Kateri karavan (ravno dno, čim manjša "stopnička")

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Anzee pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kje so kak signumi karavan?

Signum karavan ne obstaja. Signum je "luksuzna" modifikacija Vectre, katero pa pac imas v karavanski obliki
wink-1.gif
jah samo videti pa je da nima ravno veliko stopnice
avtonet
5.jpg

4_530.jpg

Nazadnje urejeno:

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Jst bi gledu med tema dvema:
Vectra C
oba lohka dobiš 05` letnik pa pr Oplu glej da je 1.9 motor (6gang) in ne glej 2.0 in 2.2
wink-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Npr: Beri Enjoy
wink-1.gif

Pa dej mal preber TO

res je, "baje" da so 2.2 dobri
grims-1.gif

Citat:
Vsi DTI imajo Bosch VP44 pumpo, ki pa bo ziher enkrat crknila, ker je to najslabša pumpa, ki jo je Bosch kdaj naredil.
Jaz bi obe varianti odsvetoval in predlagal raje nakup z CDTI motorjem (common rail).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
na YT vpiši vp44 ti bo marsikaj ven vrglo. To pumpo imajo mislim tudi TDDI fordovi motorji, neki audiji in drugi. precej pogosta drugače, najbrž pa res tudi precej velik feler. na žalost (upam da ne) zvedel po nakupu svojega dti, ki pa zaenkrat pri 125kkm nima večjih sitnosti (neka cevka za vodo je spustila, sedaj nekaj solzi okoli termostata), ostalo bp okoli motorja.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
To Boschpumpo imajo med drugim Audi z mašino 2,5 in BMW 2,0.
Oplov DTI 2,2 je zelo pohvaljen motor, pa odpade veliki servis menjave jermena, ker ima verigo in menjava olja je na 50 000 km ali dve leti - majhni vzdrževalni stroški.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Čak mal, a si hotu rečt da so VW 2.5D pa BMW 2.0D dobri
shocked-1.gif

Nč bat, pa še poceni so
zmaga.gif

A čmo it nazaj na temo?
@ digg; Kaj pa kj tazga Avensis ?

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz sem mel oplov 2.0 dti. velikega servisa zaradi ketne res ni blo, je pa blo 528 malih servisov, kjer sem menjal vse ostalo (razen ketne pač). stroški so se večali, avto pa je šel po dobrem letu od hiše. jajca. je bla pa vectra karavan prostorna (sicer ne tako kot passat), pa stopničke ni mela.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Rad bi videl olje po 50k km! Pa tudi fama o intervalu je del marketinga! Vsaj moja ima variabilen interval, glede na nacin voznje! Po navodilih bi moral imet menjavo na 30 pa se je racunalnik se vedno prej oglasil da bo treba na servis! Resda pa te lahko boli pa e vozis dalje dokler se!

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
@ digg; Kaj pa kj tazga Avensis ?

Na videz ima mali prtljažnik, jaz rabim dokaj velikega.

Kaj porečete na Volvo V70, 2.4 D5 motor? Kakšne konkretne izkušnje?

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
V70 ima popolnoma raven prtljažnik, deljivo klop 1/3 2/3, ki se da tudi popolnoma spustiti. D5 je top motor, že prva verzija s 160KM, sedaj mislim, da so že nekaj čez 200KM. Največji problem so po mojih informacijah roke in razni ležaji, fotru je pri 200k km, šla še Bosch pumpa in pa črpalka goriva, oboje v 2 tednih. Servisi pa žal pri Volvu niso ravno poceni (vsaj na uradnih servisih ne).

LP

japka

Pripravnik
27. feb 2011
34
0
6
Js mam Škodo Octavio (1) Combi. Nima nobenega roba v prtljažniku, ko se podrejo sedeži je ogromno prostora. Mašina je dizel, 110KM, v mojem primeru zelo šparovna, poraba je v povpečju 5l (moji izračuni). Avto ima cca. 180000km in še ni bil nič šraufan razen velikega servisa in letni servisi ter zamenjan je bil ''potrošni'' material (gumice stabilizatorja, disk ploščice, pa postruženi so bili prvi diski). Aja,...pa hibo imajo pr električnem pomiku stekel. Tam se rade lomijo ene plastike (tovarniške) potem jih je potrebno zamenjati z novimi - originalnimi, ki so že narejene močneje. Fajn je tudi to, da je celotna karoserija pocinkana in potem ni nič problemov z rjavenjem,...ker avto ni glih nov.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

japka

Pripravnik
27. feb 2011
34
0
6
Ja podn se začne pri ketnah, vmes je idealen plac za ''kramo''. Je pa res, da sem js že pred časom takšen avto kupil (sem 2.lastnik) in se nisem nikol veliko zanimal kakšen podn imajo ostali,...tako da ne vem, če je bla to dodatna oprema al serijsko.