katerih dci se izogibat?

Kateri renault dci motor je še najboljši za espaca, če zanemarimo 2.0, ki ga skoraj ni za dobit?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.128
6.952
113
pri taščici
ne boš prvi kaermu se bo računalnik tudi do 20%(baje) v glavo lagal.
jaz verjamem samo števcu na pumpi.
še števec km je včasih dobro "umerit". Če ne drugače z GPS, ali pa z obcestnimi oznaki stacionaže (še najbolj točno)

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
zgleda bo 2.2 dizel. 2.0 turbo bencin žre preveč, na plin ga ne mislim dajat, ker rabim plac v avtu. 3.0 dizel je šit od šita, za 2.0 dizel se ne mislim stegnit (po 10k jih ni), ostane mi torej samo še 2.2, ki je veliko, nekaj tudi zelo ohranjenih. bo pa letnik 2005 ali novejši. softi, ti nimaš problemov z avtom? (vsaj večjih ne). 1.9 dizel mi deluje švoh za tako maso avta in veliko čelno površino.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.414
2.482
113
SV SLO
ob tem se človek vedno znova sprašuje ZAKAJ.

2.2 dci je najslabši možen motor kdajkoli narejen v sodobnem času. Renault espace pa žal najslabši avto kar jih obstaja.

In ti greš kupit ravno to. Kaj ti bo prostor, če se tem prostorom ne moreš premikat ker je vedno nekaj v okvari.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Eh, je se kaj slabsih motorjev.
Se pa clovek res vprasa kje imajo nekateri pamet.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
a pa to vsi iz osebnih izkušenj govorite, al je baba čula baba rekla. jaz sem tudi slišal, da so vsi renojevi dizli totalno v qurcu, pa se jih še vedno ogromno vozi po svetu. poglej, espace niti ni taki šit avto. poleg za moje oči lepega videza, jih je precej na voljo in mnogim tudi zelo dobro služi. če ne, se jih prav gotovo ne bi toliko prodalo. zdaj pa mi ti svetuj kateri full size enoprostorec z udobnimi 7 sedeži naj kupim? mazda MPV je izjemno grda, servisi so dragi, voyager ima napačno razporeditev sedežev (v zadku trije), sharan/galaxy/alhambra pa so manjši oziroma precenjeni. ostane mi le še phedra/807/C8, ki pa tudi niso pojem zanesljivosti. novega avtomobila za vsakodnevno drkanje pa ne mislim kupit, medtem ko kombija ne potrebujem (9 sedežev ne rabim, dovolj mi jih je 7). in kaj ostane, samo espace/grand espace. na žalost je največ dizlov ... aja, pozabil sem na grd trajet in ultra grdo kio carnival...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ni full size. zadnja dva sedeža sta samo zasilna, tam odrasel človek ne more sedet. odpade tudi mazda5, renault grand scenic, mišibiši grandis, honda stream ... pač, da ima avto 7 enako velikih normalnih sedežev.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Berem, da je 2.0DCI zanesljiv, potem se pa taki prodajajo in so že drugi lastniki. Tukaj nekaj ne štima
sprasujem se.gif

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4164437&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4152881&show=1

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Glej, dovolj ti pove tržna cena samega avtomobila. Zakaj misliš, da so 2.2dCi full option cenejši od oskubljenih 1.9dCi? Ker je folk neumen in prodaja pod ceno?

Mah, glej. Kupi in uživaj v vožnji. UPam, da ti ne bo crknil, ampak ne potem jokat po forumih...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kupiš pod ceno in za 5 k takojn zamenjaš motor. maš za 11k avto, z novim motorjem in 150kkm garancije.

več avtorju an ZS če me kontaktira.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.414
2.482
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
a pa to vsi iz osebnih izkušenj govorite, al je baba čula baba rekla. jaz sem tudi slišal, da so vsi renojevi dizli totalno v qurcu, pa se jih še vedno ogromno vozi po svetu. poglej, espace niti ni taki šit avto. poleg za moje oči lepega videza, jih je precej na voljo in mnogim tudi zelo dobro služi. če ne, se jih prav gotovo ne bi toliko prodalo. zdaj pa mi ti svetuj kateri full size enoprostorec z udobnimi 7 sedeži naj kupim? mazda MPV je izjemno grda, servisi so dragi, voyager ima napačno razporeditev sedežev (v zadku trije), sharan/galaxy/alhambra pa so manjši oziroma precenjeni. ostane mi le še phedra/807/C8, ki pa tudi niso pojem zanesljivosti. novega avtomobila za vsakodnevno drkanje pa ne mislim kupit, medtem ko kombija ne potrebujem (9 sedežev ne rabim, dovolj mi jih je 7). in kaj ostane, samo espace/grand espace. na žalost je največ dizlov ... aja, pozabil sem na grd trajet in ultra grdo kio carnival...

A ti avto rabiš za lepotno tekmovanje ali za vozit.

z vsemi se da vozit razen z espacom ta je lep ampak nevozen. žal.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ja, saj vem, da jaz, ki sedim noter, ne vidim zunanjosti. ampak vseeno. ne morem doma pogledat na parking in ugotovit, da imam najgrši avto daleč naokoli. espace je vsaj lep, tudi če veliko stoji. trajet pa je grd, tudi ko stoji. recimo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a ti razumeš kmečko amtematiko

vw, ford, seat..je 4k dražji od espaca..pa z manj opreme..panorama na espacu je..orgazmična. trojica je med najpokvarljivejšemi avti svojih znamk. in temu daš ob bok najpokvarjivejši avto in 4k na računu.
ko crkne kaj na renoju, daš 4k in si zmagal. če crkne kaj an trojici..si v minusu takoj.
s tem da vožnja trojice ali psa trojčka..v priemrja z esapcom..nula. sploh če greš v 7 pa z neki prtljage.

in še to. k daš na renoja avtomatika, pa panoramo, ozvočenje..boli te kita za vse

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kupiš pod ceno in za 5 k takojn zamenjaš motor. maš za 11k avto, z novim motorjem in 150kkm garancije.

več avtorju an ZS če me kontaktira.
Verjetno za manj dobiš z 2.0dCi. Torej ni matematike.

Se pa strinjam s tvojim mišljenje -4k in potem če kaj crkne pač plačaš.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
espace 05 letnik..al pa 06. ni nikakor več kot 7-8k. jaz sem za 05, tri elta starega, morje opreme colal 14k, nov je bil..48. takoj rečeš še turbina, motor..pa smo an 20k in to je realno.

poznam ford serviserja, citroen in pezo..uradne. vsi so spljuval svoje enoprostorce in njihove dvojčke. je pa fordovc pohvalil nova galaxy s max. ampak ej rekel, d aje to novo in 100kkm je redko videnih zato ni glih neke primerjave.

psa je znan po težavah z motorjem.
fgalagy/vw po 1001 težavici. cena pa najhujša
reno..je spljuvan in psoledično đaba.

tko sem kupil recimo mondea. je bil full cenej od vectre, pa sta karavana v izvedbi 98 leta neprimerljiva. vs aoprema, 80k..do 250k sem ga imel nič omebe vrednega. izjema kolektor pa klima. skupaj..1000€.