Kazen, če greš s kolesom čez Tivoli

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Ja, samo tam sem videl samo policaje, ki nadlegujejo kolesarje ne redarjev.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.382
7.068
113
Pravilno, ti kolesarji se obnašajo hujše, kot mati terezija. Treba jih je naučit reda.

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Jankovič je car.... jebe čefurčke u glavo...

priceless...

ps mol je država
hysterical-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Meni se zdi kar prav da ni za kolesarje. Veliko majhnih otrok tam skače vsepovprek, folk laufa s slušalkami, psov je veliko... in kamikaze na biciklih tam nimajo kaj iskat.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
LOL
Citat:
Če je kolesarjenje v Tivoliju prepovedano, je dovoljena vožnja s štirikolesniki. Na občini so pojasnili, da gre za turistične vožnje s posebej izdelanimi štirikolesniki na nožni pogon, ki so namenjeni popestritvi turistične ponudbe v MOL. Menijo, da jih ni mogoče enačiti s kolesarji, saj je štirikolesnikov precej manj, poleg tega so tudi »stabilnejši in počasnejši od navadnih koles«.

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Ja, samo tam sem videl samo policaje, ki nadlegujejo kolesarje ne redarjev.

Mene so ustavili redarji - na kolesih
smile-1.gif

Taka guzva, da bi se pesci in kolesarji ovirali, pride mogoce petkrat na leto, ko je lepo vreme in se grejo vsi sprehajat, ali pa ko je kaksna prireditev. V vseh ostalih 99% casa pa ni nobene podlage za prepoved.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Meni se zdi kar prav da ni za kolesarje. Veliko majhnih otrok tam skače vsepovprek, folk laufa s slušalkami, psov je veliko... in kamikaze na biciklih tam nimajo kaj iskat.

Ne morem verjet, da se enkrat strinjam s tabo
smile-1.gif

Sem včasih živel v centru in sem bil dnevno v Tivoliju. Takih "kretenov"od kolesarjev, kot jih srečaš tam, drugje praktično ni :p

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
LOL
Citat:
Če je kolesarjenje v Tivoliju prepovedano, je dovoljena vožnja s štirikolesniki. Na občini so pojasnili, da gre za turistične vožnje s posebej izdelanimi štirikolesniki na nožni pogon, ki so namenjeni popestritvi turistične ponudbe v MOL. Menijo, da jih ni mogoče enačiti s kolesarji, saj je štirikolesnikov precej manj, poleg tega so tudi »stabilnejši in počasnejši od navadnih koles«.
no evo rešitev. štirikolesnike si nabavite. lahko tudi preprosto dve kolesi vzporedno zašvasate pa imate štirikolesnik. potem vas ne bodo več kaznovali.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:

Ne morem verjet, da se enkrat strinjam s tabo
smile-1.gif

Sem včasih živel v centru in sem bil dnevno v Tivoliju. Takih "kretenov"od kolesarjev, kot jih srečaš tam, drugje praktično ni :p

ti včasih, jst pa zdej. Res je noro.
pa niso to nobeni dirkalci, navadni ljudje šibajo tam čez in je res kriza. Sploh zjutraj, k gre folk v službo, sprehajalci gremo pa še v hladu malo okoli

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Idiotska prepoved. Isti si mislim o zagovornikih. Zame nelegitimna in kot taka nevredna upoštevanja. Še naprej se bom vsakič ko bom potreboval priti v Šiško, šel čez Tivoli. Vi pa držte svoje pamže in pse na štrikih, če jih ne znate drugače kontrolirat.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.085
496
83
tam ko se terc po tori rola
No, fino... mislim, glede te prepovedi za kolesarje. Kdor kolesari, verjetno ve, da tudi skozi Slovenijo poteka del Evropske kolesarske transverzale ob Dravi -Drauweg se ji reče. Vse fino in prav, ampak ko se pripelješ v Dravograd, te pa šokira -kolesarjem prepovedano peljati skozi mesto... Ko se je pred parimi leti prenavljalo mestno jedro (nova preplastitev z asfatom, tlakovani pločniki, urejena parkirišča...), se je glede kolesarske steze zalomilo. Bile so tri strani -županja, Civilna iniciativa in Ficko... V glavnem, niso se nič mogli zmeniti kje in kako bo kolesarska steza... na koncu je pa ni in je znak za prepoved. Ne moreš reči drugega, kot kretenizem brez primerjave. Kolesar ne sme, traktor z gnojem pa lahko...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.961
113
Emona / Carnium
Kolesarska skupnost je v Sloveniji kar razvita. Ne vem, zakaj se ne ustanovi civilna iniciativa in se neha jamrat. A demokracija se razume tako, da lahko vsi jamramo brez posledic. Dobesedno!
Absolutna prepoved kolesarjenja skozi park se mi zdi pa pretirana. Kaj je razlog?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
na splošno je precej kolesarjev, kolesarske po mestih pa zelo slabo urejene. vsi bi nekaj prepovedali in dajali kazni. da bi pa poskušali na dugačen način to pa ne.
čez tivoli bi potem lahko malo razširili pot, zelenice še dovolj ostane, in označili kolesarsko. samo je dajat kazni finančno veliko bolj zanimivo.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.099
2.888
113
Ne stekam folka, poti v tivoliju so zelo siroke, skoraj vsakodnevno grem cez s kolesom, pac prilagodim hitrost ostalm ljudem a ne, saj ni treba divjat, ce je polno druzin z malimi otroki na potkah. Me pa zanima nekaj, bral sem kako leto nazaj zakon, kjer pise, da lahko tudi po conah za pesce vozis kolo s hitrostjo pesca. Torej ali policaj ali redar na uc oceni, da si prehiter ali kako?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Mene je danes na prehodu za pešce pri WTC-ju skoraj povozila cca. 50 let stara kolesarka. Ko se je pešcem prižgala zelena luč, je ona lepo pribiciklirala čez rdečo brez vsakega namena, da bi se ustavila. Potem je le debelo pogledala in rekla, da izgubi preveč brzine, če se ustavlja. Na vprašanje, če enako naredi, kadar se ji pot križa z avtobusom, se je samo obrnila stran in odpeljala svojo pot.

Bi rekel, da so vse prepovedi posledica dejanj peščice nevzgojenih voznikov. Glede na to, da je Tivoli park, kamor se ljudje pridejo sprostiti, ne pa oprezati okoli, da jih ne zbije kakšen kolesar, se mi zdi prepoved kolesarjenja kar primerna. Če bi bil na mestu oblasti, kolesarjev, ki vozijo normalno, ne bi kaznoval, ampak samo tiste, ki so res nevarni sprehajalcem.