Kateri DSLR priporočate ?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
A spot metering ti je najpomembnejsi pri vsem tem?

Ja nima ga, medtem ko ga vsi ostali srlji imajo? Meni se zdi jako uporabna reč, ko slikam v zafrkjeni svetlobi. No pa plastik-fantastik ohišje in pa boren kit objektiv tudi ne zmagata.

Tale o slabem kit objektivu je pa malo bosa (v drugo fanboy navijanje se sploh ne bom vtikal). Preberi si teste. Za ta denar je EFS 18-55 II zelo dober objektiv, ne moreš pa od kit-a pričakovati čudežev. Aja... let me guess.... Pentax ima superioren kit objektiv, ane?
smirk-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:

Ja nima ga, medtem ko ga vsi ostali srlji imajo? Meni se zdi jako uporabna reč, ko slikam v zafrkjeni svetlobi. No pa plastik-fantastik ohišje in pa boren kit objektiv tudi ne zmagata.

Tale o slabem kit objektivu je pa malo bosa (v drugo fanboy navijanje se sploh ne bom vtikal). Preberi si teste. Za ta denar je EFS 18-55 II zelo dober objektiv, ne moreš pa od kit-a pričakovati čudežev. Aja... let me guess.... Pentax ima superioren kit objektiv, ane?
smirk-1.gif

V primerjavi s canonovim... daleč boljši.

Res pa imam s canonovimi kit objketivi par let več izkušenj kot s pentaxovimi pa sem mogoče pristranski
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:

smirk-1.gif

V primerjavi s canonovim... daleč boljši.

Res pa imam s canonovimi kit objketivi par let več izkušenj kot s pentaxovimi pa sem mogoče pristranski
wink-1.gif

To veš, da sta bila 2 kit objektiva in da je drugi dosti boljši kot prvi, ki je bil res crap? Verjetno si imel izkušnje s starim, ko si napisal "par let več izkušenj"
smile-1.gif

Canon-EF-S-18-55mm-f-3.5-5.6-IS-Lens.jpg

Stari je bil mislim, da še s Canon 400D, novi pa je s 450D

Levo je stari: EF-S 18-55m f/3.5-5.6 II

Desno novi: Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS

Je treba malo paziti. Očitno npr. na mimovrste ponujajo kit s starim kit objektivom: http://www.mimovrste.com/artikel/1730274731/digitalni-fotoaparat-canon-eos-1000d-efs-18-55-ii Sicer je na sliki novi, piše pa stari.
confused-1.gif

Na enaa, pa izpostavijo, da je novi:
http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_2600_808039_Canon_EOS_1000D_crn_KIT_EFS

Citat:
Fotoaparatu je priložen objektiv EFS 18-55 IS!

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zanimivo, jaz sem bil tudi s starim zelo zadovoljen. delal z njim vse, ampak res vse. sem se pač malce bolj potrudil, pa je bilo.
smile-1.gif
potem je šel sklop zaslonke, pa sem dobil novega, in tudi ta (še vedno dela) je čisto okej. ne vem, a mam jaz tako srečo, al je dejansko tudi kit objektiv lahko čisto zadovoljiv?

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Neki ne razumem. Da res ves a ti je kul al ne rabs vsaj dva do tri dni. Z objektivom. Se pravi, cca 200-300 eur, kar je skoraj pol cene novega kita.

Mogoce je edino zanimivo tole. Brezplacno !!!
http://www.bigbang.si/novice/d3000-preizkusi-in-kupi

kaj ti klobasaš ?

CANON TELE EF 300 2.8 79,00 € cena novega je preko 4000€....

ostali
CANON 24-70MM f2.8-L USM 25,00 € .....cena novega cca 1400€.
ZOOM OBJEKTIV EF 18-55 3,5-5,6 IS 6,00 €....tole je pa kit objektiv.....

pa maš prav...dva do tri dni je premalo da bi vedel a je res kul a ne
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.488
119
63
Body cca 50eur na dan + spodoben objektiv cca 20eur na dan = 70eur x 3 = 210eur. Kdo je pa govoru o L objektivih. ?

p.s. vem kolk so cene, ker mam sam te objektive...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Potem za čez vikend znese 62 eur.

@ahmed
Kar se objektivov tiče pa ne vidim smisla v tem, da si greš za probo (da vidiš, če ti dslr sploh ustreza) izposojat top of the line objektive, ki si jih sicer ne boš kupil. Fotke bodo lahko fenomenalne, vendar ne pozabi upoštevati razočaranja, ko boš body in neki kit objektiv dejansko nabavil in ugotovil, da objektiv za 300 eur ne dela enakih fotk kot objektiv za 2k€.
To je nekako tako, kot da greš testirat avto pred nakupom. Za test vzameš top of the line opremo z najmočnejšim motorjem in ti je super, kupiš pa enak model, le z "normalnim" (upam, da razumeš kaj mislim s tem) motorjem in občutno nižjo stopnjo opreme, ker ti pač več ne znese. In potem si jasno nezadovoljen. Ni pospeškov, ni udobja.
Jaz sem mnenja, da je za point&shoot fotografijo še vedno najboljši kompakt. Če imaš interes se ubadat z nastavitvami, nabavljat objektive, dodatno opremo... potem pa le dslr, ker le tako boš iz njega nekaj izvlekel. Sicer se mi zdi stran vržen denar.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
res maš...mogoče smo se narobe zastopil....jest sm predpostavil da bo definitivno šel v DSLR...samo neve kater objektiv....recimo da imaš body...si sposodiš samo objektiv in vidiš kakšen je....ker roko na srce....10 minut testirat objektiv ni nič....jest osebno najraje napravim neke referenčne fotke... ( beri čim bolj podopni pogoji z različnimi objektivi) in nato na računalniku preučim,....ker 10x15fotka nebo nevem kakšne razlike

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.488
119
63
@triga, nisi me razumel. Ravno to hocem povedati, da ce si sposodi, si sposodi osnovno stvar.

npr
Canon EF-S 17-85mm f/4.0-5.6 IS USM 10,00 €
CANON EOS 40D 25 €

se pravi za 3 dni je to 100 eur (ne vem zakaj sm prej mislu da je 50eur body, verjetno sm 5tko gledu)

ceprov bi potem bolj smiselno blo vzet 24-105 objektiv za 25 eur, pac tistih 15eur vec na dan.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ok, tega, da je nov osnovni kit objektiv z IS sploh nisem vedel
redface-1.gif

Jst sem komentiral kit objektiv, ki ga imamo doma na 40D. Ta je sicer IS ampak je tudi verzija brez stabilizacije v dveh izvedbah (Mk1 in Mk2). Prvi je bil res bolj crap, Mk2 pa naj bi bil izboljšana verzija. Sicer ne vem kateri objektiv se da dobit skupaj s 1000D v Sloveniji ampak v tujini vem, da obstajajo kit-i z IS in kiti brez stabilizacije Mk2. Mk1 se pa ne prodaja več kakor vem...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Predvidevam, da je na 1000D mk2, ker je precej pa nov fotkič,na 20D pa je Mk1, ker je star enih 6 let. Noben od teh dveh ni ravno impresiven kos lečovja in plastike. Je pa 17-85 IS, ki se ga da dobit v kompletu s 50D, precej drugačna zgodba.

Jokin

Zelenc'
14. okt 2009
16
0
1
Veliko zanimivih stvari sem izvedel iz vaših predlogov.Za nakup DSLR-ja sem se odločil iz čiste radovednosti.Ampak po vsem tem je nakup še bolj oddaljen.Če kupim narobe ga itak prodam.
Glede plastike pa tole,jaz sem avtor " Moja izkušnja z Olympusom SP-590UZ" na tem forumu 18.10.2009.
Olimpusa sem kupil prek pošte,ko sem ga vzel iz paketa sem bil zelo razočaran,cenena otroška plastična igračka.Če bi ga pred nakupom vzel v roke ga ne bi kupil.
Brez baterij tehta 435 g potem sem kupil Canon PowerShot SX20 IS,ki tehta 560 g in je prijeten občutek,ko ga držiš v roki.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Predvidevam, da je na 1000D mk2, ker je precej pa nov fotkič,na 20D pa je Mk1, ker je star enih 6 let. Noben od teh dveh ni ravno impresiven kos lečovja in plastike. Je pa 17-85 IS, ki se ga da dobit v kompletu s 50D, precej drugačna zgodba.

Noben ne govori, da je impresiven objektiv, ampak da je dober za svojo ceno. V tem cenovnem rangu ni noben objektiv vrhunski. Tudi od Pentaxa ne. Tako, da je neumno govorit o "crap" objektivu, če tudi pri drugih znamkah za ta denar ne dobiš nič bistveno boljšega.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Jokin pravi:
Veliko zanimivih stvari sem izvedel iz vaših predlogov.Za nakup DSLR-ja sem se odločil iz čiste radovednosti.Ampak po vsem tem je nakup še bolj oddaljen.Če kupim narobe ga itak prodam.
Glede plastike pa tole,jaz sem avtor " Moja izkušnja z Olympusom SP-590UZ" na tem forumu 18.10.2009.
Olimpusa sem kupil prek pošte,ko sem ga vzel iz paketa sem bil zelo razočaran,cenena otroška plastična igračka.Če bi ga pred nakupom vzel v roke ga ne bi kupil.
Brez baterij tehta 435 g potem sem kupil Canon PowerShot SX20 IS,ki tehta 560 g in je prijeten občutek,ko ga držiš v roki.

Nekaj je "plastika" na kompaktih drugo je pa "plastika" na DSLR-jih. Sam sem držal v roki 1000D in se mi je zdel bolj plastičen kot 40D (logično) ampak še vedno nisem imel občutka, da bi bil narejen slabo.

Moj predlog je, da greš v trgovino, kjer ti bodo dali v roke aparat, se sprehodiš po menijih, preveriš pri katerem modelu ti najbolj sedejo prsti na gumbe, pogledaš čez okular in preveriš kateri ima bolj tebi prijazno razporeditev informacij... Ne oziraj se preveč na same specifikacije. V vstopnem razredu ni kakšnih občutnih razlik kar se tiče kvalitete slike, je pa velika razlika, če ti nek aparat dobro sede v roke.

Če imaš namen kasneje bolj resno fotografirat malo poglej kako je s ponudbo rabljene opreme za določeno znamko, kakšne so cene, koliko je ponudbe...

Če te zanimajo gola dejstva imaš pa na dpreview.com teste večine DSLR aparatov, kjer je vse podkrepljeno s slikami in primerjavami med direktnimi tekmeci.

Iz prebranega na forumu se boš težko odločil kateri aparat je najboljši (v bistvu najboljšega sploh ni), ker večinoma vsak hvali aparat, ki ga ima sam. Če drugače ne, že podzavestno.
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Noben ne govori, da je impresiven objektiv, ampak da je dober za svojo ceno. V tem cenovnem rangu ni noben objektiv vrhunski. Tudi od Pentaxa ne. Tako, da je neumno govorit o "crap" objektivu, če tudi pri drugih znamkah za ta denar ne dobiš nič bistveno boljšega.

Glede na to, da vse uporabljam vsaj občasno... ja, pentaxov kit je boljši in predvsem kakšno stopnjo bolje izdelan. So pa vsi kiti najboljša odločitev, ko gre za price/performance. "Crap" pa zato, ker slabše pač ne gre.