Kavni aparat na kapsule, mnenja .

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Rad bi slišal mnenje uporabnikov aparatov za kavo na kapsule, kakšna je kava pripravljena iz takih in podobnih aparatov je podobna ekspres kavi ?Namen tega je nakup aparata ki je na sliki ker je cena ugodna.
1630898-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 1630898-Zajetaslika.PNG
    1630898-Zajetaslika.PNG
    229,3 KB · Ogledi: 986

Duro

Pripravnik
11. jan 2010
39
0
6
Jaz imam že nekaj let kavni aparat na kapsule, ki se jih v Sloveniji ne da dobiti, vendar sem z kavo zelo zadovoljen. Je pa kavni aparat avtomatski, ki peni tudi mleko - naredi lepi late machiato. Sem pa podoben aparat zasledil tudi v Hofferju.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Mislim, da o teh aparatih že obstaja tema in če jo najdeš, boš lahko dosti prebral tam že napisanega.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
vezan si na kavo ene blagovne znamke.
hudič je , ker nimaš kje za probat ali je kava ok.
pa cena kave je seveda precej višja, kot navadna
drugače pa so te zadeve čisto ok. imam od Tchibo, izbira kave pa je v avstriji za to mašino solidna

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ja za silo to je, za ta denar presenetljivo veliko muzike, za prave sladokusce pa samo kaka Jura clasic serija F50 ali F90, ki sproti zmelje kavo in pripravi napitek, te zadeve v kapsulah pa so tako umetne aromatizirane, nekako pravi ljubitelji kave to težko pijejo .

Duro

Pripravnik
11. jan 2010
39
0
6
Aparat je itak klasičen, ki samo pripravi kavo - segreje vodo in jo prek črpalke spusti skozi kapsulo. Tisti boljši avtomat, če lahko tako rečem iz Hoferja, pa stane 200 EUR. Imaš ga od jutri naprej v ponudbi.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Smo ga imeli v pisarni par mesecev in ga potem zamenjali za Nescafe DolceGusto zaradi večje izbire kapsul (čokolada, čaji, ...). Kava iz Hoferjevega aparata je čisto OK za kavo iz avtomata jaz osebno neke razlike na klasični Nescafe ne opazim.

p.s. Podoben Hoferjev aparat (nima avtomatskega izklopa) v črni barvi, ki je še v garanciji, je na voljo za polovično ceno - več na PM.

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
Uporabljam Hoferjevega tega iz linka že od samega začetka. Brez pripomb. Zelo dobra kava. Včasih me presenetijo tudi okusi omejenih serij kapsul kateri so res nekaj posebnega. Najbolje je da najdeš intenziteto kapsul(e) ki ti odgovarja, ker je spekter dokaj širok.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Pa je v teh kapsulah res kava ali kaj drugega , je kdo že odprl to kapsulo_Osebno obožujem expreso kavo in iščem nadomestek za njo ker pijem samo kavo mi to dnevno znese kar nekaj evrov tako bi si jo lahko doma kuhal.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.398
4.964
113
Mi smo en mesec nazaj kupilo Hoferjevega, aparat je čisto o.k., samo nobenemu ni bil všeč okus kave, tolk grenke še nisem nobene,
pa smo probali vse njihove okuse...

Aparat smo po 14 dneh vrnili v trgovino in so nam vrnili kupnio v celem znesku, razen seveda za ponucane kapsule

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.398
4.964
113
Res je kava v kapsulah, jih je ene par ostal pa sem jo odpru in prelil z vročo vodo, spet enak okus, mogoče za nekoga ki dosti sladka kavo grenkoba ni problem, mi kave ne sladkamo, tudi turške ne in nam je Hoferjeva bila full pregrenka, lahko pa probaš in če ti ni všeč, spucaš in vrneš aparat.

Sem na poiskanju nečesa drugega, sam ni blo časa zaenkrat kaj več sprobavat...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Kaj pa ovira da se morajo vstavljati samo določene kapsule ker sem zasledil da v Šparu prodajajo isto podobne aparate ali potem tiste kapsule ne grejo v tale od Ho ferja , ali kako je s tem in pa je kakšna možnost da sam polniš kapsule.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Jaz se tudi spravljam kupit nekaj takega
100-xl.jpg

Ima kdo...je vsaj približek expresu v kafičih?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.078
1.032
113
Imamo ta večji aparat of hoferja (tisti , ki ima tudi penilnik/paro), in za ceno kolikor stane je solidna izbrira.......ampak......ga ne uporabljamo več .
V bistvu ne vidim nobene prednosti v kavnem aparatu(nasploh), sploh pri teh na kapsule si omejen na točno določeno kavo, pa redno čiščenje itd.,.....Se mi zdi preveč dela s temi aparati, brez veze . ....smo preklopli nazaj na kafetiero ,kava pa je trenutno že nekaj časa Illy.

Smo pa ravno zaradi tega tudi kupil hoferjevega - ker je (relativno)poceni in da vidimo kako se aparat sploh obnese.
Pri nas se ni "prijel".

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
na splošno so kave iz tablet dobre - ker je pač noter kar pač je (da je dobro)..si pa potem omejen na določen tip kave - ki seveda ustreza stroju. Tako da bi ti svetoval da poskušaš najprej priti do pokušine kave dotičnega aparata. Recimo da je ta iz hoferja..torej se bo dalo tudi kapsule kupiti tam (upam no)....kaj pa bo, če ti potem kava ne bo všeč?

Lahko reskiraš več denarja, in kupiš strojček za renomirane znamke..npr. Illy...kava fantastična, cena strojčka 160 EUR...cena tablete pa (hm...koliko se še spomnim) 40-60 centov (ne me držat za besedo)....zdaj, če si pripravlejn plačati več cekina za super kavo..je to to. Je če bi rad samo pil nekaj...kupiš kar dobiš.

Da se ne naserješ je potem boljše kupiti aparat na mleto kavo (espresso) kjer sam kupuješ kavo, ki je tebi najbolj všečna.