Kateri Nuvi za v mesto: 765T ali 1490T

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Zdravo

Iščem Garmina, ki bi bil bolj primeren za trip v neznano mesto (peš in z avtom). Do sedaj sem si ruto in točke splaniral predhodno, novi Nuviji pa imajo par zanimivih funkcij na to temo že notri.

CityXplorerja v živo še nisem uporabljal, ima pa funkcije, ki so za v neznano mesto. 1490T to ima, 765T očitno ne! Točka za 1490
3D zgradbe. Saj to je najbrž bolj igračka, je pa vseeno zanimivo ko raziskuješ mesto, da že v daljavi vidiš zanimivo zgradbo na mapi. Točka za 765
Connect Photos oz. Photo navigation (je isto??). Da snameš slike iz panoramia je špica stvar. 765 to ima, pri 1490 to ni omenjeno. Točka za 765
Lane Assist. Ajde, še ena igračka, sam če že kupujem novo napravo, naj to potem ima. Imata ga oba, ne vem pa če je v 1490 kaj drugačen kot v 765.
City Navigator mapa je na obeh enaka? Itak bi kupil nuMaps posodobitve, tako da glede tega ni problem. Kako pa je z 3D zgradbami? Se posodobi v sklopu nuMaps?

Sem mogoče kaj zgrešil? TMC imata oba ...

Mal sem ven iz Garminov, tako da bi prosil za pomoč in mnenja. Kot sem rekel, zelo pomembna mi je uporabnost v mestih. Oregon ne pride v poštev.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
1490 je predvsem večji, kar zna bit za peš navigacijo po mestu malo nadležno, meni je že moj Nuvi 300 prevelik, zato sem si omislil telefon z GPSom in mi po neznanih mestih ni potrebno nosit dodatne naprave s seboj, za avto navigacijo pa je bistveno bolj uporabna namenska naprava.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Se strinjam. Sicer imam dlančnik z GPSom, potrebujem pa "pravi" GPS navigator, ki ima seveda ob dodelani cestni navigaciji tudi čim več možnosti za pešce.

Vmes sem še malo prečekiral CityXplorer. Novi nuviji imajo še bolj dodelano navigacijo za pešce v mestih. Sicer pa moraš te mape kupovati, stane pa 10$ po vsakem večjem mestu.

Trenutno najbolj kolebam med 3D pogledom in CityXplorerjem
uf-1.gif

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Nuvi 765 ima tudi možnost vodenja za pešca, zemljevidov za Slovenijo pa CityExplorer zaenkrat še nima.

LP

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Res je, sem napisal res tako, kot da zna, vendar pešpot pa izračuna tako v AR kot CN.

LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz mislim in vem, da se v tujem mestu znajdeš že z običajnim Nuvijem.

A kot pri vsakem izletu, si skrben izletnik že doma pogleda kam odhaja...

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Jaz mislim in vem, da se v tujem mestu znajdeš že z običajnim Nuvijem.

To tudi jaz vem! Sam če ima opcijo, če imaš možnost take funkcije, zakaj pa je ne bi uporabil! Najbrž samo izboljša izkušnjo!

Še vedno ne vem. 765 je višji rang od 1490, je pa tudi starejši
confused-1.gif

Mi lahko še poveste glede 3D stavb? Se posodabljajo preko nuMaps?

I

Izbrisan uporabnik #488

Nuvi 765 še nima naslednika, najbrž bo nosil oznako 17xx... domnevam pač.
Ne vem kaj čakajo
smile-1.gif
verjetno da bo naslednik modela 765 podpiral tudi to funkcijo.

Pa Nuvi 1490 ne podpira 3D stavb kot si že sam ugotovil. Z vsako novo cerzijo City Navigatorja se posodobijo tudi 3D stavbe.
Poglej si v temo o Nuvi 765, sem dal par slik, Ljubljana je v celoti pokrita z njimi, nekatere stavbe so tudi teksturirane.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Se ena stvar ki je nisi napisal: novejse naprave (1xxx) imajo moznost poljubnega poimenovanja datotek z zemljevidi, na primer ar.img, cn2010.img itd. Na 7x5 to ni mogoce in glede na dosedanjo Garminovo prakso z nadgradnjami dvomim da bo kdaj omogoceno.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Bom še jaz pristavil svoj lonček. Jaz osebno sem na strani 765T. Kako poimenuješ datoteke ja pa v končni fazi vseeno na sproti prednosti, ki jih ima 765T. Pa še cena je na strani slednjega.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Jst sm tud za 765T. Maš pa dodatno možnost proti starejšim modelom za poimenovanje datotek z gmapprom1. (mislim da sem prav napisal, ker nisem za svojim compom)

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Saj jaz ne navijam za serijo 1xxx samo dopolnil sem spisek prednosti te serije. Ce bi osebno izbiral med temi modeli bi trenutno tudi sam izbral model 765T.

uroox

Zelenc'
4. okt 2008
3
0
1
Pravkar sem gledal 1490 T. Ker pa sem navaden laik na področju gps-ov, bi vas prosil za mnenje. Tle garmin bi uporabljal predvsem v Sloveniji, austrija, hrvaška. .. Prosim dajte mi en nasvet, sem včeraj bral ogromno forumov pa se več nevem odločit. Nekako se mi še ta najbolj "dopade" ampak sem čisto zmeden glede tega kaj kupit.

Hvala za pomoč v naprej !

Lp, Uroš

sqjam

Pripravnik
18. avg 2007
77
0
6
Sam mi res ni jasn kaj čakajo z naslednikom modela 765T

Že zdavnaj bi kupil nov GPS, če bi le obstajal. Tako se mi zdi pa neumno dajat dnar za starejši model.
Novejši nuvi-ji pa niso tako zmogljivi kot starejši. WTF!?

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Karte so vedno enake. Na starejših ali na novejših, tako da nimaš baš veliko za izgubiti.
rolleyes-1.gif

DivX ali pa DVD playerja pa nove naprave itaq ne bojo imele...
evil.gif

sqjam

Pripravnik
18. avg 2007
77
0
6
Kaj ma to veze s tem kar jst govorim?

A zarad tega ker so izdelovalci kart leni pa izdelovalci hardware-a ne smejo delat novejše, tanjše, večje, z boljšo baterijo, ... - naprave?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik sqjam pravi:
Kaj ma to veze s tem kar jst govorim?

A zarad tega ker so izdelovalci kart leni pa izdelovalci hardware-a ne smejo delat novejše, tanjše, večje, z boljšo baterijo, ... - naprave?

Saj te nihče ne sili, da kupi garmina. Ne vem zakaj vztrajaš pri tem?
bonk.gif

Idi konkurenci, če nucaš DivX, DVD in ostalo sranje, ker kart očitno ne rabiš...
stupid-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa še to. Izdelovalci kart niso leni, če primerjam Navigona in Garmina imata oba istega izdelovalca kart s to razliko, da je za Navigona dosti bolj pokrita Slovenija, tudi TMC jim že dela.