Problem je da tudi če ne piše made in china je made in china. Samo je pač drugje sestavljeno iz kitajskih kosov.
Upor zblojenemu oranžnemu norcu in njegovim fanatikom je zelo na mestu in se ve, da to ni upor proti ZDA. Kar se pa Kitajske tiče, se pa bojim da poti nazaj več ni. Kitajc je to vojno dobil brez izstreljenega metka. In čip ovitki za telefon so še najmanjši problem. Gre za visoko tehnološke zadeve.Še vedno se lahko pohvalim, da imam res izjemno malo kitajskih izdelkov in ta trenutek je res kitajska stvar, ki se je dotikam tipkovnica. Z računalnikom vred je to ena redkih, skoraj edina kitajska stvari v mojem domu. Žal v nekaterih primerih človek res nima več izbire, ker enostavno ni več alternative. Meni to ni všeč in se temu upiram kolikor je le možno. Mnogokrat se za nakup tudi ne odločim, če ne obstaja alternativa kitajcu. Sploh pa niti slučajno ne kupujem znane EU, Japonske ali Ameriške znamke na katerih piše made in china.
Razumem, da sodelovanje je potrebno in da čisto vsak sestavni del za različne izdelke ne more v celoti vsaka država zase proizvajati. Prav tako je sprejemljivo, da se proizvodnje nekega avtomobila preseli na večji trg kjer se bo prodajal... Ampak vsaj meni se zdi, da je to vse šlo res predaleč, pa saj vsako novo stvar, ki jo v trgovini primem v roke, piše made in china. In potem vse samo na police vračam. Je pa dobra stran, da zaradi tega kar nekaj denarja prihranim oziroma ga lahko porabim za druge stvari.
Podpiranje Kitajske sem pa omenil, ker se vsi tako vžigate kaj dela in kaj želi Trump. In vsi (mogoče ne ti) navijajo za Kitajsko kako se naj upre Trumpu in podobno. Po Facebooku neki motenci pozivajo Slovence celo k bojkotu ameriških izdelkov, znamk in dopustovanju v ZDA... Zakaj že? Tega res ne razumem zakaj se ta prizadet slovenceljski narod tako zavzema za kitajsko? Toliko enega zanosa in podpore, ki ga ima Kitajska pri mutavih Slovencih nikoli nisem videl pri podpori domačih delavcev in ljudi...
Niso Kitajci krivi. Tega jaz nikoli nisem rekel. Krivi so globalisti in pohlepne korporacije v želji po še večjih dobičkih. To v kakšnih pogojih delajo delavci in vse ostalo sranje povezano s cenejšimi izdelki ne zanima ne korporacije, ne potrošnika. Imajo pa ob tem oboji polen gobec pametovanja o pravicah in okolju...50+ let so Ameičani kot ta glavni "izvažali" firme , znanje,...itd. na kitajsko, sedaj pa so kitajci krivi...... za Zahodno požrešnost.
![]()
Kakšen upor? Zakaj? Proti čemu? Kje te boli kaj dela Trump v ZDA?Upor zblojenemu oranžnemu norcu in njegovim fanatikom je zelo na mestu in se ve, da to ni upor proti ZDA.
izklopiti internet. Da ne omenim še cel kup ameriških stvari
Te to vsaj mal ne skrbi?Kakšen upor? Zakaj? Proti čemu? Kje te boli kaj dela Trump v ZDA?
Si odrasel človek. Če ti alarmi ne zvonijo, tvoj problem, zakaj rabiš mene.Ne. Bi me moralo? Lahko poveš kaj naj me skrbi?
www ja, Arpanet inTCP/IP pa ne.Internet je drgač evropska zadeva. CERN pa to.
Če se greš tako, potem ZDA ne bi niti obstajala brez Evrope. Začasno prednost pa je dobila samo zaradi uvoza znanstvenikov med in takoj po vojniPoleg tega, Evrope, kot take brez ZDA nebi bilo...
Tud tko se da prebrat ja.Aha, torej ni nič. Hvala.
Ja a ne vidiš, da tip živi v nekem mehurčkuTe to vsaj mal ne skrbi?
To je slabo in narobe? Ker...?Ja a ne vidiš, da tip živi v nekem mehurčku
Vse je super, ti kar seč naprejTo je slabo in narobe? Ker...?
Tako se obnaša aktualna oblast v ZDA.In veliko ta haupt kapitalistov to vsaj navidez to podpira in se klanja.Niso Kitajci krivi. Tega jaz nikoli nisem rekel. Krivi so globalisti in pohlepne korporacije v želji po še večjih dobičkih. To v kakšnih pogojih delajo delavci in vse ostalo sranje povezano s cenejšimi izdelki ne zanima ne korporacije, ne potrošnika. Imajo pa ob tem oboji polen gobec pametovanja o pravicah in okolju...