, da je prepoved NESMISELNA, ker Tivoli dnevno prečka več sto kolesarjev. Ali je torej bolje postaviti tablo in se delati, da si rešil problem, ali bi bilo bolje dejansko narediti kolesarsko stezo?