Pri nas tudi pa je razlika po sobahSej mamo termostatske ventile. Sam pri nas so vsa vrata odprta.
Pri nas tudi pa je razlika po sobahSej mamo termostatske ventile. Sam pri nas so vsa vrata odprta.
Odvisno kako gledaš. S temi 10 minutami sta mela naša stara dva ful enih težav, pa peči ne bosta vidla od bliz, da pa dela, se pa sliš še manj, kot prej. Men recimo teh 10 minut ne predstavlja nikakršnega problema, ravno nasprotno. Vse pri hiši naredimo sami, pa mi bo problem zjutri zakurt peč, k bi jo znal zakurt triletni otrok? Za prihranek gremo pa vsi skup na en orenk dopust, pa še ostane nam. Enkrat na teden trikrat peljat voziček drv v kurilnico je pa tud ful ena gimnastika, mater, sej bom še nabildal.... Tko da na to gimnastiko pozabi, ker se bolj prešvicam, ko grem zjutri peš od garaže do šihta.Ljudje težimo z leti k udobju in čim manj dela, ti pa si si nakopal obvezno gimnastiko zjutraj.
Yes. Ko so pri nas v bloku v Šiški privlekli dalinjsko ogrevanje in zablindirali dimnike je bla moja mati ravno v krizi in ni mogla plačat radiatorjev. Kurjave je bo pa ko dreka v kleti...ironija. Kar nekaj zim je blo svinjsko mrzlo. Takoj ko je zamenjala službo so leteli radiatorji not. Tko da če se bo le dalo, nikoli več.aha, traume iz mladih let
Zakaj se tukaj na forumu dnevno prepričuješ da TČ ni zate in da so drva oh in sploh? Se nisi še čisto prepričal?Vidiš, kle bi mene neslo. Ponoč bi mi blo vroče, čez dan bi me skos rahlo zeblo. Pri nas že leta podnev od šestih zjutraj pa do desetih zvečer 22-23 in ponoč 18. Smo se en čas igral pa čase sm mel nastavljene, da je zjutri segrel, pa pol ni grel, pa popoldne spet. Pa sem pol nastavil enako kot pri starih dveh, od 6 do 22 in vikend od 7 do 23. Pol me je pa enkrat kap, ko sem pogledal graf željene temperature pri starih dveh.....mat je blo vroče, starega je zeblo, pa je pršla mim sobne enote, pa je obrnila na 18, stari je prišel mimo in obrnil na 28, in to po desetkrat v istem dnevu. Pa enkrat sta šla na dopust pozim, pa mi je blo čudn, kaj je neki mraz po podnu, je obrnila tipko na 10 stopinj... No pol sm pa lepo na regulatorju nastavi 23 in zaklenu sobno enoto. Sej vrtela sta še, sam brez učinka.
bom prebral tudi tam.. samo jaz sprašujem o zalogovniku v kombinaciji s TČ..Dej, ti tam v sosednji temi odgovorim, da ne bomo smetil tele teme o TČ.
Peč na drva /centralna kurjava
V lesu je žveplo? Koliko ga pa je? Žveplo je v kurilcu! Pleh pregrize pri starih peceh kondenz ki nastane zarafi premrzlega povratka. Vecina peci je namreč spustila pri cevi povratka. Pri vratih malo kaksna Žveplo je v lesu, premogu, kurilcu in ob prisotnosti vlage med gorenjem tvori žvepleno...www.alter.si
Pa ti uspe do jutra ohladiti bajto za 5c. Potem imas se slabso izolacijo kot jaz v mansardi.Vidiš, kle bi mene neslo. Ponoč bi mi blo vroče, čez dan bi me skos rahlo zeblo. Pri nas že leta podnev od šestih zjutraj pa do desetih zvečer 22-23 in ponoč 18. Smo se en čas igral pa čase sm mel nastavljene, da je zjutri segrel, pa pol ni grel, pa popoldne spet. Pa sem pol nastavil enako kot pri starih dveh, od 6 do 22 in vikend od 7 do 23. Pol me je pa enkrat kap, ko sem pogledal graf željene temperature pri starih dveh.....mat je blo vroče, starega je zeblo, pa je pršla mim sobne enote, pa je obrnila na 18, stari je prišel mimo in obrnil na 28, in to po desetkrat v istem dnevu. Pa enkrat sta šla na dopust pozim, pa mi je blo čudn, kaj je neki mraz po podnu, je obrnila tipko na 10 stopinj... No pol sm pa lepo na regulatorju nastavi 23 in zaklenu sobno enoto. Sej vrtela sta še, sam brez učinka.