Katere energijske pijače konzumirate?

SeBr1nG

Pripravnik
10. nov 2007
118
0
16
Glede AIRMENBEANS me zanima sledeče: če vzamem to pastilo in potem tekom dneva (večera:)) spijem še kak redbull (ali pa kavo) je to slabo - da ne bo koffeinski over-dose? Hvala za odg.
cool-1.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
S kakšnim namenom? Sej boš čutil kofein, delaj po občutku. Zase vem, da bi eksplodirala že ob dvojni dozi kofeta na dan.
d055.gif

SeBr1nG

Pripravnik
10. nov 2007
118
0
16
Zadeva je, da čez dan grem dostikrat na kavico, ne zaradi kofeinske doze temveč zaradi "filinga", z istim razlogom pa zvečer ko žuram spijem kak red bull (sploh kadar ne pijem alkota zaradi avta). Zanima me torej, ali moram takrat kadar vzamem AIRMENBEANS zaradi določenega razloga (učenje, delo,...) skenslati kavico čez dan, oz. redbull na partyju, da ne bi overdoziral...
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Naj povem se svojo zgodbico. Zadnji dve leti sem na dan spil flaso ali dve kokakole, pollitrski. Cez vikend morda kaksnega redbulla. Kave, pravih cajev in ostalega ne pijem.

Pred mesecem dni, na pregledu krvi, pa je zdravnik zaradi izvidov posumil, da sem postal alkoholik. Pokazali so namrec, da so jetra nenormalno obremenjena. Verjetno niso te energijske pijace zaman prepovedane v nekaterih skandinavskih drzavah. S kokakolo sem tako ali tako pretiraval.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Hm, sicer nisem medicinec, ampak krivca bi prej iskala v kokakoli (fosforna kislina) kot pa v red bullu...
Je pa res, da sestave redbulla ne poznam in se zato morebiti lahko motim.

Če niste ravno krvavo navezani na kokakolo, pijte raje Cocto (nima fosforne kisline).

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
cola ima kofein (sicer precej malo na liter, samo če liter na dan spiješ je kar nekaj). Cocta ga pa nima (škoda zame).

Drugače pa edino, kaj dokazano učinkuje v energijskih pijačah, je kofein. Ga pa je v 0,25 pločevinki manj kot v espresso kavi. Ostale snovi ala taurin pa to pa niso znanstveno dokazane, da učinkujejo proti utrujenosti. So pa tudi dokazali, za lahk os kofeinom 20% več zdržiš tudi fizičnih naporov, npr tek. Zanimivo.

Jaz konzumiram dnevno liter pravega čaja ter priložnostno kako kavo ali šarka.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.657
4.047
113
Espresso kava, ki jo v trgovinah prodajajo pakirane v "jogurtove" lončke ima tudi za cca. 3 redbulle kofeina, odvisno icer od proizvajalca (Kapučino ina nekako toliko kofeina kot red bull, Macciato pa če se ne motim nekaj manj)

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Lahko nekdo pove kje je keč v teh pijačah?
Pijete to za žejo?
Pijete to iz potrebe po energiji?
Kaj se potem zgodi?
Recimo sam delam 12h ponoči pa potem šibam 2 uri z avto pa potem do 16.00 smučam in še domov 2 uri pa povsem lepo znese brez kave redbula.....

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Folk je različen.
Ti si morebiti hiper aktiven tip in v bistvu sploh ne znaš (in težko) sediš pri miru.
Drugi so bolj zaspane sorte in jim tole nabije pulz in lahko skačejo.
Tebi bi pa - na tvojo sicerjšnjo aktivnost - to nabilo tako, da bi znorel.

Itak je pa tako, da če si fizično aktiven skozi cel dan, tega ne rabiš.
To se rabi bolj v primerih, ko se veliko presedi (po možnosti ob zanimivem branju kakšnega učbenika...
grin1.gif
)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni energijske pijače sploh več ne pomagajo tako, kot bi morale, torej da bi me prebudile. Poviša se mi utrip, včasih postanem malo bolj razdražen in to je to.

Zakaj jih potem pijem? Ker imam prenizek pritisk (50/110) in če ne popijem coca-colo ali kako energijsko pijačo, dobim glavobol ko se recimo vstanem iz sedeža. Mati ima še nižji pritisk (50/100, včasih celo 45/90) in težave rešuje s kavo. Sam pa kave ne maram (na splošno ne maram toplih/vročih pijač), zato mi pač to ostane. Sem pa že premišljeval, da bi kupil kake tablete kofeina, bi bilo verjetno bolj zdravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.687
237
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam sem v mesecu avgustu spil kar nekaj redbulla, predvsem takrat, ko sem delal ponoči in me je potem čakala še vožnja domov. takrat sem si skozi cel večer privoščil tri reb bulle max, da sem bil buden, a sem dejansko opazil dve stvari, v stvari 3 stvari:

1. ostaneš buden, resnično, vendar se pojavi drug problem - ko si tako zbit, te redbull že drži pokonci, da ne zaspiš ( v mojem primeru za volanom ), a dejansko vseeno nisi zmožen nekekga miselnega procesiranja ... kar spet ni najbolj kul ...

2. dviguje kislino za popeezdit. mene ponavadi naslednje jutro tako peče želodec, čutim cel želodec, plus cel požiralnik.

3. ko pridem domov, se uležem, zaspim kot ubit, pa se čez dve uri zbudim in sem kot čuk. če me z lopato po glavi, pa ne bi mogel zaspat.

mislim, da ta Red Bull res ni najbolj zdrav, ampak - če je nuja, se ga poslužim, ker mi pomaga.

je pa najboljše spit ultra strong coffee.
grin1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
....3. ko pridem domov, se uležem, zaspim kot ubit, pa se čez dve uri zbudim in sem kot čuk. če me z lopato po glavi, pa ne bi mogel zaspat.
...

Tole bi jest.
smile-1.gif

Hudiča, ne pridem do te faze, pa ne pridem.

Ker ta kafe je res sranje (opisano v točki 1 in 2), ki ju res ne maram.
Ampak kako potem prilesti do točke 3?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
RedBull je zahrbtn ja ... smo enkrat meli piknik in je kolega, ki dela pri RedBull-u zrihtal 2 platoja ... spil sem 4 RedBull-e, zvečer šel spat, zaspal dokaj hitro, ampak potem sem se ponoči ene 6x zbudil

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če prav štekam - moram pred spanjem spit par bullov, da se potem človek zbudi po dveh urah?

Ker tiste faze (faza zombija - točka 1 in 2 od dizzya), jest ne maram preveč...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
kdor ne reskira ne profitira
grin1.gif

pa ta zombi faza je to, če moreš delat, si naspidiran ampak se ne moreš kej dost koncentrirat, ker je telo utrujeno
grin1.gif