Katere so najboljše rechargable AA baterije?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
V kratkem bodo polnilne baterije v akciji v Lidlu (3,99€ komplet štirih).
Upam da bodo kaj boljše kot hoferjeve .Ene hoferjeve sem sam kupil (tiste so še kar bile za silo) druge sem dobil so pa bile že v štartu zanič(naredile do 50 fotografij)

Nazadnje urejeno:

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
malo denarja, malo muzike.
sem lani nabavil en dodatni komplet v franciji (Auchan trgovinska znamka) za male pare... niso za nikamor več.

Eneloop pa so zakon.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Nabavil v harveyu eneloopke, zdaj pa da vidim to čudo.....
Saj če jih filam s počasnim GP polnilcem ne bo nič narobe kajne?
Sicer pa malo poglejte po trgovinah. Vsaj harvey si je očitno v preteklosti privoščil cel šlepar baterij in jih še sedaj prodaja. Na srečo se tudi kakšne bolj frišne najdejo med njimi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
V kratkem bodo polnilne baterije v akciji v Lidlu (3,99€ komplet štirih). Jaz sem jih nabavil za vse ure, vremenske postaje, daljince...

To je največja bedarija ki jo lahko narediš .. dat "drage" polnilne baterije v male porabnike, ki drugače z dobrim nepolnilnim baterijam držijo 3 leta. Normalne polnilne baterije imajo že tako nizko napetost in razni daljinci pa tudi radijski odajniki (vremenska postaja) delajo slabše + ker imajo hitro samoizpraznjenje jih moraš filat na vsake 3-6 mesece četudi jih nič ne rabiš. Rešitev za to so sicer enveloopke, ampak tudi te so za te male porabnike bedarija.

Isto je bedarija kupit enveloopke in jih dati v fotoaparat, ki se vedno uproablja; imajo namreč precej manjšo kapaciteto kot klasične ni-mh, poleg tega dajo manjši tok kar se pozna predvsem v filanju flasha. Torej če se fotoaparat rabi redno in se tako ali drugače baterije izprazni prej kot v enem do dveh mesecih je bolje kupiti klasične (kvalitetne) ni-mh baterije.

Torej enveloopke imajo zelo ozek krog uproabe, bodisi so fajn za nekoga ki ima sicer velikega porabnika a ga malo uporablja (recimo fotoaparat s katerim narediš na mesec 50 slik) oz. za kakšne malce manjše porabnike, ki vseeno delujejo dalj časa.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Eneloopke se dobro obnesejo pri napravah, ki so občutljive na padce napetosti v klasičnih nimh baterijah in to so fotkiči zagotovo. Moj K200D naredi z duracellovimi 2700mAh 30 posnetkov, potem se pa začne ugašat. Ko pridejo k sebi pa spet dela. Tako nekako narediš 150 posnetkov, prweden se noče več prižgat. Z eneloopkami 2000mAh jih naredi 1000 kadar češ.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Sam imam dva kompleta za uporabo v flesu. Nimam pripomb, delajo mi pa tudi boljse, kot vse prejsnje. Sploh zadnje case mi pridejo prav, ko imam precej enega letanja, in sproti pozabljam stvari, in se bi mi dostikrat zgodilo, da bi imel, ce bi imel normalne baterije, kaksen komplet prazen. :D

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Vem da so nekateri uporabniki že primerjali eneloopke z ostalimi, točno za uporabo s flashi in da so bile eneloopke enako dobre ali boljše.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Kupi si kvalitetne Nimh baterije, jst mam neke Ansmanove top klasa (2700 mAh) in naredim 600-700 fotk BP, medtem ko z enveloop čez 500 ne gre. Padec napetosti v nimh baterijah je tudi zanemarljiv vsaj v primerjavi z alkalnimi (tam je pa res katastrofa). Pa to niti ni tako moteče, flash se mi pri enveloopkah fila po občutku vsaj 1x dalj!

Sem pa dal enveloopke v sobni termostat za ogrevanje ker nenomalno kuri baterije (alkalne se menja na 3-4 mesece) .. zaenkrat držijo oz. so celo kurilno sezono zdržale in jih nisem še nič filal.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
V rafalu 76 fotk mi je fles sprozil vse bliske. S tem, da baterije niso nafilena na frisno. Vem, da sem zadnjic celo cerkveno poroko naredil z njimi, pa vceraj en event.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
V rafalu 76 fotk mi je fles sprozil vse bliske. S tem, da baterije niso nafilena na frisno. Vem, da sem zadnjic celo cerkveno poroko naredil z njimi, pa vceraj en event.

Ja to verjamem, samo ti govoriš o profi flashu ki je narejen tako da izkoristi tok večih baterij in se nafila v sec ali dveh .. jst pa govorim za mojega trotlziheraša z dvema AA celicama kjer sem probaval (se pa flash v vsakem primeru fila skoraj 10 sekund)!
evil.gif

Za profi robo verjetno res ni omejitev, pa tudi če delaš v vseh vremenskih pogojih bi tudi sam razmislil o enveloopkah ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Ampak ti kitajci v igrače tlačijo po tri baterije. Kako jih filati, oziroma čimboljpravilno uporabljat....?
Mislim da bom kupil 2 ali pa tri komplete pa baterije označil in potem delal evidenco katere so prazne in katere polne
bonk.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:

a je to od fleša odvisno al kaj?
ker sam sem na sigma flešu sprobal dvoje baterije in je pri rafalu šlo do 3bliske.
na profi canon speedlite se mi zdi, da tut nekaj podobnega, samo ne bom trdil. bom sprobal pa sporočim.

76rafalni posnetek z bliskom, s tem bi pa tut jst rad slikal
grin1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
A kater ne predrag polnilec polni tudi posamezne baterije, ker bi rabil polnilne AA baterije za GPS sprejemnik od Polarja, ki je sicer precej občutljiv na beterije (čim je malo prazna se sploh ne prižge oz. se obnaša precej čudno) , zato ne bi rad več čas kupoval novih alkalnih, vendar pa sprejemnik potrebuje le eno AA baterijo in je potem malo smotano za polnit.