Kavni aparat na kapsule, mnenja .

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Kolikor vidim iz vaših mnenj bo res najboljša kava iz apareata v katerega si sam kupiš kavo kakršno želiš, mi je prav danes en kolega rekel da bo vrnil zgoraj omenjeni v mojem postu aparat ker je kava --grozna-- torej mi je stvar jasna, ker je tudi sam ljubitelj kave bo tudi kupil čeprav dražjega v katerem bo uporabljal kavo po svojem okusu tako da se popolnoma strinjam z njim in z vami glede avtomatov na kapsule.

Nazadnje urejeno:

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Mogoče moje izkušnje, če kaj pomaga - dosti je že Vincent napisal - sam sem nekaj časa uporabljal illyev aparat na kapsule - seveda illiyeve, ker druge ne moreš uporabljati. Kava res dobra, izbira kapsul soldina (4 različne), ampak cena kapsule skoraj 0,4 €. Če nisi veliki porabnik kave, o.k.

Potem sem se odločil za naslednji korak in kupil aparat za espresso (Philips Saeco), ki sam melje kavo, reguliraš lahko moč kave, mletje zrn (fino, grobo), temperaturo ipd. Torej, aparat je lahko trotl siher ali pa se igraš in probaš najti okus, ki ti ustreza. Kaj je najpomembnejše - izbira kave - vrste - je na tebi, pač po okusu, ceni ipd. In tu te stane kava 0,08 € pa do vrhunskih zrn tam okrog 0,25 €. Je pa cena solidnega aparata od 400 € gor. Sem pa zelo zadovoljen z kavo.

Aha - kave v zrnu za gastronomijo so drugačne kot v prosti prodaji - seveda boljše, tako da iskanje istega okusa doma je precej zahtevno delo.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
nespresso all the way.
če se pa med njihovo izbiro kapsul ne najde pravega okusa, potem je nekaj narobe z uporabnikom. cca 20 različnih okusov...

ni pa ravno poceni. iz glave nekje 25-50 centov za kapsulo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Ok, ampak 600 EUR (govorim na pamet) vržt zato da si boš 3 kave na dan spekel je
bonk.gif
. Imam tudi sam saecotovo (tam nekje 2000 letnik). Dokler se je delalo 15+ kav dnevno in dokler se je našel nekdo, ki jo je redno pucal je še nekako šlo. Zdaj sicer še vedno dela, ampak ven pa pride "brozga", ki jo lahko poturiš samo nekomu, ki pije sladko kavo z mlekom (oziroma nekomu ki pije župo v kateri je kava samo zaradi barve).

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
12 let za mali gospodinjski aparat in se pritožuješ? Po kolikšnem času pa zamenjaš avto?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Ko crkne ali ko se pojavijo dodatne oziroma drugačne potrebe. Zadnji avto, ki sem ga menjal sem imel 11 let. Upam (čeprav ne verjamem) da bo tako tudi v prihodnje.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ok, ampak 600 EUR (govorim na pamet) vržt zato da si boš 3 kave na dan spekel je
bonk.gif
. Imam tudi sam saecotovo (tam nekje 2000 letnik). Dokler se je delalo 15+ kav dnevno in dokler se je našel nekdo, ki jo je redno pucal je še nekako šlo. Zdaj sicer še vedno dela, ampak ven pa pride "brozga", ki jo lahko poturiš samo nekomu, ki pije sladko kavo z mlekom (oziroma nekomu ki pije župo v kateri je kava samo zaradi barve).

Mirno kri... Jaz sem napisal moje izkušnje in nisem omenjal 3 kave/dan. Itak da tu ni logike.
Gre za 10-12 kav/dan.

btw... enim se j... tudi če 1 kavo/dan spečejo z kakšno Juro....

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Že res, samo takemu se potem tudi jebe če Juro odpre samo ko je treba zrnje not dat in zoc ven strest. In v tem primeru bo tudi iz najjaæe Jure prej ali slej pritekla brozga. Znamke kave tukaj sploh ne bom omenjal ker je tisto kar pride ven bolj odvisno od (stanja) avtomata kot od zrnja, ki ga stresaš noter.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Sam si lastim Saeco Giro kavni avtomat. Not stresem zrnje, dolijem vodo in že pijem dobro kavo. Na vsakih cca 500 skuhanih kav se vklopi lučka za vodni kamen. Takrat dam v zbiralnik za vodo posebno tableto in prečrpam vodo skozi penilnilnik za mleko. Ker vmes malo počakam, da se vodni kamen raztopi (preberem časopis, pogledam TV...) efektivno delo cca 5 min traja realno kakšno uro.
Po čiščenju vodnega kamna izvlečem mehanizem in ga sperem pod tekočo vod. Efektivnega dela kakšno minuto.

Ob povprečni dnevni porabi 5 kav imam enkrat na 100 dni za efektivno 6 minut dela?!

PS- od pritiska na gumb za vklop avtomata in prvem požirku sveže skuhane kave ne minejo niti tri minute. Zakaj torej avtomata ne bi uporabljal tudi, če bi spil le eno kavo na dan?

PS-PS- In avtomat na kapsule tudi greje vodo in ga je torej tudi potrebno čistiti! Da o času za pomivanje pri kuhanju kave v kafiteriji ali celo lončku ne zgubljam besed.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
jaz uporabljam že tri leta kavni aparat Philips Senseo HD 7820 in mi odlično služi. Uporablja pa kavne blazinice in ne kapsule. Obstaja pa kar nekaj alternativ teh blazinic da ni treba glih originalnih kupovat, pa tud obstaja nek nastavek da si lahk svojo kavo not nasuješ in skuhaš. So pa te blazinice cenejše od raznih nesscafejev,...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
bonk.gif

Mirno kri... Jaz sem napisal moje izkušnje in nisem omenjal 3 kave/dan. Itak da tu ni logike.
Gre za 10-12 kav/dan.

btw... enim se j... tudi če 1 kavo/dan spečejo z kakšno Juro....

Jaz spečem v povprečju 2 kavi na dan. Čistim ga normalno oz po ca 200ih kavah na kar me opozori avtomat oz na vsaka dva tedna. Uporabljam čistilne tablete, redno čistim cev za vroč zrak (s cevjo in brez cevi), redno se pregleduje mlinček, da ni ostanek kakšnega zrna itd.. Ni potrebno kuhati 20 kav na dan, da bo avtomat delal tako kot treba. Uporabljam filtrirano vodo (Brita). S tem, da imaš tudi calc clean. Tudi, če kuhaš veliko več kav je potrebno redno čistiti. Moja Jura po dveh letih še vedno delo najboljšo kavo daleč naokoli. Uporabljam pa zrna od Illy, lavazza in tistega malega turka, ki se mu pa ne spomnim imena trenutno.