Kot prvo..ni (pravega) časa za motor...da se pa z njim vozim na šiht pa to ni to - ga skuter odnese v vseh pogledih.
Nekih dolgih tur ne bom delal (več dnevnih) ker moja ni tej smeri, da bi hodila zraven, plus z otroci moraš 'nekaj' narediti, krajše pa..ako se mi zahoče, se jih lahko obdela tudi na takem skuterju.
Te kratke proge (do tja 30 km v eno smer) pa bom mnogo enostavneje obdeloval na skuterju oz. s skuterjem. Čeladao na glavo, obrneš ključ, naviješ gas in gremo. S horneto sem tudi šel..a po 20 minutah oblačenja
.
Ne vem..trenutno mi zadeva super leži. Ostalih skuterjev nisem probaval..a ta se pelje fenomenalno (Hona hebi ga
) tako da tudi za trenutek ne pogrešam motorja. Imaš preprostost skuterja, pa užitke motorja.
Zadeva gre 145 km/h, gume so že tako velike da ni razlike v vožnji napram motorju, nagiba se ga super v ovinkih (lažje od Hornete), vleče odlično (glede na kubaturo jasno), zavore odlične, kakovost izdelave na nivoju - nič nepotrebne cenenosti skuterja,...itd
(ravno včeraj na poti iz šihta se v rdečem semaforju pririnem naprej ob bok motorista...predno je on prestavil v prvo in speljal, sem jaz že bremzal pred naslednjim semaforjem...me je par km kasneje prav iz ihte prehitel ..čist pod nivojem -> skuter, pa še nikakav na pogled
).
Bi še tuhtal in se spraševal a je prava odločitev ali ne..če ne bi imel motorja. Pa sem ga.
Tako da...za tiste, ki ne vejo kaj bi (ali ali), pa da jim je v naprej jasno, da ne bojo drsali v ovinkih z ušesi po tleh, pa če bi res motor ....naj se za štos usedejo na SH 300.
Saj sem iskal prvenstveno poletni prevoz na šiht in nazaj..a me je zadeva totalno navdušila.
Mogoče pa lahko vse skupaj skrajšam v: Star sem!