Pomlad gre notri, kupuje se nov žar. Do sedaj sem uporabljal "vrtnega" iz umetnega kamna in na oglje, ki pa je razpokal in se podira.
Iščem trajnejšo in "all year" rešitev, ki jo bom imel na terasi oz. jo bom prinesel ko bom rabil pečt. Pekli pa bi po novem zelo veliko (večkrat na teden), seveda zelo različno hrano. Zaradi hitrega začetka peke in s čim manj problemi se odločam za nov plinski žar.
Vprašanje pa je, katerega? Rad bi preizkušeno znamko, dovolj veliko površino, da notri vržem tudi kamen za pico, obvezno s pokrovom za indirektno peko. Mora biti tudi lahko prenosljiv, ker ga bom moral vsakič pripeljat oz. prinesti. Peklo se bo za 3 ljudi običajno, občasno pa tudi za par ljudi več. Velik plus bi bila možnost dodati les za dimljenje. Vem, da nekateri grilli to omogočajo.
Natančneje gledam Webra trenutno in primerjam serijo Q 1200 in 2000 proti E210. Ima kdo kakšne izkušnje, kakšni so plusi in minusi teh modelov? Termometer na pokrovu se mi ne zdi hudo uporaben, je verjetno bolje kar sondo dat v meso ali blizu njega?
Kaj priporočate?
Iščem trajnejšo in "all year" rešitev, ki jo bom imel na terasi oz. jo bom prinesel ko bom rabil pečt. Pekli pa bi po novem zelo veliko (večkrat na teden), seveda zelo različno hrano. Zaradi hitrega začetka peke in s čim manj problemi se odločam za nov plinski žar.
Vprašanje pa je, katerega? Rad bi preizkušeno znamko, dovolj veliko površino, da notri vržem tudi kamen za pico, obvezno s pokrovom za indirektno peko. Mora biti tudi lahko prenosljiv, ker ga bom moral vsakič pripeljat oz. prinesti. Peklo se bo za 3 ljudi običajno, občasno pa tudi za par ljudi več. Velik plus bi bila možnost dodati les za dimljenje. Vem, da nekateri grilli to omogočajo.
Natančneje gledam Webra trenutno in primerjam serijo Q 1200 in 2000 proti E210. Ima kdo kakšne izkušnje, kakšni so plusi in minusi teh modelov? Termometer na pokrovu se mi ne zdi hudo uporaben, je verjetno bolje kar sondo dat v meso ali blizu njega?
Kaj priporočate?