Katero toplotno črpalko

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
viš, moj jih je pa montiral že kar nekaj časa pred menoj in jih še vedno, ker pravi, da nima pretiranih sitnosti. druge znamke prihajajo pa odhajajo s trendi, panasonica se pa kar drži. Jaz osebno tudi nimam jajc, ampak imam izkušnje samo z eno...

bi bilo pa fino vedeti, kaj je bilo za eno sranje. Vprašaj pa povej, morebiti komu prav pride.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
To si slišal ali imaš izkušnje? Ker tudi jaz sem tega veliko slišal. Ampak nikoli prišel do konkretnih informacij.
In na koncu montiral Daikina. Sedaj bo tretja sezona in deluje odlično. Zaenkrat ;)
Sodelavcu so že 2 črpalko zmontirali.
Sedaj pa dela.

Tak da, mogoče je pa bila kakšna super izvedba na trgu, leta 2020.
No letnik 2021 je isto šla pa pa.

Nova pa mu dela sedaj od marca.

Je pa neka HT izvedba.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
He...na forumu Pod Svojo Streho je bil en ljubljanćan...moderator s svojo toplotno.
Vse oh in ah...vse nartabulš...vsa druga mnenja podivjano brisal blokiral...
Pol mu je pa crknila kmal... :valjamse: :valjamse: :valjamse:

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
Se moje mnenje o P/P pri toplotnih crpalkah.
Po profesiji sem bil kar nekaj let vpleten v ogrevalne sisteme (sicer ne v TC) in sem lahko marsikaj videl po sejmih po Evropi. In seveda tudi pri TC so napadali te sejme predvsem Kitajci. Gora njih.

V trenutku, ko vidis kako je trg zasicen, cenovni razpon pa verjetno par kratnik cene TC, razlika performanca pa se meri v kakem odstotku ali dveh (sicer je vse zgoljufano, tudi pri renomiranih), takrat je pomembna samo cena in poprodajna storitev.

Performance TC je cist enostaven za normalnega uporabnika. Mora ti biti toplo in zato porabiti najmanj elektricne energije. In tu se zatakne, ker marsikdo se tega ne zna zmeriti, kaj sele kak COP.

Torej najnizja cena TC, ki se ima servis zagotovljen in gotovo.

Je pa povsod enako pri uporabnikih, in tudi uporabniki TC so v vecini fanatiki (so svetle izjeme), ki bodo zagovarjali do onemoglosti svojo odlocitev. V vecini primerov odlocitev ni ekonomske narave.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in igi

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Sodelavcu so že 2 črpalko zmontirali.
Sedaj pa dela.

Tak da, mogoče je pa bila kakšna super izvedba na trgu, leta 2020.
No letnik 2021 je isto šla pa pa.

Nova pa mu dela sedaj od marca.

Je pa neka HT izvedba.

Ma ja itak vse lahko crkne. Sam eni nočejo priznati, da imajo probleme. Tudi pri "znanih" imenih :evil:

Ta pri starših je Daikin Altherma 3 H HT zmontirana 2020 in sedaj v strahu že tretjo sezono čakam klic: "se boš kaj oglasil? zebe nas...".
Je pa tudi zaradi tega, ker so me toliko strašili s temi problemi ostala vzporedno priklopljena še peč na drva.
Ampak kot sem rekel, zaenkrat super zadovoljni.

Odločitev zakaj prav ta model je pa tičala v tem, da zna pripraviti toplejšo vodo (pač neizolirana hiša z radiatorji) kot povprečne TČ in je bila med najtišjimi.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Zagotov javim in ga povprašam ob priliki ko se vidiva. Sicer pa kaj boste njega poslušali, ste smešni. Če vam to svetuje vaš instalater, stoji za tem in če bo on "letal", če bo kaj narobe, je to to in te nimaš kaj skrbeti. To je vse skupaj na nivoju gostilniške debate kaj sem jaz "pobral" od njega ko se je pritoževal. Bistvo ki sem ga pa skapiral pri teh instalaterjih je pa stvar interesa. Vsak raje ponudi tisto kjer bo imel najboljšo maržo in redno dobavo. No sicer takrat ko je on to omenil sem že jaz imel kakšno leto montirano svojo TČ tako da to ni bilo to da bi mi hotel karkoli prodati.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Hja, jaz sem izbrala monterja. V prvem filmu je bil Daikin, pa je potem rekel, da ga ne montira več, da naj izberem kaj drugega ali najdem drugega monterja. Pa je za alternativo ponudil Panasonica. Pa sem rekla OK, saj tole je vse isto sranje, drugo pakovanje. Pa še bistveno cenejši je bil.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.075
879
113
ma karkol bom vzel - je pomoje bolj pomembno, da je monter v radiju 30 km.. po možnosti, da vem "kje je doma" :p

• Všeč mi je
Reactions: igi

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Itak, najdi si monterja, ki je bil včeraj tu in bo tudi jutri, ima kako referenco dobro in naj ti montira potem nekaj v skladu s tvojimi željami in potrebami in boš sigurno zadovoljen. Malo več boš sicer plačal, kot je nujno treba, ampak to je cena, da se pač na neke stvari ne spoznaš, tudi če se, sam ne moreš nič, on bo pa prišel, če do česa pride.

Ne se samo na mašine osredotočat, te so samo polovica zgodbe.

• Všeč mi je
Reactions: igi

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hja, jaz sem izbrala monterja. V prvem filmu je bil Daikin, pa je potem rekel, da ga ne montira več, da naj izberem kaj drugega ali najdem drugega monterja. Pa je za alternativo ponudil Panasonica. Pa sem rekla OK, saj tole je vse isto sranje, drugo pakovanje. Pa še bistveno cenejši je bil.

Saj pravim brezveze. Preden smo mi kupili TČ sem govoril res z mnogo intalaterji, hotel sem tudi sam to presneto Althermo 3. In toliko, kot je teh instalaterjev popoljuvalo to Althermo, češ da ko doseže neko starost da se začne lepo kvariti in bla bla bla, toliko pripomb ne vem če sem slišal čez kaj. No na koncu je tudi jaz nisem vzel pa ne zaradi tega. Pač bistvo je da se odločiš, vse je zelo podobno sranje. Kot rečeno, v prvi fazi je pomembna servisna mreža.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Saj pravim brezveze. Preden smo mi kupili TČ sem govoril res z mnogo intalaterji, hotel sem tudi sam to presneto Althermo 3. In toliko, kot je teh instalaterjev popoljuvalo to Althermo, češ da ko doseže neko starost da se začne lepo kvariti in bla bla bla, toliko pripomb ne vem če sem slišal čez kaj. No na koncu je tudi jaz nisem vzel pa ne zaradi tega. Pač bistvo je da se odločiš, vse je zelo podobno sranje. Kot rečeno, v prvi fazi je pomembna servisna mreža.
kvaliteten servis in hiter dostop do rezervnih delov je pomemben.

Pri daikinu, da lahko daš stranki daljšo garancijo rabiš "licenco". In za to dobiti zahtevajo konkretno izobraževanje, pa še obnavljati ga moraš redno. In to večino manjših monterjev zmoti, ker... konkurenca pa tega ne rabi. In to je menda en tak triger, zaradi katerega se potem izogiba Daikinu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
kvaliteten servis in hiter dostop do rezervnih delov je pomemben.

Pri daikinu, da lahko daš stranki daljšo garancijo rabiš "licenco". In za to dobiti zahtevajo konkretno izobraževanje, pa še obnavljati ga moraš redno. In to večino manjših monterjev zmoti, ker... konkurenca pa tega ne rabi. In to je menda en tak triger, zaradi katerega se potem izogiba Daikinu.

Aha in koliko je ta famozna podaljšana garancija ki ti jo lahko da tistih 5 instalaterjev pri nas, ki so zmožni narediti to visoko šolanje pri Daikunu? 10 let? Torej hočeš povedat da se vsi ti instalaterji motijo oz. da je to edini trik zakaj Daikina na marajo ker ga ne morejo zmontirati z korektno garancijo?