Kateri medijski predvajalnik

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Titov zanimivo. Bom še malo pogledal okoli. Načeloma ga ne rabim kot primarni PC, temveč bolj kot ne samo za HTPC varianto. Primarni itak teče na i7 Haswellu.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Citat:
Uporabnik azeed pravi:
tega sem tudi sam gledal. prav tako imam xtreamer MK1, vendar ga je povozil čas, kar sem uspel videti po testih sicer ni še čisto izpiljen, ima pa dober potencial.

ker že dolgo ne sledim tej sceni imam eno bolj laično vprašanje za uporabnike kodija...
ali je možno ob predvajanju filmov nastaviti audio delay? Namreč, imam sicer dober 5.1 a starejši receiver, ki nima HDMI vhodov, tako da peljem HDMI iz xtremaerja direkt na TV, audio pa preko optical na receiver. Se bojim da bi drugi player ker se slika in zvok procesirata ločeno/drugače in se v teoriji lahko zgodi, da bi bilo nekaj zamika. Pri xtreamerju sicer teh težav k sreči nisem imel.

Opcija v Kodiju na mojem m8s s905x obstaja. Sicer pa zadeva laufa ok, miracast deluje bp, 1080p filmi isto. Za 37 dolarjev zmaga, pa še ves googleplay imaš na voljo za app-e.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
koliko imaš budgeta?
Zdaj bi si ga dvignil na 200...
Razmišljam:
1.) CPU: Pentium G4500 , dvojedernik
2.) Matična: h150 mini-ITX , nekaj kar ima HDMI, WI-FI AC
3.) RAM: 1x4GB (raje 1x4, kot 2x2, da če bi kdaj rabil bi v prihodnosti samo dodal 4GB)
4.) PSU: nekaj 300W SFX/TFX velikosti , čim bolj tihega oz. z zakasnjenim vklopom ventilatorja
5.) Ohišje: nekaj z lastnimi rokami...
6.) Disk: 120GB SSD

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
To je, imo, overkill. Poglej malo SoC ki laufajo windows iot, pa rešen problem, edino če želiš 4k ?

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Citat:
Uporabnik danilo pravi:
Bo kar MX3-G...

lp

Torej naročil mx3-g iz amazon.co.uk, prispel v enem tednu, vendar z ang priklljučkom, sem rešil z adapterjem ang/eu, prižgal, vendar se kaže samo slika z napisom Google TV, ne gre nikamor....
confused-1.gif

Sem pa tega naročil: amazon.co.uk

Mam že spakiranega, da ga jutri vrnem nazaj, razen če je kakšna "finta", zakaj mi noče zalaufati androida...
confused-1.gif

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Ja sem, nič ne pomaga, sem tudi mislil, da si mora še mogoče kaj iz neta naložit....

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
koliko imaš budgeta?
Zdaj bi si ga dvignil na 200...
Razmišljam:
1.) CPU: Pentium G4500 , dvojedernik
2.) Matična: h150 mini-ITX , nekaj kar ima HDMI, WI-FI AC
3.) RAM: 1x4GB (raje 1x4, kot 2x2, da če bi kdaj rabil bi v prihodnosti samo dodal 4GB)
4.) PSU: nekaj 300W SFX/TFX velikosti , čim bolj tihega oz. z zakasnjenim vklopom ventilatorja
5.) Ohišje: nekaj z lastnimi rokami...
6.) Disk: 120GB SSD
jaz sem lani nekaj takega nabavil, sicer i3 procesor, vendar le z 32GB SSD, kar je čisto dovolj za kodibuntu. končni budget z davkom je bil nekaj čez 200 EUR. ker ima aluminijasto ohišje, ne rabi ventilatorja in je neslišen
ko bo izdihnil moj namizni računalnik, si bom nekaj malo bolj zmogljivega omislil še za na mizo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
jaz sem naročil nexbox a5, ki ima amlogic s905x čip - glede na kodi wiki, bi moral predvajati vse... bomo videli.

si že dobil?
s kje si naročil, koliko €, kako je šlo čez carino...?

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Sem vrnil kupljen TV Box na amazon.co.uk in sem brez problema dobil ves denar povrnjen+še dodatno za PTT stroške, da sem pošiljal nazaj. V ponedeljek sem poslal paket, v četrtek so ga dobili, v petek so mi nakazali denar...
cheer.gif

Sedaj sem naročil iz amazon.de (zaradi el. priključka) mini mx z vgrajenim S905 : Mini MX iz amazon.de

Pričakujem ga do petka, upam da ne bo spet "faulty of the box"...
cool-1.gif

Sem tudi gledal na raznih spletnih prodajalnah, pa potem ko plačaš ddv in stroške carine ni neke bistvene razlike v ceni, s tem da imaš težave z vračilom na kitajsko, razen če imajo EU skladišče... Na amazonu preverjeno pošlješ nazaj in dobiš vrnjen denar...

Mogoče se splača celo počakat, da se malo pocenijo modeli z novim čipom S912...

lp

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. A je pri tebi napaka v tekstu ali je res proc brez X na koncu??
Ker par postov nazaj se je ravno o tem X-u gvoril, da naj bi bil nekaj boljši.
Spodaj sem za manjši denar našel primere z X-om.
https://goo.gl/tz8cpH
https://goo.gl/KLvdrZ
https://goo.gl/GNSOzb

2. S912, pa tudi niso toliko dražji, če ima kdo željo po še več:)
https://goo.gl/LSOclO
https://goo.gl/p4MBMD

Samo ne vem, če je to pri vseh res vse isti hw/sw, al so te kopije kaj slabše al kje je fora, da je tolk različnih, da si čisto
stupid-1.gif

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Ja, nekateri so cenejši, ker imajo samo 1 GB Ram /8 GB Rom, moj ima 2/16... Glede S905X pa ne vem kako, sem nekje bral, da na google play, če hočeš kako igro za otroke naložiti, ni ravno kompatibilen in javi, da naprava ni podprta...

Pa pri naročanju moraš upoštevati, da vsi prodajalci ne pošiljajo v SLO in paziti, da ti ne pošiljajo iz kitajske preko amazona...

Zato sem najprej poskusil s predvajalnikom s čipom S812 iz UK, ki me je takoj razočaral, ker sploh ni deloval, sedaj sem naročil S905 - brez X, bom videl, če bo OK, sicer bom naročil S912, ker mi je pomembno tudi, da ima prepustnost za DTS zvok na moj AV sprejemnik...

lp