Kateri kruhopek?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
Torej... kateri kruhopek priporočate.... opazil sem da ga nekateri že uporabljate... torej na dan s slabimi in dobrimi lastnostmi
cheer.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
stroj.ček za peko kruha
smile-1.gif


glej da bo imel količino za vsaj 1 kilo kruha. Pa idelano je, da ima 2 leti garancije - ker zelo rad crkne po dobrem letu (vsaj pri nas je, sodelavki)....ostalo je bolj tako tako...vse isti drekec.

Ti malček večji (za 1,3 kile) imajo dvojno mešalo....ni pa zaradi tega kruh nič boljši ali slabši.


Jaz sem tudi že dlje časa govoril da ga bom kupil...zdaj sem pa tako jezen zaradi podražitev da ga bom šel kar iskat!

Trenutno ima Merkur akcijo za stojčke...55 EUR za 1,3 kilo kruha. Samo ne vem garancije.

Če kdo ve za kakega z 2 letno garancijo - se priporočam.
 

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Tile strojčki za peko kruha so odličlna zadeva. Mati ga ima doma že kakšno leto in deluje super. Sestavine zmečeš v strojček, zapreš in čez par urc imaš sveže pečen kruh. Pa ne da lahko pečeš kruh, še kakšen kolač ali kaj drugega sladkega lahko narediš. Čisto preprosto in brez velikega truda. Zraven seveda dobiš še recepte, kjer ti napišejo točno količino, koliko meric je potrebno za določen kruh ali kolač.

Lahko pa tudi delaš večje in manjše kruhke, odvisno kakšno količino sestavin daš notri. Ni zdaj nujno, če kupiš velik kruhopek, da moraš samo velike kruhe peči.

Čiščenje tudi ni noben problem. Mogoče se včasih le majčkeno zatakne, ko želiš hruh dati ven iz pekača, pa se malce prime in takrat moraš malo bolj trdo prijeti in ga ven vzeti. Drugače pa je to super zadeva in jo priporočam vsem.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
predvsem pa te pride tak kruh 4 x cenejši kot v trgovini
jezen.gif


pa vsaj veš iz česa je narejen!
 

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Kaj pa če bi kdo še kak konkreten model krohomata nalepil? Mene tudi mika, ker kupljen polnozrnat kruh je daleč od polnozrnatega
stupid-1.gif
 

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
neki pravjo da je fajn če ima "kruhopek" 2 "roki" ker baje dosti boljše zamesi testo...

nimam pojma ali to drži ali ne, ampak jaz ga imam že 2 leti in je zakon zadeva.
sam neki druzga mam zdej problem - kruha več ne jem
grin1.gif
 

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ma sej jaz ga tudi praktično nič, samo če mi pa zapaše, bi pa rada jedla dober kruh,..zadnjič sem kupila sojine štručke s semeni,..pa je bilo večino bele moke
rolleyes-1.gif




2 roki imajo večji ne? Kako je pa s čiščenjem? Da ne bo tako kot s sokovnikom,..super zadeva, samo zaradi preveč čiščenja uporabljen samo 2x
redface-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
S čiščenjem ni problemov, pekač vzameš ven, lahko ga daš v pomivalni stroj ali opereš na roke. Kruh se ne prijema (vsaj naj bi se ne, se pa zgodi včasih, da se prime na lopatici) na pekač. Zato ni velikega truda s pomivanjem.
 

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Jst bi mel pa mašino za žemlje delat ....mmmmmm......sosed jo ma...

Kje ? kako ? Po čem?
 

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Grisbi pravi:
Ma sej jaz ga tudi praktično nič, samo če mi pa zapaše, bi pa rada jedla dober kruh,..zadnjič sem kupila sojine štručke s semeni,..pa je bilo večino bele moke
rolleyes-1.gif


2 roki imajo večji ne? Kako je pa s čiščenjem? Da ne bo tako kot s sokovnikom,..super zadeva, samo zaradi preveč čiščenja uporabljen samo 2x
redface-1.gif

s čiščenjem ne boš imela nikakršnih težav če boš pred uporabo malenkost namazala posodico in lopatice z oljem (jaz recimo uporabim olivnega). ampak res samo namazala.

jaz tudi dostikrat to napravico uporabim za izdelavo testa za pizzo, ker se meni res ne da za(je)bavat s tem. in je testo res dobro zgneteno.
 

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Kul,...smo se ravno pogovarjali in delajo notri tako kot si rekel testo za pico, potico, štrudle, notri pustijo še da shaja, potem pa samo razvaljajo...baje ful uporabna zadeva
cheer.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
evo, jaz sem že skočil ponj
smile-1.gif
- vzel sem neko čudo Bakomann (oz.nekaj v tem smislu)...cena v Bg Bangu 55 EUR, ker pa imam še nalepke za popust (20 EUR) je prišel 35 EUR. Preračunano 17 kil kruha...takoda...če zdrži garancijo bo ok.



Je pa za 1,3 kilo kruha, z 2 mešali.



Kako in kaj se bo obnesel pa v naslednjih tednih.



Glede čiščenja...sama posodica v kateri se mesi in peče je iz teflona ..tako da se tudi kruh ne prime ravno kaj dosti...edino tam okoli mešala je treba očistit (Tudi mešalo gre stran)...tako da...čisto standardno čisčenje posode.



Zdaj moram pri sodelavki naročiti še različne moke iz mlina...malo dodatke za noter (semena, orehova jedrca...) pa bomo testirali!



(moja mam ga je uporabljala za delanje vseh vrst testa - štrudelj, pico,....pač zamesiš ter pred pečenje prekineš - pa je križ zelo hvaležen).
 
Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ne rabiš prekinjat! moraš imet program za testo (skor vsak že to ima) in ti bo lepo zapiskal ko bo testo pripravljen za uporabo (shajan itd)...
cheer.gif


pred prvo uporabo obvezno malo več naolji (tudi nosilce od lopatic). aja, pa da se ne boš čudu kje so lopatice ko boš kruh ven dal
grims-1.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
verjetno zato ker ima 50 % večjo kapaciteto peke kruha.

v svoji kategriji pa je definitvno pri 'ta pocenih'.

sicer pa...malo elektronike (programator da ve kdaj vklopit grelec in kdaj el. motroček), malo plastike , pososdica, grelec...pa smo tam.