kateri novejši bencinarji imajo ketno

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Če bi imel A8 me ta strošek tudi slučajno ne bi skrbel.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Če bi imel A8 me ta strošek tudi slučajno ne bi skrbel.
No ja, tistega kateri ima A8 letnik 1998 (vrednega par jurjev) ta stošek prekleto skrbi.
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.419
5.654
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Tudi PSA(citroen in peugeot) bencinski VTI motorji imajo verigo. S tem, da vem za primer ko bilo treba verigo menjati že pri 78.000 km. Zgled, da tudi veriga ni vsemogoča.

Tud od kolegice 207 1.6 bencinar je lepo mal po garanciji odtrgal ketno pa je bil kažin........pač ne kopuješ parfumarskih jajc
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.419
5.654
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:

To so očitno napake. Isto je tudi pri kakšnih ketnah se zna kaj zgodit
wink-1.gif
.
In še enkrat: to, da kao velikega servisa ni pri avtih z verigo NE DRŽI. Ker še vedno imaš (sploh pri novejših in večcilindraših) kup jermenja in španarjev, katerih menjava zna presenetljivo veliko stat
evil.gif
.

Si lastim 1.4 bencinca v i30.......sosed ma 1.6 bencinca......fotr 1.6 dizla.....vsi omenjeni majo ketno (razen 2.0 bencincev in dizlov)....

Mamo samo 1 jermen za vse ostale stvari poganjat ( servo je elektronski).......nisem nevem kak genij ampak vsaj pri obeh bencincih druzga kot šravfa pr alternatorju popustit za menjavo jermena ni treba.....pr dizlu je malo manj prostora.....pa še kup plastik v okolici....ma bi se tud dalo v enem vikendu naštudirat........pri bencincih pa v enem dopoldnevu
wink-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Najbolj mi gredo na organ neki težki profiji, ko larmajo o jermenih in kako se jermeni trgajo. Jaz sem do sedaj z 3 avti naredil 100k km pred menjavo jermena. Vem za primere, ko je v avtu iz obnovljenjih delov počil jermen pri 25.000 km. Al pa da je že jermen pri 50.000 km cel razcefran. Življenska doba jermena je daljša od življenske dobe vodne pumpe ali pa klime in zato velja neko ljudsko pravilo, da je jermen tisti najšibkejši člen. Kaj pa mi vemo, kakšen jermen je v novem avtu. Lahko je že 5x zamenjan in potem res ni čudno da pri 50.000 km poči, ko užgeš avto.
bonk.gif

Aja pa koliko uradnih servisov vam vrne zamenjane dele ? Sploh kakih francoskih jajčk izdelanih pri nas. Večino tistih rezervnih delov je tak čisto vredu in jih kao "obnovijo" in dajo je obnovljene avte.

Kamele0N

23. jul 2008
42.419
5.654
113
Dvomim da obstajajo "obnovljeni" jermeni
smile-1.gif
Ajde ostale mehanske stvari iz jekla itd....sam guma se pa stara

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
V oplih v SLO jih ni..mislim da sta dva..en je moj, drugi je bela vectra karavan letnik 2004.
A tist plav karavan je tvoj
smile-1.gif

Glede ketne, kar se tiče servisiranje ketna vs jermen ni neke razlike
smirk-1.gif

Citat:
Uporabnik corsol pravi:
......pa še to:
sicer ne vem koliko točno je manjava jermena za posamzen avto , ampak 1000€ vsakih 100 000km se mi ne zdi ravno zanemraljiv strošek(če se mu lahko izognemo)

Pa jst sm dal 600€ na 150.000km in to na pooblaščencu
wink-1.gif