Katere so najboljše rechargable AA baterije?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
V kratkem bodo polnilne baterije v akciji v Lidlu (3,99€ komplet štirih). Jaz sem jih nabavil za vse ure, vremenske postaje, daljince...

To je največja bedarija ki jo lahko narediš .. dat "drage" polnilne baterije v male porabnike, ki drugače z dobrim nepolnilnim baterijam držijo 3 leta. Normalne polnilne baterije imajo že tako nizko napetost in razni daljinci pa tudi radijski odajniki (vremenska postaja) delajo slabše + ker imajo hitro samoizpraznjenje jih moraš filat na vsake 3-6 mesece četudi jih nič ne rabiš. Rešitev za to so sicer enveloopke, ampak tudi te so za te male porabnike bedarija.
Te polnilne baterije so cenejše od Duracelovih navadnih. Z enim polnjenjem ne zdržijo nič manj od navadnih. Če že prihranim ne nekih drastičnih zneskov, vsaj precej manj nevarnih odpadkov pridelam
cool-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Citat:
Uporabnik bobrock pravi:
Hitri pogled na strani Conrad-a mi pokaže tega za 16,55€.
Huh, tole pa izgleda hudo dobra zadeva in za izredno sprejemljivo ceno. Ti mater, sem dal pred letom in pol za nekaj podobnega 40 EUR.
rolleyes-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Ja, res zgleda dobro za super ceno.
Jaz imam drugače tega http://shop.conrad.si/websale7...a1262c16%2fmd5} in je fenomenalna zadeva.
No, sej na to sem mislil. Samo jaz pa nisem tako zadovoljen z njim. Pri nekaterih baterijah ga kar nekaj heca, pa kar nekaj baterij mi ne zazna, medtem ko na drugem polnilcu šibajo brez problema. In pa že parkrat mi je pri refreš funkciji zmrznil.
frown-1.gif

V glavnem tisti na zgornjem linku za 17 EUR izgleda daleč najboljši best buy.
cool-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
A kater ne predrag polnilec polni tudi posamezne baterije, ker bi rabil polnilne AA baterije za GPS sprejemnik od Polarja, ki je sicer precej občutljiv na beterije (čim je malo prazna se sploh ne prižge oz. se obnaša precej čudno) , zato ne bi rad več čas kupoval novih alkalnih, vendar pa sprejemnik potrebuje le eno AA baterijo in je potem malo smotano za polnit.
V delkotu imajo enega štirikanalnega od GP za 50€ ki je ziher dober (ampak predrag), sem pa ta teden našel v Tuš-u enga čangšlang za 15€ ki je tudi štirikanalni. Zaenkrat se ok obnese.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik bobrock pravi:
Hitri pogled na strani Conrad-a mi pokaže tega za 16,55€.

fajn, ker zna delat z vsako baterijo posebej, sam si pa tudi vzame čas 7ur+
samo kot opozorilo, če bo kdo nabavil in bil potem razočaran zaradi hitrosti.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Niti približno.
Moraš vedet, da Conrad prodaja cheapshit china rebrandano elektroniko.
Sanyo je pa najbolj priznan proizvajalec baterij in si ne more privoščiti da bi prodajal crap.

Nazadnje urejeno:

Jarovit

Pripravnik
7. sep 2007
105
1
18
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
A pol je Voltcraft BC-300 boljši nakup kut Sanyo MQR06?
Bi rekel, da sta oba enako dobra
Razlika med njima je:
1.eden relativno nepoznana firma druga zelo znana,
2.različna jakost polnjenja prvi 300 mA po bateriji, drugi 2x 1120 mA in posledično krajši čas polnjenja.

Nikakor pa se ne morem strinjat, da je vse zanič če ne nosi zvenečega emena proizvajalca. (Že zdavnaj China ni več tisto kar je bila in to v dobrem pomenu besede)

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Če so baterije preveč prazne, jih ne zazna. Podoben problem ima večina polnilcev, ki so "preveč pametni". Dam za nekaj minut v en star čisto navaden polnilec, potem pa v tega in refresh pa je. Pri refresh pa se mi še ni zgodilo da bi zmrznil, pa funkcijo kar precej uporabljam. Večinoma pa pri polnjenju izberem discharge.

Ampak tist za 17€ res zgleda dobro in ga tudi jaz priporočam če kdo kaj išče.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
conrad ma zdej v akciji IPC-1L polnilc za 34EUR. Sem že naročil
smile-1.gif

Je pa samo to žalostno, da imajo akcijo, pa si niso zrihtal zaloge v SLO. Vse gre iz Nemčije :/

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Vseeno pride v treh dneh, vsaj jaz imam takšne izkušnje.

Za tiste, ki jim je polnjenje prepočasno: Če hočete hitro polnjenje baterij, morajo biti tudi baterije fast rechargeable. V nasprotnem boste baterije samo uničevali. Najboljše je polnjenje z desetimi procenti nazivne kapacitete. Namesto hitrega polnjenja si raje omislite en dodatni komplet.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Tale IPC-1L je baje rebrandan LaCrosse BC-900, ki ga po tujih forumih kar priporočajo, tako da je mogoče res dobra opcija.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Tale IPC-1L je baje rebrandan LaCrosse BC-900, ki ga po tujih forumih kar priporočajo, tako da je mogoče res dobra opcija.

na amazonu.com ima tale lacrosse model preko 700 opisov in ful hvaljo zadevo. Tako da tale IPC-1L bo verjetno super zadeva. Zdej mam enga GP, ki napolni v 1 uri, samo mi rad uničuje nimh akumulatorje.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja normalno da jih uničuje, če jih polni tak hitro. Varna hitrost za poljenje bi naj bila 8 ur. Ta 1 ura je namenjena fotografom, ki rabijo takoj polne baterije in jim ni problem kupit vsak mesec novega kompleta.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Nekdo je zgoraj omenil flash, jaz za speedlite 430EXII uporabljam haycell ki so za to še posebej priporočljive in drži, za evente kjer je potrebno hitro zaporedno fotkanje so super
cheer.gif

Za ostalo je pa moj glas za KLIK!

Lp.