Kateri medijski predvajalnik

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.533
854
113
@Jado: V osnovi sistem poganja Android 4.x in ima Google Store. In pa browser, če česa ni na Storu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Amlogic je zelo specifičen (beri: ima implementacijo kodekov, ki se ne drži Android standardov). Zato so v Kodi-ju odstranili podporo za HW dekodiranje. VLC pa niti ne vem, če jo je sploh kdaj imel. Hardware je načeloma sposoben predvajati 1080p brez težav... le pravi software moraš naložiti. Probaj s kašnim starejšim Kodi-jem. Ali pa fork Kodi-ja, ki je namenjen specifično android napravam: http://spmc.semperpax.com/

Kako potem vedet kaj kupit
sprasujem se.gif

In kaj potem to pomeni, ker recimo tist, ko sem ga jst linkal je ravno tako Amologic in piše, da ima že prednameščen kodi...

pa še eno Kodi vprašanje za PC;
kako bi v kodiju onemogočil posodobitve? Sedaj mi vse dela, se pa bojim (iz preteklosti), da čez noč kaj ne dela in je spet potrebno kaj čarat ali čakat na nove updejte.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Amlogic je bil prvi chipset, ki je pred leti dobil podporo za HW dekodiranje v Kodiju (takrat še XBMC-ju). Problem je, ker v vseh teh letih niso naredili koraka naprej, da bi sledili smernicam, ki jih je Google postavil v Androidu. Zato so se Kodi developerji odločili, da jih na grd način prisilijo (z odstranitvijo podpore). Stare verzije Kodija (ki so lahko prednaložene) in recimp SPMC (ki je namenjen izključno Androidu) še vedno imajo podporo za Amlogic.

Kaj se v danem trenutku splača kupiti, se lahko izve samo tako, da se prebrska vse možne forume in prebere mnenja obstoječih uporabnikov. Ta trenutek je to baje Nvidia Shield. Pri kitajskih izdelkih žal nikoli ne veš, kaj točno boš dobil.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.533
854
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:Stare verzije Kodija (ki so lahko prednaložene) še vedno imajo podporo za Amlogic.
In ker neuk uporabnik tega ne vem, dovolim, da se updejta in smo na brand new verziji, ki ne dela (dobro).
10.gif

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.740
53
48
jaz sem naročil nexbox a5, ki ima amlogic s905x čip - glede na kodi wiki, bi moral predvajati vse... bomo videli.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Zdravo, rabil bi nasvet.
Stvar je sledeča: Imam router, ki sem mu vstavil USB disk in imam praktično nas. Sedaj streamam preko dlna a je ta včasih hroščast. Druga težava pa je, da TV včasih serje z zvokom, včasih ne prepozna določenih datotek, čeprav bi jih moral, verjetno problem s kodeki...Je pa TV Samsung D serije.
Zdaj bi rabil nekaj da mi predvaja na tv najboljše preko svojega predvajalnika, kateri mi bo podpiral mkv, avi, ts, m2ts, iso (bi bilo fajn), pa kak flac itd.
Kaj priporočate v tem primeru. Ne bi rad imel računalnika prižganega, tako da kak plex ali serviio na PC-ju odpadeta.

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Uporabljam Odroid C2

Je malenkost dražji od RPI3 (nima WIFI in BT) vendar ima podporo za HW dekodiranje HEVC X265 formata in 4K@60FPS support.
Prebavi res vse kar mi vržem. Priporočam
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Imam xtreamer mk1 sidewinder, ki mi je začel nekaj prekinjat med predvajanjem, kot da ne bi bilo kontakta na hdmi, vendar je hdmi kabel in povezava ok, verjetno kakšna hardwerska napaka pri grafičnem delu, kar kaže, da bo počasi odpovedal, pa me zanima kakšna low budget andorid box zamenjava, po možnosti, da se lahko vgradi sata disk, kot ga imam sedaj v xtreamerju....
Malo sem brskal po netu glede teh poceni tv boxov na novem amlogic s905x, pa sem zasledil, da bi naj bila slaba podpora igram v google playu...
Gledal sem tega poceni iz EU skladišča - http://www.geekbuying.com/item...BOX-370981.html

Naj vzamemo to ali ne, otroci bi radi igrali tudi igre, ki so sicer na android telefonih in tablicah...

lp

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Zdaj malo pregledal in mi najbolje deluje Kangaroo mobile desktop.
Ima kdo še kak predlog? Ne zanima me ne Android, kot tudi ne iOS. Rad bi windows!
Cenovni okvir do 100€.

Še vprašanje. Kodi vs vlc?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
Citat:
Uporabnik Narkotik pravi:
Uporabljam Odroid C2

Je malenkost dražji od RPI3 (nima WIFI in BT) vendar ima podporo za HW dekodiranje HEVC X265 formata in 4K@60FPS support.
Prebavi res vse kar mi vržem. Priporočam
cheer.gif

Ima starega odroida c, pa me zanima če c2 že podpira CEC?
kateri linux pa laufaš?

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Zdaj malo pregledal in mi najbolje deluje Kangaroo mobile desktop.
Ima kdo še kak predlog? Ne zanima me ne Android, kot tudi ne iOS. Rad bi windows!
Cenovni okvir do 100€.

Še vprašanje. Kodi vs vlc?
Itak kodi, drugače o kenguruju

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
tega sem tudi sam gledal. prav tako imam xtreamer MK1, vendar ga je povozil čas, kar sem uspel videti po testih sicer ni še čisto izpiljen, ima pa dober potencial.

ker že dolgo ne sledim tej sceni imam eno bolj laično vprašanje za uporabnike kodija...
ali je možno ob predvajanju filmov nastaviti audio delay? Namreč, imam sicer dober 5.1 a starejši receiver, ki nima HDMI vhodov, tako da peljem HDMI iz xtremaerja direkt na TV, audio pa preko optical na receiver. Se bojim da bi drugi player ker se slika in zvok procesirata ločeno/drugače in se v teoriji lahko zgodi, da bi bilo nekaj zamika. Pri xtreamerju sicer teh težav k sreči nisem imel.