Kateri brezplačen antivirus za poslovno uporabo

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ni mi jasno, kako je lahko NOD32 tak visoko, sem imel spet eno slabo izkušnjo. Prejšnji vikend delam v enem diskaču, špila ansambel in mi je dolgčas zraven. Pa brskam malo po internetu na njihovemu računalniku in gledam kaj za vraga dela tak počasi. Seveda leti gor cel kup ''cjowjr42.dll'' procesov. V ozadju pa laufa legalno kupljen NOD32
bonk.gif

Sem cel komp pregledal s F-Secure online scan in je našel svašta trojancev, virusov, keyloggerjev... NOD32 scan pa nula.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Končno sem se odločil za plačljivi antivirus. Izbral sem tega

Opiral sem se na ta test.

Sicer je zadeva bolj nova pa nekih drugih testov še ni.

Je pa zadeva zelo lahka za sistem. Inštalirana velika 600 kb, dela v oblaku, in je še veliko lažji kot recimo NOD, Panda cloud, MSE.

Cena za licenco je na njihovi strani zasoljena ( 47 USD ), ampak prek ebay sem dal 17 USD.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Do zdej sem imel skoraj mesec dni trial, zadeva zgleda u redu. Za teh 10€ ne bom propadu, mogoče se bo pa zadeva le obnesla. Živi bili in videli.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zgleda?

AV je, da te ščiti pred malware, ne pa da lepo zgleda.
wink-1.gif

Si kake teste naredil?

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Testiral nisem sistematično. Nekaj znanih okuženih torentov, pa naključne malware sample vzorce z interneta. Zaenkat je vso zadevo popucal. Za referenco sem nato webroota odinštaliral, ter preskeniral še z Pando cloud, katera je v zadnjem "on demand" testu na AV comparitives dobila najvišjo oceno. Pa še Spy bot in Malwerbytes Antimalware. Razen piškotkov, katere sta našla panda in Spy bot, je bil sistem čist. Globlje se nisem spuščal, tudi zaradi pomanjkanja časa.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Imel sem avasta, sedaj sem pa pando probal mi je najdlo miljon enih cookijev .....

Kako to?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kukiji so boljkone mrčeš na odbijaču avta. Nič kaj resnega. Vsaj v primerjavi s pravim malware.