Katero toplotno črpalko

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
pa saj v Nibe skupini maš cel kup drugih brandov, npr Rhoss...zakaj folk ne vzame kakega brenda iz omenjene grupe? Ni pač nibe, dost slabše pa verjento tudi ne, cenovno pa ie dosti bolj sprejemljivo kot "tista prava nibe"

PS a se da dobt kako sliko te kurilnice?

Pa zakaj bi sploh človek silil v te stvari ki so drage in ki jih konec koncev tudi ne pozna. Mi smo se na koncu odločili za "predpotopno" Toshibo. Brez ekrančkov, aplikacij, grafekov in podobnega. Septembra stisneš ON, marca stisneš OFF. Porabi za zjokat smešno in ne kvarijo se.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
ni problem samo cena pri teh premium, ampak posiljevanje prodajalcev v nakup stopnje več kot je potrebno, češ da se ne bo tako matrala ko bo -20 pa te fore.
ta logika podraži zadevo za vsaj faktor 2.5 vsaj tako je bilo v mojem primeru.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
ni problem samo cena pri teh premium, ampak posiljevanje prodajalcev v nakup stopnje več kot je potrebno, češ da se ne bo tako matrala ko bo -20 pa te fore.
ta logika podraži zadevo za vsaj faktor 2.5 vsaj tako je bilo v mojem primeru.
In kje je težava, da prodajalcu rečeš, da kupuješ TČ zato, da bo delala in ne da bo na počitnicah in vzameš pravo moč? Aja, ker te posiljuje, boš raje vzel drugo slabšo možnost. In ne pravim, da so ostale slabše.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
In kje je težava, da prodajalcu rečeš, da kupuješ TČ zato, da bo delala in ne da bo na počitnicah in vzameš pravo moč? Aja, ker te posiljuje, boš raje vzel drugo slabšo možnost. In ne pravim, da so ostale slabše.
kje je težava? da boš po slovensko bolj pameten ko on, ki ti bo potem kao dal garancijo podobne fore. pac hvala lepa in nasvidenje.
osebno so mi s tem odnosom prisparali cca 6 do7k€ tako da danke.

B81

22. jul 2007
37.681
10.963
113
No ja. Ce bi vozil premijo, bi dal nibe nalepko cez zadnjo sipo :D

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.498
7.012
113
Sparanje pri TČ se lahko oceni tam cez 20-30 let.

TČ sem zastartala dobrih 8 let nazaj. Do danes nisem za ogrevanje hise porabila vse skupaj 2k€. Kaj sele, da bi tako razliko naredila... Danes mi je povsem vseeno koliko porabi. In ce sploh dela, ker se lahko ogrevam zastonj tudi drugace za par sto evrov. Point je,
Da nehajte opletat s temi desetletji kot dnevi, nobeden (!) od nas, ki smo danes tukaj ne bo imel TČjke 30 let, redka izjema 20, pri 10-15 bo velika vecina menjala. Se marsikdo od nas ne bo vec za nobeno rabo cez 30 let. Pojma nima nobeden, kaj in kako se bodo stvari sukale cez dvomestno stevilo let (pa da se ni enica spredaj) in samo clovek s kratkim dometom dela take dolgorocne plane.

Kar se tice primerjave z avtom. Vzdrži, ampak je treba primerjati primerljivo. Povsem enake debate se seveda odvijajo v sosednjem forumu, ko nekateri vztrajajo na tem, da absolutno rabijo (!) ne vem kak avto z ne vem kako znacko, ker v cem drugem se enostavno ne bi zmogel peljati tistih 10kkm letno, ki jih naredi. Eno je kaj se rabi, drugo kaj se hoče. S tem vse lepo in prav. Definitvno pa ne vzdrži, da se rabi, kar se hoče.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Eno je kaj se rabi, drugo kaj se hoče.
Ter tretje kaj se lahko. Itak da se bom vozil z novo S klaso če se lahko. Nima veze če jaz to rabim. Težava so tisti ki to vozijo in si tega ne morejo privoščiti. Ena TČ Nibe za nek silni denar, niti ne vem če bi si jo privoščil če bi bil "poln" ter druga zadeva, ne vem če si jo sploh želim 30 let gledati. Kot si rekla, čez 15 let bodo druge stvari z bistveno bolj optimalno tehnologijo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.498
7.012
113
Ter tretje kaj se lahko. Itak da se bom vozil z novo S klaso če se lahko. Nima veze če jaz to rabim.
Mah, povsem enako je. Samo da pri tebi si na dveh bregovih enake zadeve. Avto ti je vazen, tc pa ne. Meni pa nic od obojega. Ne recem, da mi nic ni, kar se z denarjem da kupiti, ampal to dvoje ne. Niti se ne prepricujem, da je to iz kakrsnekoli potrebe. Tudi to je pri nas cisto privzgojeno. Boze ne daj da si privoscis nekaj samo zato, ker bi rad imel. To ne smes na glas govorit. In to je tudi vse, kar me zmoti. Nej ma nibe ali pa res kako hudo TČ, samo ne mi opravicevati tega z glupostmi, eno bolj prozorno kot drugo. Hoces, si zelis in na koncu lahko? ma daj! Za dušo...

• Všeč mi je
Reactions: sad