Katere zimske gume 185/65/R15?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Super, hvala za pomoc. Jutri se malo pobrskam pa bo
smile-1.gif

Gumax ti toplo priporočam, boš sigurno našel prave zase.
zmaga.gif

Na gumah in zavorah se ne špara.
ne-ne-1.gif
Od torka so ze v garazi
smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Prej sem na hitro pisal, ker se mi je mudilo na fotkanje...

Priporocam Gumax! Pisal na mail v soboto popoldan, v nedeljo odgovorili. Potem takoj narocil gume, v pondeljek odposlali, v torek ze pri meni. Ze tako najcenejse gume, poleg tega sem na netu nasel kodo staro vec kot pol leta in je prijela in so tudi upostevali!

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.500
7.012
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
berlingo ima predpisane 205/65/15?

Ma, to povsod piše. Sem tudi prav pogledala naključnega Berlingeca na parkirišču, pa je imel 15 colske, ampak moj, kupljen nov, je bil iz salona odpeljan z dimenzijo, ki sem jo zgoraj napisala (prepisala iz letne gume).

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Hvala vsem za odgovore
smile-1.gif

Hja v homologacijskem kartončku piše zgolj 195 /65 R15
Sicer je avto ta stari Citroen C5 (2002), če je ta podatek kakorkoli sploh potreben. Sicer imam na jeklenih feltnah že zimske gume , ki sem jih dobil skupaj z avtom od prejšnjega lastnika z Savo Eskimo teh dimenzij , vendar jih nočem imet več , ker so mislim da letnik 2003 al pa še celo 2002 in pač take gume ni več ravno pametno dajat gor na avto. Te ožje pa so letnik 2008 in bojo še za kaki 2 zimi.

btw, moja nemščina je bolj piškava,še posebej tehnični izrazi zato: kaj je durchmesser in abrollumfang?
tongue-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.500
7.012
113
Mišelink ni nikjer za dobiti, meni se pa mudi. Imam pa rezervirane Continentalke, da jih danes obujem na avto - tudi OK?

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Mišelink ni nikjer za dobiti, meni se pa mudi. Imam pa rezervirane Continentalke, da jih danes obujem na avto - tudi OK?

Verjetno sem malo pozen - Michelin v dimenziji 215/55R16 se da brez težav dobiti. Cca. 145 EUR/kos.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.500
7.012
113
hvala, ampak imam že gor conti za enak denar. verjamem, da ne bi z nobeno zgrešila, me je pa prijetno presenetilo, kako tihe so. Prej, ko sem šla z letnih mišelink na zimske, se je vedno ful slišalo. Verjamem, da se bodo tudi, ko se bo vreme zaostrilo, obnašale podobno kot mišelinke, s katerimi sem bila kot rečeno, do sedaj zadovoljna.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Tahudfirbc pravi:
Po mojih izkušnjah so prvo leto zelo dobre, če se pa voziš čez poletje z njimi se spremenijo in postanejo grdo nesramne, nasploh pri zaviranju.Sicer je to moja osebna zamera, vendar bi bil zanimiv test zimskih gum starih eno leto in prevoženih 15K km
Tudi jaz imam s Savo Eskimo S3 enake izkušnje.
Prvo leto je bila v snegu odlična, drugo sezono z dobrimi 6mm pa poden.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Citat:
Uporabnik Tahudfirbc pravi:
Po mojih izkušnjah so prvo leto zelo dobre, če se pa voziš čez poletje z njimi se spremenijo in postanejo grdo nesramne, nasploh pri zaviranju.Sicer je to moja osebna zamera, vendar bi bil zanimiv test zimskih gum starih eno leto in prevoženih 15K km
Tudi jaz imam s Savo Eskimo S3 enake izkušnje.
Prvo leto je bila v snegu odlična, drugo sezono z dobrimi 6mm pa poden.
Prvo leto je tak vsaka nova zimska guma v snegu odlična. Sprobaj recimo enkrat Sunny gume, boš mislil da so mišelinke, kontinentalke, gudjerke, ... le cenovni nateg. Drugo leto pa čisto druga pesem.
bonk.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
a je kdo že kupoval preko reifen.com ? Kakor vidim je poštnina v Slovenijo 12eur. Cene so pa kar solidne.