Kateri medijski predvajalnik

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kupujem ja a predvideam da bom tovrstni predvajalnik vseeno rabil?
sprasujem se.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Če kupiš spodoben TV, potem teh predvajalnikov ne potrebuješ več. Recimo na Android TV naložiš Kodi-ja (ali poljuben fork od Kodi-ja) pa deluje dobesedno vse. Na drugih TV-jih pa deluje skoraj vse (podnapisov ti recimo ne bo iskal).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Potem bom počakal na TV da vidim kaj bo znal in nato raziskoval če kaj rabim.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Najboljše.

Čeprav jaz sem opazil, da pač UHD pa ne prebavi player, pač prešvohna mašinerija je v TV, kar pa ne pomeni da tvoj ne bo zmogel.

Drugo pa dela vse, podnapise sam najde pa vse, poleg še imam en seedbox, potem pa lepo od tam streamam vse preko wifi. Še celo tega ne bi rabil, če bi pač lahko kar direktno torrente na TV vlekel. Kar bi pa lahko iz kakšnih javnih torrent strani ali pa partisa, samo hdbits ne pusti tega in sem zato moral linux seedbox naštimat.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Če kupiš spodoben TV, potem teh predvajalnikov ne potrebuješ več. Recimo na Android TV naložiš Kodi-ja (ali poljuben fork od Kodi-ja) pa deluje dobesedno vse. Na drugih TV-jih pa deluje skoraj vse (podnapisov ti recimo ne bo iskal).

Pa ste ostali zadovoljni s svojimi Android TVji? Ker naš Sony ga kar biksa (KD-65X8509C). Čisto na začetku je delal kar ok, po kakem mesecu ali dveh je bilo vedno slabše, odzivnost je ratala obupna (ko si pritisnil Volume+ na dalincu se je glasnost spremenila po 3-4s). Potem je šlo tako daleč, da je začela slika štekat, TV se sploh ni odzival na tipke niti fizične na televizorju in smo ga mogli prav iz elektrike izklopit. Je delal kak dan kolikor toliko normalno čeprav ne najhitreje in po enem dnevu spet isto. Potem sem naredil reset na tovarniške nastavitve in ga sploh nisem priklapljal v mrežo, nisem vpisoval google računa in nič, pa rata po določenem času spet precej neodziven in ga je treba izklapljat iz elektrike, da je potem boljše. Vmes sem ga že večkrat updejtal in spet factory reset, trenutno je še kar OK ampak po določem času ga morem vsaj iz elektrike izklopit, da se spet malo bolj normalno odziva, ker se mi ne zdi normalno.

Druga stvar je pa zvok preko HDMI-ARC na receiver. Navaden (kompresiran) Dolby in DTS delujeta, praktično z nobenim softwareom pa nisem uspel spraviti čez DTS-MA ali Dolby TrueHD. Na neki development verziji Kodija baje na zunanjih Android TV boxih brez problema dela DTS-MA/Dolby TrueHD passtthrough ampak na samem TVju pa očitno ne gre. Z drugimi programi tudi ni bilo uspeha, na koncu sem obupal. No na Plexu že običajen passthrough včasih zafrkava in meče neko napako, da je povezava prepočasna za predvajanje (če je izklopljen passthrough za zvok pa dela vedno), potem izklopiš passthrough in ga nazaj vklopiš pa tudi to deluje.

V osnovi se mi zdi ideja vgrajenega Android TV super, ampak to kar videl na tem TVju mi pa ni niti najmanj všeč. Upam, da je drugje kaj bolje.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
To je android problem. ne plačevanje licenc za HD audio passthrough... Redko redki če sploh kateri Android media predvajalniki podpirajo HD audio.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
To je android problem. ne plačevanje licenc za HD audio passthrough... Redko redki če sploh kateri Android media predvajalniki podpirajo HD audio.

Nisem vedel, da za bistreaming (passthrough) rabiš licenco :/ Razumem za predvajanje, ampak v tem primeru itak predvaja receiver. Sicer pa če na Nvidia Shield lahko dela, bi tudi pri TVju za 3k € lahko.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.531
854
113
Takole gre to.

Imel sem Xtreamer mk1, pa je kar nekako delal. Potem sem sklenil, da je nevzdržno, ker nima podpore za Jango. Sem nabavil eno S805 škatlo (MXQ) in je na prvi pogled ok, ampak - preko mreže (žica ali ne) praktično ne streama videa (za Jango ni problem, tako da ta del specifikacij pokrije), iz USB diska pa tako tako, odvisno od filma ampak se raje zatika kot ne. Torej neuporabno., Xtreamer je delal kot se spodobi (razen, seveda, Jango)

Pri tem je omembe vredno, da je na drugi strani kabla HDMI pritrjena HD Ready plazma. Tako da so filmi 720p (ne HD, ne 4k). Pa ne gre.

Kateri znosno poceni android box bi znal predvajati vse 720p vsebine s Partisa tekoče vsaj preko USB IN žične mreže, če je že wifi tako tako?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.531
854
113
Ob nakupu se nisem spravil v neko tržno raziskavo prav zato, ker Nexus 7 (2012) tekoče predvaja vse, kar si želim (720p torej)in sem rekel, ni hudič, da ne bo tehnologija 2016 (ki je nastala, ko je 720p že passe, 1080p vsakdanjica in 4k na vratih) zmogla.

Toda, kot rečeno. Mislim, da je nameščen Kobi 15 in zadnji VLC iz stora. Nobeden ne zmore predvajati Jurassic.World.2015.SLOSub.720p.BluRay.x264-DrSi (x264, 6 478 Kbps bitrate) tekoče. Xtreamer ga lahko (mislim, ko enkrat začne).

Tako da sem močno razočaran. V reviewu omenjajo, da ima slabe NAND čipe, ampak to naj bi ne vplivalo na predvajanje, ko enkrat začne.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Amlogic je zelo specifičen (beri: ima implementacijo kodekov, ki se ne drži Android standardov). Zato so v Kodi-ju odstranili podporo za HW dekodiranje. VLC pa niti ne vem, če jo je sploh kdaj imel. Hardware je načeloma sposoben predvajati 1080p brez težav... le pravi software moraš naložiti. Probaj s kašnim starejšim Kodi-jem. Ali pa fork Kodi-ja, ki je namenjen specifično android napravam: http://spmc.semperpax.com/