Katere bloge redno berete?

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Zgleda, da je res preveč blogov nekvalitetnih in neberljivih, ker ima večina takšno mnenje. Ravno zato, bomo tukaj zbrali najboljše. Alter je zbirališče veleumov in kar se tukaj bere, že ne more biti slabo! Dajmo dalje, nekatere predloge že imam med bookmarki.
cheer.gif

Aja, Kinimod, s katerimi zanimivimi čtivi si pa ti krajšaš čas?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Državljansko novinarstvo? Ne, hvala.

Oleg Maštruko, računalniška revija BUG, Hrvaška:

Citiram:
Usluge vodoinstalatera recimo vjerovatno trebate jedan ili dva puta godišnje, ali ipak želite majstora sa znanjem i iskustvom, a ne građanina-vodoinstalatera, dakle nekog, tko je prvi put uzeo alat u ruke.

1. Le čevlje sodi naj kopitar (F.Prešeren).
2. Blogi? Filanje svojega nizkega ega.

had

Pripravnik
17. jul 2007
95
3
8
hahaha.. vsec mi je, da ima mhmm se vedno tako pozitiven odnos do mene.. se bolj vsec so mi mnenja, da so blogi samo za filanje lastnega ega.. kajne, nekdo..

ampak pogled cez planke, ki ga na zalost vecina slovencev ni sposobna, prikaze stvari povsem drugace.. ja, blogi so lahko drzavljansko novinarstvo.. blogi so veliko bolj azurni kot tradicionalni mediji.. in blogi so odlicno sredstvo za tvorbo socialnih skupnosti..

in ce pogledam http://www.mop.si ugotovim, da me bere samo malce manj ljudi, kot bere alter (zadnji mesec), vse prejnjse mesece pa sem imel precej vecji obisk.. no ja.. pa recimo da ni pomembno kako velikega ima kdo.. pa obrnem vso stvar naokrog..

zakaj pa ima potem alter svoje bloge? hmm..

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Nek Crnkovič, ali Jonas pač ne sežeta z nekim svojim "novinarstvom" kakšnemu novinarskemu kolektivu, ali "hiši" (Delo, Dnevnik, Večer) niti do gležnjev.

Seveda si potem priredite svoj kongres, kjer si eden drugemu podeljujete nagrade. Logično.

Sploh pa so uporabniki v prvih komentarjih povedali, da skoraj (razen redkih) ne berejo blogov.

Preprost matematičen račun pove, da tisti, ki je dnevno na svojem blogu le eno uro, ali pa to uro porabi za branje nebuloz drugih blogerjev (danes sije sonce, s strehe je padla opeka, ob pogledu na neko bejbo sem dobil erekcijo), porabi v desetih letih za čepenje na tastaturi 5,5 mesecev lajfa.

5,5 mesecev gre nepovratno k hudiču! Veliko? Malo? Kakor za koga. Vsekakor pa vredno razmisleka...

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Očitno celotna blogarija prinaša uspeh in zadostno število klikov, da preživi. Je pa od posameznika odvisno, kakšne bloge rad prebira (če sploh). Jaz npr. ne maram blogov s klobasanjem o vsakdanjem težkem življenju, ampak jih prebiram zgolj iz zabave, ne pa da bom zraven doživljala kontemplativne prebliske. Ali je to stran vržen čas? Morebiti. Za drugega pa mogoče ni stran vržen čas, ko gleda rokometno tekmo na TV. Zanimivo mi je, da se folk ob nekaterih stvareh, ki so namenjene izključno zabavi, vedno zgraža, da to pa ni zadosti intelektualno in vredno časa. Verjetno pa veliko od teh ljudi veliko časa pretiči ob Youtube (ali pa gleda fuzbal) ...

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Saos "Jonas". Dej nalep sem tist intervju, ko si se hihital in zavijal z očmi ko Marlena.
zmaga.gif

had

Pripravnik
17. jul 2007
95
3
8
@nekdo: ali imas res obcutek, da kdo tekmuje z tradicionalnimi mediji? hmm.. ali imas res obcutek, da ima kdo za seboj toliko kapitala, da bi se to lahko sel? vidis, v tem je bistvena razlika.. in definitivno znam tudi jaz prevajati clanke, kot jih prevaja siol, dnevnik, delo in podobni..
lahko pa tekmujem s kaksnimi pozareporti in podobnimi..
smile-1.gif

"kjer si eden drugemu podeljujete nagrade" - zakaj pa jaz ne vem za te nagrade..

mogoce pa lahko preracunas koliko casa ljudje prezivijo na forumih, ko se med seboj samo prickajo, kdo ima daljsega.. in iz tega vzgiba sem se odlocil za bloge..

@mhmm: a se vedno nisi prebolel? te pa povsem razumem.. frustracija je huda stvar.. obljubim, da bom prosil novinarje, da s teboj naredijo intervju.. bo ok?

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Blog(erji)

Citat:
Včasih so žalostne punce pisale dnevnike. In so pisale žalostinke. Ti zvezki, v katerih so se pogosto znašli sledovi solz, ki so razredčili tinto, so bili vedno varno spravljeni na skrivnih mestih, v omarah z dvojnim dnom, zakamuflirani med knjigami… To je bilo dobro. Intima je lahko ostala intima. Kar ni bilo za objavo, je ostalo neobjavljeno. Zelo redko se je namreč dogajalo, da se po dolgih letih kje odkrije biserni sonetni venec, ki v književni obliki posthumno postane mednarodna uspešnica. Mulci so dnevnike pisali bolj redko, ker so na dvorišču igrali »fuzbal«. Danes bi bili vsi tisti fantje, ki so trli nedolžna srca ,skupaj z drugimi skrivnostmi objavljeni na svetovnem spletu. Blogerji so tudi vsi tisti polpismeni frajerji, ki so v srednji šoli prešpricali učne ure iz postavljanja vejic in uporabe velikih začetnic.
Konec citata.

Citat:
Blog je res sicer zelo demokratičen medij. Vsakdo, ki ima pet minut časa, se ga lahko loti. Ampak zadeva ni tako preprosta. Za začetek pomaga, če si nekoliko pametnejši od večine, če na svet gledaš z nekoliko drugačnega zornega kota, če si vitez domišljije, če si posebnež… Lahko si tečen, nasikan, hudoben, predrzen, zbadljiv, samo da nisi vsakdanji. V nasprotnem primeru potreba po pisanju nima pravega smisla. Ker povprečneži nikogar ne zanimajo. Ampak takšnih je največ. Pišejo o domačih živalih, o tem, kaj so zajtrkovali, pod kakšnim kotom je sijalo sonce… Res ne vem, od kod izvira potreba po obveščanju vesolja o takih neumnostih. Čista duhovna revščina, če si izposodim izraz svoje osnovnošolske profesorice zgodovine. Tudi njen cinizem je bil premo sorazmeren z njeno razgledanostjo in načitanostjo. In tudi ona ni prenašala bedakov, ki se delajo pametne.
Konec citata.

Avtor teksta: Gregor Šket

Mislim, da ni več kaj dodati!

Nazadnje urejeno:

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Citat:
Uporabnik had pravi:

@mhmm: a se vedno nisi prebolel? te pa povsem razumem.. frustracija je huda stvar.. obljubim, da bom prosil novinarje, da s teboj naredijo intervju.. bo ok?
thwtf.gif

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.228
215
63
Uporabnika had se spomnim se iz tadrugega foruma - vedno ultra naduvan jeb....
hysterical-1.gif

Pol pa en dan vidim njegovo sliko in njegove ogabne babe... S kolegico sva umirala od smeha ej...
grin1.gif

Blog je dost bolj pripraven, ker lahko komentarje, ki mu ne pasejo, takoj brise.
wink-1.gif
Zelo preprosto.

En cas sem bral Jonasa, samo vedno iste, nedomiselne, odcvetele, brezvezne fore... Tip se ni pogruntal, da je njegova zvezda ugasnila. Trenutno ne berem nobenega in tako bo tudi ostalo.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

had

Pripravnik
17. jul 2007
95
3
8
@nekdo: in kdo je gregor sket? a ja, novinar, ki bo seveda zagovarjal svoj foh.. in ocitno je na svetu (po teh podatkih http://technorati.com/blogging/state-of-the-blogosphere/) 133 milijonov "polpismenih frajerjev".. hmm.. veliko nas je cudnih..

hvala za tole, ker tega se nisem videl.. sta bila pa zanimiva komentatorja blogerjev mico mrkaic in sabina obolnar.. se zgodi, mar ne..

@darko11: "Blog je dost bolj pripraven, ker lahko komentarje, ki mu ne pasejo, takoj brise"

seveda.. in na blogu vecinoma ni komentarjev v stilu - "vedno ultra naduvan jeb...." ker ocitno ljudje, ki so na forumih ne berejo blogov.. odlicno, kajne..

uzivajte v svojem svetu fantje.. lepo je bilo ugotoviti, da se stvar na forumih ni spremenila v zadnjih treh letih in da je se vedno vse enako tukaj..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Državljansko novinarstvo? Ne, hvala.

Oleg Maštruko, računalniška revija BUG, Hrvaška:

Citiram:
Usluge vodoinstalatera recimo vjerovatno trebate jedan ili dva puta godišnje, ali ipak želite majstora sa znanjem i iskustvom, a ne građanina-vodoinstalatera, dakle nekog, tko je prvi put uzeo alat u ruke.

1. Le čevlje sodi naj kopitar (F.Prešeren).
2. Blogi? Filanje svojega nizkega ega.
Bebava izjava. Pravzaprav obe.
Pač izjave zakompleksancev, ki stvari ne razumejo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Nek Crnkovič, ali Jonas pač ne sežeta z nekim svojim "novinarstvom" kakšnemu novinarskemu kolektivu, ali "hiši" (Delo, Dnevnik, Večer) niti do gležnjev.
Zanimivo, da potem pri Jonasu najdeš cel kup uporabnih informacij (s področij, ki jih obvlada), v Delu ali Dnevniku pa z istih področij ne ...
Blogi so sicer omejeno uporabni, ampak na področjih, ki jih dobri blogi pokrivajo, pa so ponavadi boljši od mainstream medijev. Je zelo očitno, če nisi zaplankan.