kateri novejši bencinarji imajo ketno

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Torej kateri novejši(2008-->) avtomobili srednjega razreda(bencin!) imajo ketno
- BMW ,
- Toyota (AVENSIS),

kaj še?

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
- za BMW ,
- Toyota (AVENSIS),

kaj še?

Kateri avti imajo ketno za bmw in toyoto? Verjetno bmw-ji in toyote, ne?
smirk-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.419
5.654
113
Hyundai i30 1.4 pa 1.6 Benz pa 1.6 CRDi ( 90-115KM....i guess tud kasnejša verzija z 128KM)

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.419
5.654
113
Najbrž tud drugi modeli z enakimi mašinami...

BTW a ne obstaja enaka tema že na alterju....sam way starejša???

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Opel Vectra/Signum - SAAB 9-3 / 2.0 turbo (Z20NET) ima ketno in je preverjeno vzdrzljiv motor, ki ne dela nobenih problemov pa se tjunas ga lahko kakor in do kje ti pac pase..do 230KM serijsko...poraba cca 9 l/100km mesane voznje brez motoricno omejenih zadrzkov :D

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
Opel Vectra/Signum - SAAB 9-3 / 2.0 turbo (Z20NET) ima ketno in je preverjeno vzdrzljiv motor, ki ne dela nobenih problemov pa se tjunas ga lahko kakor in do kje ti pac pase..do 230KM serijsko...poraba cca 9 l/100km mesane voznje brez motoricno omejenih zadrzkov :D

A pa se je ta motor sploh prodajal pri nas v Oplih? V tujini vem da je bil... Pri nas pa še nobenega nisem zasledil....

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
V oplih v SLO jih ni..mislim da sta dva..en je moj, drugi je bela vectra karavan letnik 2004, ki pa ima malce manjse injektorje kot poznejsi modeli, kar se potem pri cipanju tudi uposteva. V razlici SAAB-a kjer je isti motor, pa jih je kar nekaj samo so hvala bogu spregledani ..saj slovenceljni zadnje par let masovno posegajo po dizlih..in prav je tako :D

BTW: je pa to isti blok motorja kot je v Opel GT in mislim da tudi Insignia 2.0T..s tem da je druga elektronika in v prvem primeru se dodatna turbina...lahko da se pa motim.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
- BMW ,
- Toyota (AVENSIS),

kaj še?
Imam eno vprašanje in sicer zakaj je to važno? A zaradi manjših stroškov vzdrževanja, ker ni treba kao ketne menjat?
Namreč sem imel tak avto (s ketno) in kao to je super, ker ni treba ketne menjat in je full poceni. Ahm, imaš jermene za klimo, alternator, pa verjetno še kaj. Plus vsi napenjalci (ja, tudi to je, čeprav je kao avto z verigo). No, ko sem dobil predračun za menjavo tega ''poceni'' avta ker ima verigo sem videl, da je predračun za menjavo vsega tega jermenja višji kot pri podobnem avtu, kjer moraš menjat seveda tudi glavni jermen in vodno pumpo. Tako da, preden kupujete avte zaradi ''poceni'' verige je vseeno fajn preverit koliko pride menjava ''pomožnih'' jermenov in napenjalcev.
evil.gif
Ti so namreč tam še vedno in tudi potrebni menjave.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
- BMW ,
- Toyota (AVENSIS),

kaj še?
Imam eno vprašanje in sicer zakaj je to važno? A zaradi manjših stroškov vzdrževanja, ker ni treba kao ketne menjat?
Namreč sem imel tak avto (s ketno) in kao to je super, ker ni treba ketne menjat in je full poceni. Ahm, imaš jermene za klimo, alternator, pa verjetno še kaj. Plus vsi napenjalci (ja, tudi to je, čeprav je kao avto z verigo). No, ko sem dobil predračun za menjavo tega ''poceni'' avta ker ima verigo sem videl, da je predračun za menjavo vsega tega jermenja višji kot pri podobnem avtu, kjer moraš menjat seveda tudi glavni jermen in vodno pumpo. Tako da, preden kupujete avte zaradi ''poceni'' verige je vseeno fajn preverit koliko pride menjava ''pomožnih'' jermenov in napenjalcev.
evil.gif

Recimo, da sem ziheraš in v avtu (predvsem motorju) se poskusim izogniti(če je možno) morebitnim povzročiteljem težav (jermen , turbine, injekorji,...).

Jermen ki ga omenjaš sem menjal pri trenutnem avtu in strošek ni ne vem kaj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
- BMW ,
- Toyota (AVENSIS),

kaj še?
evil.gif

Recimo, da sem ziheraš in v avtu (predvsem motorju) se poskusim izogniti(če je možno) morebitnim povzročiteljem težav (jermen , turbine, injekorji,...).

Kakšne težave lahko povzroči jermen? Seveda ob ustreznem vzdrževanju (beri menjavi).

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Gledaš na čim manjše stroške pri menjavi pa ti amater pri menjavi zobatega jermena kak španar preveč ali premalo zategne pa se zgodi isto kot, da jermena sploh nebi menjaval.

Tudi PSA(citroen in peugeot) bencinski VTI motorji imajo verigo. S tem, da vem za primer ko bilo treba verigo menjati že pri 78.000 km. Zgled, da tudi veriga ni vsemogoča.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Gledaš na čim manjše stroške pri menjavi pa ti amater pri menjavi zobatega jermena kak španar preveč ali premalo zategne pa se zgodi isto kot, da jermena sploh nebi menjaval.

Tudi PSA(citroen in peugeot) bencinski VTI motorji imajo verigo. S tem, da vem za primer ko bilo treba verigo menjati že pri 78.000 km. Zgled, da tudi veriga ni vsemogoča.
Aha, ok razumem. Ampak to se isto lahko zgodi tudi pri avtu z verigo. Ti amater zamenja hladilno tekočino s tekočino za vodo, pa ti gre glava, itd...
grin1.gif

Ok, saj razumem. Upoštevaj pa moj nasvet in preveri koliko ''poceni'' je servisiranje avtov z jermenom.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
- BMW ,
- Toyota (AVENSIS),

kaj še?
evil.gif

Kakšne težave lahko povzroči jermen? Seveda ob ustreznem vzdrževanju (beri menjavi).

Kakšne teževe ,...recimo da ti ga utrže....

-Sodelavcu ga jepred leti pri cca70000km.....starejši možak, 1 lastnik avta,avto redno servisiran(OPEL)...
-Na službenem avtu(VW) ga je tudi utrgalo, in to nekaj 1000km po predpisani menjavi, sicer so potem vse popravili zastonj(kao garnacija), ....ampak glede nato, da je pri nekaj let starih avtih, obisk uradnih servisov velikokrat bolj izjema kot pravilo si predstavljam, da bi pri popoldancu znal biti bistveno drugačen razplet....

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:-Sodelavcu ga jepred leti pri cca70000km.....starejši možak, 1 lastnik avta,avto redno servisiran(OPEL)...
-Na službenem avtu(VW) ga je tudi utrgalo, in to nekaj 1000km po predpisani menjavi, sicer so potem vse popravili zastonj(kao garnacija), ....ampak glede nato, da je pri nekaj let starih avtih, obisk uradnih servisov velikokrat bolj izjema kot pravilo si predstavljam, da bi pri popoldancu znal biti bistveno drugačen razplet....
To so očitno napake. Isto je tudi pri kakšnih ketnah se zna kaj zgodit
wink-1.gif
.
In še enkrat: to, da kao velikega servisa ni pri avtih z verigo NE DRŽI. Ker še vedno imaš (sploh pri novejših in večcilindraših) kup jermenja in španarjev, katerih menjava zna presenetljivo veliko stat
evil.gif
.