Katere so najboljše rechargable AA baterije?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
to zgleda spet ista zadeva kot tist pri conradu. Škoda k nism za to že prej vedu, sm lih nekej naroču preko amazona.de

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
kje? na amazonu 9EUR, conrad pa imam izbrano osebni prevzem, ker sem blizu grosuplja

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Točno to uporabljam tud jaz. Lahko rečem da je to zadnji polnilec ki sem ga kupil, dokler ne bo crknil
crazy1.gif

Bolj za štos sem skozi refresh program spustil ene okoli 7 let stare odpisane nicd celice in glej ga zlomka še celo nekaj življenja sem spravil iz njih. Iz nazivne kapacitete 900mAh je pokazalo na dispeju nekaj čez 700mAh. Je pa trajalo kar čez noč.
o.k. za današnje razmere je to majhna kapaciteta in v kompakta pa hajd na celodnevni izlet seveda ne bi šel, ampak pred leti je bila ta kapaciteta skoraj maximum.
Torej lahko le priporočim ta polnilec
cheer.gif

Lp.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
A ma kdo izkušnje z naročanjem baterij na eBayu, ker so že na Amazonu Eneloop pol ceneje kot pri nas (8 pack), vendar je tu še poštnina (kljub temu ceneje kot pri nas), na eBayu pa se najde še ceneje, vendar me skrbi, da gre za kakšne ponaredke.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
če bo kdo naročal po amazonu kake baterije sem udeležen pri skupinskem nakupu in deljenju poštnine... pa še za pivo prispevam....

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Tole mi pa ni jasno, sem skoraj 100%, da sem prvič na Amazon.de uspešno dodal pack Eneloop 8*AA + AccuSafe in mi je lepo izračunal, kok je s poštnino, ko sem pa naslednič hotu isto izbrat, mi je pa napisalo, da tega izdelka ni mogoče poslati na izbran naslov (oz. nekaj v tem stilu, da pač ne pošiljajo tega v SLO). Drugače sem pa na nemškem eBayu našel tale paket in sem poslal prodajalcu vprašanje, koliko bi prišla poštnina, ker se mi zdi kar ugodno, če bi poslal v Slo in poštnina ne bi bila predraga.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Polnilec sem naročil kar na nemškem Amazonu (BC 700), baterije pa še iščem.
Tale ponudba se mi zdi zanimiva (8* Eneloop AA za 17,45€ s poštnino v Slo iz Nem), saj 8 baterij stane malenkost več kot pri nas 4, vendar me malce skrbi, da gre za kakšne naoriginalne ali stare baterije.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na amazonu lahko naročiš samo stvari, ki jih oni prodajajo, ne tistih (ki so dosti cenejši
10.gif
) v marketplace ali kako se že imenuje..

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
to zgleda spet ista zadeva kot tist pri conradu. Škoda k nism za to že prej vedu, sm lih nekej naroču preko amazona.de

Kakšna je pa cena pri conradu ?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
34E, je pa res da dobiš še baterije zravn. No preko amazona se mi ne splača, ker je poštnina toliko večja... Pri conradu mi je poštnina točno 0 E, ker bom osebno se pojavu tm.

Nazadnje urejeno:

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Te sm tut jst sprva nameravu naročit, potem pa so na DX znižal GP ReCyko - stanejo 10,78$ za 4 pack. AAA GP ReCyko naj bi bile po testih najboljše, medtem, ko so v AA kategoriji še vedno najboljše Sanyo eneloop. Seveda govorim za LSD baterije. Kakorkoli že - tudi te Gsyuasa Enitime so zlo dobre in zelo blizu GP ReCyko baterijam.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Sm še mal čekeru Amazon in ugotovu, da večina ponudnikov teh baterij na pošilja v SLO ali pa je poštnina zelo draga, najcenejša varjanta, ki sem jo našel do sedaj je 8*AA Eneloop (14,09€) + poštnina (7,33€)=21,42€ oziroma, če se naroči več komadov, ker je poštnina ista. Je pa baje zunaj nov model teh Eneloop baterij, za katere piše, da naj bi zdržale 1500 polnilnih ciklov (HR-3UTGA). Sem vprašal prodajalca na eBayu, pri katerem sem gledal baterije in mi je povedal, da še nima novega modela, a naj bi ga imel v kratkem, samo ne vem, kakšna bo cena za nov model in predvidevam, da je na Amazonu tudi star model.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Sm še mal čekeru Amazon in ugotovu, da večina ponudnikov teh baterij na pošilja v SLO ali pa je poštnina zelo draga, najcenejša varjanta, ki sem jo našel do sedaj je 8*AA Eneloop (14,09€) + poštnina (7,33€)=21,42€ oziroma, če se naroči več komadov, ker je poštnina ista. Je pa baje zunaj nov model teh Eneloop baterij, za katere piše, da naj bi zdržale 1500 polnilnih ciklov (HR-3UTGA). Sem vprašal prodajalca na eBayu, pri katerem sem gledal baterije in mi je povedal, da še nima novega modela, a naj bi ga imel v kratkem, samo ne vem, kakšna bo cena za nov model in predvidevam, da je na Amazonu tudi star model.

Če boš tole naročal, naroči še zame en komplet, pa deliva poštnino.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
evo polnilc mam od včeraj že doma. Zadeva je super! Najprej sem probal neke stare GP aaa 850 aku. in mi jih je napolnil do 800, kar je super. Nato sem dal noter ene duracell, ki sem mislil, da so čist zanič (drugi polnilc jih ni hotu polnt). Napolnile so se do 2700mAh
smile-1.gif

Pol sem noter dal eno rees staro 1600 GP AA baterijo. Najprej mi je napolnil samo do 100mAh, nato sem izbral program refresh in pustil čez noč. Ustavil se je pri 660mAh, več ne gre. Kr dobro.
V originalu uporabljam discharge program, ki baterijo najprej izprazni, nato pa napolni do konca. Refresh program, pa izpraznuje in polni toliko časa, dokler baterija ne doseže max kapacitete. Ta program lahko traja zelo dolgo, tako da sem ga uporabil samo pri 1 bateriji.