Katero opremo pogrešate v svojem avtu?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Se da Webasto nadgraditi pri teh novih 6-kah, ali tudi pri starejših modelih (konkretno recimo prvi model 6-ke, l. 2003)?

Jaz imam tastaro se... pa so rekli ze enkrat davno, da se da vgradit... za tanovo pa tudi verjetno
smile-1.gif
...

Takrat (pred ene tremi ali stirimi leti) je bila cena za dogradnjo in daljinca za daljinski vklop okoli 70.000 bivsih SIT ...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ampak kupovali ste ga pa vseeno, ker se tako lepo sliši "imeti leder zice"....
wink-1.gif

Kup šare, ki jo je folk tule gor napisal kot "pogrešano opremo" je te sorte, da se "fino sliši", je pa večinoma brez veze in noro kuri denar....
Malo konkretiziraj kaj se samo "fino sliši". Če imaš avto parkiran zunaj, je ogrevanje sprednjega stekla pravi balzam, verjemi.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Mogoče kje trdim, da je vse brezveze?

Recimo - gretje zicov. Je kdo kdaj probal se vozit na čem takem? Dajte! Boste videli, da je ultra sranje! Oz. hec je morebiti kul dve minuti, potem te pa prav zoprno hajca v rit in moraš zadevo izključit. Po parih poizkusih ugotoviš, da je veliko bolje, če tega sranja sploh nikoli ne vklapljaš, ker nič ne profitiraš, samo zoprn občutek se preseli iz "premrzel zic" na "prevroč zic", ki ga pa povrh vsega celo dodatno plačaš.

Daljinsko ogrevanje avta mi je tudi uganka. Čemu? A se folk v pižami useda v vozilo, ali kako, da tako zelo zmrzuje? Ker jest sem v plašču (v plašču grem iz bajte in mi je najbolj praktično če v njem ostanem), pa mi ni panike tam odsedet tistih par minut, kolikor se vozim jaz in 90% folka, ki tole pisari. Konec koncev nosim plašč zunaj in avto ni bolj mrzel od zunanjega zraka... Pa še uspava te ta hec (posebej pozimi), kar je rahlo zoprno, če voziš.

(da hec žre energijo, je pa itak jasno).

Kaj je avtomatska ročna zavora, tudi ne štekam...
confused-1.gif

Ne vem. Morebiti sem kmet, ki nič ne šteka, kako nujne so te zadeve...
confused-1.gif

(povrh vsega pa v avtu ne vidi nadomestila dnevne sobe, ampak prevozno kanto, za priti iz točke A v točko B in to varno ter poceni....
grin1.gif
).

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Avtomatične ročne ni, je samo električna. Namesto, da vlečeš z lastno močjo desne roke, pač pritisneš na gumb. Testiral zadevo v novem grand scenicu in videl v novem passatu, pa me ni prepričala. Kot pri večini stvari, recimo pri menjalniku, hočem imet kontrolo nad delovanjem. Sploh kakšno speljevanje v zasnežen klanec z električno ročno zna biti precej nenavadno.

Edit: popravek teksta: avtomatično -> električno. Glažku hvala.
wink-1.gif
Čeprav bi se morda za avtomatizem tu lahko smatralo to, da ročna spusti, ko voznik spusti sklopko in da se "zategne", ko voznik ugasne avto.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Avtomatične ročne ni, je samo električna. Namesto, da vlečeš z lastno močjo desne roke, pač pritisneš na gumb. Testiral zadevo v novem grand scenicu in videl v novem passatu, pa me ni prepričala. Kot pri večini stvari, recimo pri menjalniku, hočem imet kontrolo nad delovanjem. Sploh kakšno speljevanje v zasnežen klanec z avtomatično ročno zna biti precej nenavadno.

Kaj je zdej? Je avtomatična ali ni avtomatična?
10.gif

Na vsebino - če je to to, tega res ne rabim.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
No, jaz pogrešam gretje sedežev, ker vem kako izgleda. Drugače npr. ne bi mogla odgovoriti na vprašanje, kaj pogrešam (če ne bi že nekje imela, potem tega tudi pogrešati ne bi mogla). No, mogoče se kdaj namastim okoli ta zadnje, pa tega gretja ne bom pogrešala.
grin1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če rada sediš na kmečki peči, potem verjamem, da hec pogrešaš...
Ker to je točno in samo to.

Koliko je vse skupaj odvisno od debeline riti, ti pa ne vem povedat, ker imam samo eno rit.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Hecno. Eni pravijo, da imaš še eno zgoraj.
evil.gif

p.s. Glede gretja sedežev se pa strinjam s tabo. Tudi pri -25 nisem imel kakšne resne potrebe po tem čudežu tehnike. Res pa je, da nimam usnjenih sedežev.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
hysterical-1.gif

Nazaj na temo: še na eno stvar sem se spomnil, ki se je ne bi branil. Intervalni brisalci z nastavljivo dolžino intervala. Ker na mojem subiju je interval fiksen.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ti sploh ne šteješ v tej debati.

Ker bo predolgo trajalo tvoje naštevanje, kaj vse si ti želiš, tvoj subi pa nima....
hysterical-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Bemti babo.
10.gif
Ima gas, bremze pa sklopko. Kaj pa še rabiš? Aja, pa luči tudi delajo, če se pravočasno spomnim žarnice zamenjat.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne vem kakšne gajbice vozite, ampak Pižo 406 letnik 99 ima prav fajn gretje zicev. Zadeva začne greti po parih sekundah in se izklaplja po intervalih, tako da imaš lahko gretje skoz prižgano! Nič cvrtja jajčkov....
bonk.gif