Katere motorje vozimo

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

Končno sem tudi jaz presedlal na motor ... Yamaha XJ6N
cheer.gif

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.222
3.626
113
Ko se že ravno grupiramo...
...evo še moj moped.
2004468-Zajetaslika.JPG

Priponke

• 2004468-Zajetaslika.JPG
    2004468-Zajetaslika.JPG
    92,1 KB · Ogledi: 339

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
ksz

Končno sem tudi jaz presedlal na motor ... Yamaha XJ6N
cheer.gif

Nekaj podobnega razmišljam sam, s tem, da me bolj vleče MT 07. Si razmišljal tudi o tem?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
MT-07 je bil moj prvotni izbor ampak sem potem našel skoraj nerabljeno XJ6 na avto.net in se odločil, da se tudi finančno malo razbremenim.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Evo še moja pridobitev od prejšnjega tedna. Imel tri dni za dušo privezat (prevozil 600 km), zdaj sem pa na čakanju do spomladi.

Po dveh letih lastništva

787020-30102009259.jpg

in dveh letih mrka je Hondo zamenjala Honda
wink-1.gif

2032427-20140612_185227r.jpg

Priponke

• 2032427-20140612_185227r.jpg
    2032427-20140612_185227r.jpg
    63,8 KB · Ogledi: 329

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Kot prvo..ni (pravega) časa za motor...da se pa z njim vozim na šiht pa to ni to - ga skuter odnese v vseh pogledih.

Nekih dolgih tur ne bom delal (več dnevnih) ker moja ni tej smeri, da bi hodila zraven, plus z otroci moraš 'nekaj' narediti, krajše pa..ako se mi zahoče, se jih lahko obdela tudi na takem skuterju.

Te kratke proge (do tja 30 km v eno smer) pa bom mnogo enostavneje obdeloval na skuterju oz. s skuterjem. Čeladao na glavo, obrneš ključ, naviješ gas in gremo. S horneto sem tudi šel..a po 20 minutah oblačenja
crazy1.gif
.

Ne vem..trenutno mi zadeva super leži. Ostalih skuterjev nisem probaval..a ta se pelje fenomenalno (Hona hebi ga
cheer.gif
) tako da tudi za trenutek ne pogrešam motorja. Imaš preprostost skuterja, pa užitke motorja.

Zadeva gre 145 km/h, gume so že tako velike da ni razlike v vožnji napram motorju, nagiba se ga super v ovinkih (lažje od Hornete), vleče odlično (glede na kubaturo jasno), zavore odlične, kakovost izdelave na nivoju - nič nepotrebne cenenosti skuterja,...itd

(ravno včeraj na poti iz šihta se v rdečem semaforju pririnem naprej ob bok motorista...predno je on prestavil v prvo in speljal, sem jaz že bremzal pred naslednjim semaforjem...me je par km kasneje prav iz ihte prehitel ..čist pod nivojem -> skuter, pa še nikakav na pogled
tongue-1.gif
).

Bi še tuhtal in se spraševal a je prava odločitev ali ne..če ne bi imel motorja. Pa sem ga.

Tako da...za tiste, ki ne vejo kaj bi (ali ali), pa da jim je v naprej jasno, da ne bojo drsali v ovinkih z ušesi po tleh, pa če bi res motor ....naj se za štos usedejo na SH 300.
wink-1.gif

Saj sem iskal prvenstveno poletni prevoz na šiht in nazaj..a me je zadeva totalno navdušila.

Mogoče pa lahko vse skupaj skrajšam v: Star sem!
evil.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Nima to veze s starostjo ampak samo s tem, koliko si zagret motorist.
Ti samo potrebuješ prevoz do službe. Nisi pa tako zagret motorist, da bi vsak vikend komaj čakal, da se nekam zapelješ. In v tvojem primeru je skuter čisto dobra odločitev..

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
vincent... pošteno povedano. Ko bo mene minilo, verjetno bom šel v smeri retro skuterja.. Kar se tiče oblačenja imaš povsem prav. Meni je skoraj avšasto, da se oblačim 15 minut, da bi se potem peljal slabe pol ure.. Tako, da če me čas lovi, se niti ne spravim na motor. Delam manj tur, pa tedaj malo bolj konkretne. Se je že zgodilo, da sem rekel, da grem za slabo uro ali dve, pa sem ''se izgubil'' in pritaval zvečer nazaj... kesl prazen, usta pa do ušes... Pa tako veš, kako je....
wink-1.gif

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja k res, ce pades s skuterjem si skor neposkodovan....tko da se ni treba oblect.
hysterical-1.gif

Ja, jaz tudi ne razumem te logike, da se na skuterju bi potrebno obleči...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
...
Te kratke proge (do tja 30 km v eno smer) pa bom mnogo enostavneje obdeloval na skuterju oz. s skuterjem. Čeladao na glavo, obrneš ključ, naviješ gas in gremo. S horneto sem tudi šel..a po 20 minutah oblačenja
crazy1.gif
.
......

kaj pa se imaš 20 minut za oblačit ? skafander ?
jakna, čelada, čevlje, rokavice, hlače... če potrebuješ v službi obleko si jo pač tam deponiraš ali pa sabo neseš
s skuterjem se jih je tudi že kar nekaj razsipalo
nekak ne vidim razlike če zletiš s 50+ km/h s skuterjem ali motorjem - razen da zna motor biti težji in je malo višji

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.555
1.149
113
Pri sesalcih je vetrna zaščita (skoraj) vseh delov telesa, iz tega vidika je potrebno manj oblačenja za isto turo. Pri padcu je pa štala, to tudi vedo. Tudi jaz porabim 15 minut, preden sem pripravljen na vožnjo. Preveč.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
jest mam Majesty 400. Za v mesto samo čelado, jakno rokavice. Za daljši izlet pa obvezno še hlače škornje, želvo. [cenzura] ga, razsipaš se lahko z enim ali drugim. Je pa res skuter za v službo malo boljš. Tudi po hladnem lahko recimo samo v kavbojkah voziš zaradi vse možne veterne zaščite. Glede dvomljivcev skuter ali motor. Spet odvisno kak skuter ali pa kak motor. Z hornetko se doben ne more kosat, kar se tiče pospeškov, nagibov, pojemkov, užitkov v ovinkih itd. Z drek pumpami se pa marki kateri skuter z lahkoto kosa, tako po udobju, nagibih, hitrosti, pospeških itd. Sam recimo skuterju rečem plastični čoper, zaradi tega ker sta oba približno ista ovira v prometu, tako pri nagibih, hitrosti vožnje. Oba sta namenjena nekako do 130 km/h, pri obeh ne boš užival v nagibih, pojemkih, pospeških in ostali malo bolj športni vožnji, pri obeh sediš "bolj na riti" in ne na rokah, oba imata slabše vzmetenje glede na ostale motocikle itd.. Tako pravi motorist z kakšnim čoperjem ali skuterist nista nekje daleč narazen. Važn je da se vsedeš in pelješ in to z užitkom. To je bistvo tega heca.

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
map... kar nekaj nesmislov si napisal... Slabše vzmetenje glede na ostale motocikle? Chopper zadaj sploh nima vzmetenja. Edino vzmetenje je debela guma. Če govorimo o chopperjih. Verjetno si mislil cruiserje... Ovira v prometu? Mogoče divjakom...
Me pa malo bega naziv ''drek pumpa''... Pa da vidim, katera vrsta je to.