Glede hitrosti polnjenja je pogoj, da misliš polnit dokaj nove naprave, ki omogočajo hitro polnjenje.. To sem napisal zato, ker vsaj pri nas pride polnjenje s powerbank v uporabo po večini takrat, ko mi zmanjkuje baterije (ponavadi proti koncu dneva na potovanjih) in mi je pomembno, da se mi na hitrco napolni za par 10 procentov.. In tudi kot je nekdo omenil, npr.: lahko dela zraven na laptop (no, čeprav, verjetno vsak powerbank dovolj hitro polni laptop med delom).. Pa tudi na trg prihajajo naprave, ko se polnijo vedno hitreje...
Primer: moj laptop se polni z max hitrostjo 65W, moj telefon in od boljše polovice s 25W, hčerkin telefon 67W.. In če priklopiš tako napravo na počasni powerbank, se bo npr.: telefon polnil 7 ur, če priklopiš 2, se bota polnila npr.: 12 ur..
Če pa powerbank omoča hitro polnjenje (sam imam tega:
Xiaomi Power Bank PRO 3), pa se 2 telefona napolnita v 2 urah..
Kot sem rekel, mi uporabljamo powerbank po večini primerov, da na hitrco dopolnimo telefon na kakih potovanjih (med vožnjo z busom/taksijem) in nam je pomembno, da polni hitro..
Drugače pa ponavadi vidiš podatek za hitrost polnjenja, ki je ponavadi izražena z W enoto in več ko je W, hitreje polni..