Katere motorje vozimo

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Seveda customi so bili v mislih. Drek pumpa je v naših koncih drugi izraz za custome ali še bolje rečeno za takšne ki tresejo ala harley. Ni bilo mišljeno slabo namerno, ampak nekateri motoristi pri nas imajo tak sleng. Pri pobiranju neravnin so pa obe sorti malo bolj boge, glede na kake potovalnike, manj možnosti nastavitev itd. Sem se pa v tem natolcevanju med skuterji in motorji spomnil na en lep citat novinarja v reviji MOTORIST, ko so testirali Hondo VT 750s (oskubljena verzija shadowke). Napisal je nekako takole: Pravi motorist je tisti motorist, kateri se bolj kot s tem s kakšnim motorjem bo šel na izlet, obremenjuje kam bo šel na izlet. Fantje ni panike, pamet v glavo in desno roko in uživajte.

No če kolkr tolk dinamično voziš res nisi ovira, razen če se vlečeš kot megla. Se mi je pa dostikrat zgodilo, da je kakšen lastnik rakete kr živčno vozil za mano, dokler ni bilo možnosti prehitevanja. Bemtiš, lušte ste mi naredili. Če ne bo dežja grem en krog.

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
V bistvu vožnja s skuterjem ni v nobenem primeru podobna vožnji z motorjem.
Položaj na motorju je čisto drugačen, drugačno težišče, manjša kolesa, brez prestav...
Sam sem jih nekaj preizkusil in moram rečt, da se komaj čakal za razjaham...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Hebi ga. Pač en oblika vožnje na 2 kolesih. Tudi motoristi niso vsi za cestake, enduro, potovalnike itd. Komu sede, sede, komu ne, pa ne. Izbira dvokolesnega potepanja po svetu je pestra, vsak izbere svoje. V bistvi sem po nekaj letni moto pavzi razmišljal kaj vzeti za povratek. Glede na 2 prometni nesreči v prteklosit sem si rekel, nekaj zmernega.Nnato me je žena prepričala v skuter, ker ga je takrat imel že fotr, pa se botsa skupaj vozila, da ne bo sam, itd. Pa sem ga vzel, da vidimo. Prvo sezono se nisem mogel nikakor navadit, sedaj mi je čedalje bolj všeč, prav zaradi enostavnosti in nezahtevnosti. Tako še nekaj vidim, ko se peljem, prej sem samo bezljal nekam u 3 dni.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ma eni se skos duvajo, kaj je bols pa kaj ni, pa svasta, sej vemo kere debate. Point je, da vsakmu pase kar pac fura, pa kamorkol, pa po kolenu al pa ne..... zakaj bi en bil manj motorist kot drug, ce se manj vozi pa z drugacnim motorjem? To eni sam svoje komplekse futrajo.... Na motorju sm pac like.... i don't give a [cenzura] about what u think....pa uzivam.Skuter je cist kul zadeva za po mestu....ta mocni pa itak tok letijo, da ga sploh nemors ujet.....
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Jaz ko sem šel na motor sem šel komplet oblečen: hlače, škornji, kolenčniki, ledveni pas, želva, jakna, podkapa, čepki za ušesa, čelada.

In je trajalo. Seveda sem običajno naredil 200 km+.

S tega vidika ne velika večja verjetnost da padeš na taki turi kot na 10 km relaciji, ki jo v mižeh poznaš.

Zdaj ko grem na skuter dam gor ledveni pas, jakno (dokler bo hladno) ter čelado.

In ja...skuterja ne moreš enačiti z motorjem vsaj z vidika motorističnih užitkov...v vseh primerih se prevažaš iz točke a do b...a to vemo da pri motorju niti nima pomena...ker greš nanj zaradi užitka.

Želim povedat da se tudi na skuterju lahko pričara nasmeh zaradi vožnje in ne ker se premikaš v točko b.
wink-1.gif
.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Sem že nekje zapisal, pa bom še enkrat. Toliko vrst motorjev je, da vsakdo najde kaj zase. Potovalni, enduro, customi, sportaki, skuterji... ni da ni. Vse pa nas druži ljubezen do vožnje na dveh kolesih.
Tisto o vožnji iz točke A do točke B... Ja, to je nekje okviren plan. Iz točke A se prepeljati v B. Je pa hudič, ko nenadom nastanejo kar neke nove točke... -A1, A2, A3,..., in ko smo že na točki B, se pojavijo B1, B2, B3... Čudna reč....
wink-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
Kaj pa naj jaz recem, ki vozim 300 skuterja pa se ta je mp3. Pa se mam vseeno fajn ko se peljem.
Ziher sem cudak.

Tak kot je ze plo napisan skuter ni primerjave. Skut ti je komot primarno prevozno sredstvo, ker je enostavno prakticn. Motor pa vse prej kot to

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik luka51 pravi: Tak kot je ze plo napisan skuter ni primerjave. Skut ti je komot primarno prevozno sredstvo, ker je enostavno prakticn. Motor pa vse prej kot to

To je bil tudi moj osnovni razlog, zakaj sem se odločil za skuter.
Po sedmih letih voženj to še vedno velja.
Verjamem, da je poseben užitek vožnja kakšne " liter+ zverine" po ovinkih in stranskih cestah, vendar to mene (več) ne veseli.

Tukaj bi lahko potegnili še primerjavo z lastniki fotoaparatov. Tisti z DSLR-ji uživajo v kreativnosti, neskončno velikih možnosti fotografiranja in ne nazadnje - še do pred nekaj leti - 'profi videz'.
Lastniki kompaktov pa imajo škatlico za to, da posnamejo zanimiv trenutek, objekt, spomin.
In zanimivo - tudi pri fotografih je še vedno prisotno podobno mnenje, kakor sem ga lahko prebral zgoraj o razlikah skuter-motor (kompakt - DSLR)

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
He, he oriolus, pa še prav maš. Sem bil na motorjih, sem šel na skuter, sem bil na DSLR, sem šel na kompakt. No probal bi še kakšen mootr vmes med športnikom, SM, potovalnikom, nakedom, tipa Ducatija v zgornjem linku in pa preizkusu bi še micro 4/3 oz. njegove derivate.

I

Izbrisan uporabnik #488

Meni se pa veliki skuterji dopadejo.

Ni menjalnika, lepo easy sedeš gor pa samo gasa.

Zelo praktični in že zelo zmogljivi.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Imam naked Yamaho XJ6, foter pa ima maxi skuter Suzuki Burgman 650. Moj je ribiški stol, njegov pa fotelj
grin1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Ja, saj je res. Ko smo že pri Burgmanu, ta velikemu... Vsekakor bolj udoben sedež, kot pri večini motorjev. Vetrna zaščita maksimalna... Ampak... če bi hotel brezvetrje in maksimalno udoben sedež... se pa z avtom peljem
wink-1.gif
Malo šale. Saj je res malo čudno.. piha, po drugi strani preznojen, skoraj utrujen prideš s fure.. ampak z usti do ušes....

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Kaj pa delate, da za oblačenje porabite 15-20 minut? To mi pa res ni jasno.

Jaz sem po trenutno po dolgih letih brez motorja, saj sem ga prodal in letos zame moto sezone ni bilo. Prodal sem poškodovanega, vendar sem glavne poškodbe pri padcu pokasiral jaz. Čeprav sem imel kar precej hude poškodbe, me še vedno drži za motorje. Priznam.

Najbrž bom kupil kakšno Hornet 900 (star naked, z okroglo lučjo).

V cruiserjih nikakor ne vidim smisla, pa čeprav sem lani prijateljici peljal Virago 535 iz Ajdovščine v Lj. Saj ni bilo tako strašno in sem skoraj že malo užival. Edino zavore pa so katastrofa. To je bilo edinkrat, da sem uporabljal zadnjo zavoro in to močno. Pa tudi vzmetenje in podvozje nasploh je bolj švoh. Mislim, da edino cruiserja ne bi imel, raje nimam nič.

Pri skuterju pa mi manjka predvsem del motorja med koleni, saj sem navajen voziti tako, da motor "držim" tudi z koleni.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Pri skuterju pa mi manjka predvsem del motorja med koleni, saj sem navajen voziti tako, da motor "držim" tudi z koleni.

pač ko greš v mesto kupiš paket vc papirja in ga daš med kolena :D pa združiš prijetno s koristnim
smile-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.451
2.171
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Kaj pa delate, da za oblačenje porabite 15-20 minut? To mi pa res ni jasno.

Jaz sem po trenutno po dolgih letih brez motorja, saj sem ga prodal in letos zame moto sezone ni bilo. Prodal sem poškodovanega, vendar sem glavne poškodbe pri padcu pokasiral jaz. Čeprav sem imel kar precej hude poškodbe, me še vedno drži za motorje. Priznam.

Najbrž bom kupil kakšno Hornet 900 (star naked, z okroglo lučjo).

V cruiserjih nikakor ne vidim smisla, pa čeprav sem lani prijateljici peljal Virago 535 iz Ajdovščine v Lj. Saj ni bilo tako strašno in sem skoraj že malo užival. Edino zavore pa so katastrofa. To je bilo edinkrat, da sem uporabljal zadnjo zavoro in to močno. Pa tudi vzmetenje in podvozje nasploh je bolj švoh. Mislim, da edino cruiserja ne bi imel, raje nimam nič.

Virago 535 ni cruiser. To je kr neki. Vsedi se na recimo eno Yamaho XVS 1300/1900, pa se zapelji, boš spremenil mnenje. V pozitivno.
Pri cruiserjih se začne s 1000+ kubiki, obvezno dva diska spredaj pa se pelješ. Kar je manj je moped.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Se pridružujem; sam mam Dragstarja 1100 pa se mi po 5 letih zdi mal švoh, bi raje šel na Nightstarja; pa še vodno hlajenje ima in vbrizg goriva, ne pa frgazerje kot moj.
LPM

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Virago 535 ni cruiser. To je kr neki. Vsedi se na recimo eno Yamaho XVS 1300/1900, pa se zapelji, boš spremenil mnenje. V pozitivno.
Pri cruiserjih se začne s 1000+ kubiki, obvezno dva diska spredaj pa se pelješ. Kar je manj je moped.
Suzuki Intruder 1800 šteje med prave cruiserje? Sem ga vozil, a vseeno nisem spremenil mnenja. Za pogledati so mi lepi, po želji ga lahko lepo dodelaš, dopolniš,..., ampak vseeno ne bi imel.
Pač ta tip motorjev ni po mojem okusu.
Pa nisem nek divjak, da ne boš predvideval napačno.