Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz imam sicer v službi canona 1000D, pa se mi niti ne da ubadat z njim, ker je že v rokah plastična igračka. Ne razumem, kako je lahko spot metering nekaj manj pomembnega... če mene vprašaš je recimo live view precej manj pomemben. Pa tudi dvomim, da bo nekdo, ki kupuje 1000D, kaj kmalu posebel po čem drugem kot kit objektivu, ta pa je precej ubog. Če bi si želel fotkič priljubljenega dvojca, bi sam vsekakor posegel kak razred više od 1000D...
Strinjam se s tabo glede objektivov od pentaxa. Splošno uporabnih zoomov je manj kot pri canonu in nikonu, ima pa zato pentax odlično serijo fiksnih objektivov, ki jih drugi proizvajalci nimajo. Seveda je na voljo tudi več ali manj vse od sigme in tamrona. Običajen uporabnik, sploh pa začetnik, pri pentaxu ne izvisi. Kakšna športna fotografija ipd. pa je najbrž kar prednost canona/nikona.
samega sebe spodbijaš - najprej, da dlje od kita itak verjetno ne bo šel, po drugi strani pa serija fiksnih.
fiksni so zakon, vsakemu amaterju bi najprej dal dva fiksna (20 mm in 50 mm) in ko zna z njimi, takrat bi šele dal zoom objektiv, ampak okej, to je zdaj že druga storija, dejstvo je, da so za domačo uporabo kit objektivi povsod čisto zadovoljivi. če ga primerjaš s profi serijami, ja hvala bogu, da se skrije, drugače ne vem, zakaj se reče profi serija, ampak za domače albume polnit, več kot zadovoljivo.
kar se spota tiče - sam ga nikoli ne uporabljam, niti v zafrknjeni svetlobi. se raje zanesem na svoje čute in svoje izkušnje. te sem pridobil s fotkanjem in vsak amater začne fotkati na zeleni oz. modri avtomatiki, potem vidiš, kako fotič podaja čase, in začneš raziskovat na manualcu. v življenju sem enkrat samkrat fotkal na spot, enkrat in nikoli več ...
plastik fantastik ... dokler ne primeš v roke nekaj podobnega 40D je vse plastik fantastik, in ko primeš v roke 1D šele vidiš kakšen plastik fantastik je vse ostalo ...