Tudi mene zanima, včasih je bila takšna cena na mimovrste, kjer sem jih običajno kupoval. Drugje je bilo precej dražje, vsaj v Sloveniji.
Nazaj na temo: stremenje k žarnicam, ki "svetijo čimbolj belo" je strel v prazno. Halogenska sveloba je rumenkasta, da bi jo "pobelili" se uporablja obarvano steklo. Bolj je tonirano, bolj bela (modra) je svetloba in manjša je svetilnost!
Osram NB (in novejše verzije) imajo že na pogled steklo zgolj rahlo obarvano modro in še to le del njega. Zato je svetilnost ok. Potem imaš "xenon", "blue" nevemkaj zadeve. Enkrat sem kupil takšno Narvo, konkretna cena, ampak so kmalu letele ven. Zakaj? Tam je bilo steklo močno modro obarvano, svetloba sicer prijetno bela, svetilnost pa katastrofalna. Na suhi cesti se tega niti ni opazilo, ampak na mokri, neosvetljeni cesti po nalivu sem se dejansko bal voziti, ker je bila vidljivost nična.
NB so torej dober kompromis, če ti le življenjska doba ni prekratka. Drugih niti ne poznam, ampak če je steklo izrazito močno tonirano, bi jaz pogledal drugam oz. vzel NB. Omenjeni Philips po sliki sodeč izgleda OK. V bistu imam tudi sam nekaj podobnega za dolge (H1), ampak oznako sem pozabil, ker jih nisem menjal že leta.