5MWh baterijo daš, pa si zmagu, narjen...Meni sedaj petine ne dela kolikor čez poletje. Poraba je sedaj cca. 4x višja.
Sedaj naj pa pravljičarji dimenzionirajo ustrezno čudežno baterijo.
5MWh baterijo daš, pa si zmagu, narjen...Meni sedaj petine ne dela kolikor čez poletje. Poraba je sedaj cca. 4x višja.
Sedaj naj pa pravljičarji dimenzionirajo ustrezno čudežno baterijo.
Za nekoga s TC v potratnem objektu in EV s kayrtim se veliko vozi, se bojim da bo premalo.5MWh baterijo daš, pa si zmagu, narjen...
FuLLa eko, zeleno, rožice.Svica recimo gradi tole
Swiss 'water battery' boosts Europe's energy storage plans – DW – 11/30/2022
A Swiss company has built what is being called a giant water battery deep under the Alps that provides an energy storage capacity equivalent to 400,000 electric car batteries. It could be a game changer.amp.dw.com
Samo ob trendu nizanja cen baterij in novih tehnologij vprasanje ce bo karkoli drugega sploh imelo smisel
Sarkazem detektor vklopi....Za nekoga s TC v potratnem objektu in EV s kayrtim se veliko vozi, se bojim da bo premalo.
Znaš spomlad samo ob soncu laufat TV in filat avto.
Dejansko bi bilo najbolje imeti baterijo kapacitete 1/3 letne porabe elektrike.
(3/4 zimske ce se grejes na elektriko.)
Ce bi imel 5Mwh baterijo, grem off grid
5Mwh baterija je danes ranga mio€ verjetno (200€/kwh).
Ce naredijo kogeneracijo na drva z mocjo 20/5 grem off grid s 50kwh baterijo.
Me prav zanima, kako boš ploskal z ritnicami, ko se bo baterija od soseda vžgala.Ja ker stanje kot je zdaj je pa zelo eko in zeleno.
Ja, pa ledice tud lep čas svetjo od nje. Kok kosil si skuhal in kok časa si mel toplo bajto, pa za kok km si avto nafilal je bistven podatek, ne pa telefon.Sem šel računat, ker eni ste res pametni, da vam kar ven leze, naša SE bi v tem mesecu lahko napolnila telefon 14256 krat.
V bistvu ni budalaština. Od sončne ta mesec dejansko lohk goniš luči, telefon in ostale mini porabnike in za to si brez težav samooskrben.Ja, in? Kiomentiral sem samo budalaštine glede telefona, tisto kar je res, pa pač ni za komentirat.