Katere bloge redno berete?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Blog(erji)

Citat:
Včasih so žalostne punce pisale dnevnike. In so pisale žalostinke. Ti zvezki, v katerih so se pogosto znašli sledovi solz, ki so razredčili tinto, so bili vedno varno spravljeni na skrivnih mestih, v omarah z dvojnim dnom, zakamuflirani med knjigami… To je bilo dobro. Intima je lahko ostala intima. Kar ni bilo za objavo, je ostalo neobjavljeno. Zelo redko se je namreč dogajalo, da se po dolgih letih kje odkrije biserni sonetni venec, ki v književni obliki posthumno postane mednarodna uspešnica. Mulci so dnevnike pisali bolj redko, ker so na dvorišču igrali »fuzbal«. Danes bi bili vsi tisti fantje, ki so trli nedolžna srca ,skupaj z drugimi skrivnostmi objavljeni na svetovnem spletu. Blogerji so tudi vsi tisti polpismeni frajerji, ki so v srednji šoli prešpricali učne ure iz postavljanja vejic in uporabe velikih začetnic.
Konec citata.

Citat:
Blog je res sicer zelo demokratičen medij. Vsakdo, ki ima pet minut časa, se ga lahko loti. Ampak zadeva ni tako preprosta. Za začetek pomaga, če si nekoliko pametnejši od večine, če na svet gledaš z nekoliko drugačnega zornega kota, če si vitez domišljije, če si posebnež… Lahko si tečen, nasikan, hudoben, predrzen, zbadljiv, samo da nisi vsakdanji. V nasprotnem primeru potreba po pisanju nima pravega smisla. Ker povprečneži nikogar ne zanimajo. Ampak takšnih je največ. Pišejo o domačih živalih, o tem, kaj so zajtrkovali, pod kakšnim kotom je sijalo sonce… Res ne vem, od kod izvira potreba po obveščanju vesolja o takih neumnostih. Čista duhovna revščina, če si izposodim izraz svoje osnovnošolske profesorice zgodovine. Tudi njen cinizem je bil premo sorazmeren z njeno razgledanostjo in načitanostjo. In tudi ona ni prenašala bedakov, ki se delajo pametne.
Konec citata.

Avtor teksta: Gregor Šket

Mislim, da ni več kaj dodati!
A bebavi Šket je pa merilo, ali kaj?

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Lej glede na to, da si vedno sebe imel za ultra lepotca - ego na 33.-to potenco, ji sploh ne zamerim, da je pricakovala kakega chippendale zrebca...
smirk-1.gif
Reakcija je pac bila kakrsna je bila...
Vsem naduvan folk pac ni vsec, ok verjamem, da med modnimi oblikovalci in designerji cevljev pozanjes bucen aplavz.

Problem je pac v tem, da ima lastnik bloga, ki je hkrati admin, moznost brisanja in popravljanja komentarjev kot njemu ustreza - torej je tam vedno enostransko mnenje - na forumu dobis sirso sliko, ker ga pac bere vec uporabnikov. Zato je tudi vec razlicnih komentarjev....

V bistvu se zaman trudis in tole tvojo pisarijo tukaj reklamiras, sprijazni se, kdor te bere, te bo se naprej, kdor ne pac ne.
wink-1.gif

Live and let live.
Podobno kot folk iz bivsega foruma hodi sem kako je tam oh in sploh fancy in mega - ja zakaj pol sploh rinejo sem, tam ostante, ce je tak oh in sploh....
wink-1.gif

Zagotovo bos se naprej imel svoje bralce in ta al pa se kak drug forum tudi.... Mene pac enostransko nakladanje ne zanima.
wink-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Ah, seveda.
Delo nima pojma, Dnevnik nima pojma. Jonasu ne sežejo niti do kolen, kajne?
Le da imajo omenjeni časopisi po 60.000 do 80.000 prodanih izvodov dnevno in od tega živi 30 ljudi, pa še nekaj malega raznašalcev in kioskov.

Ko bosta Jonas in had zaslužila dnevno po 30.000 evrov, pa naj se oglasita. Če se bo to kdaj res zgodilo, bomo nekateri to komentirali z: Jonas povozil slovenski tisk - adijo pamet.

Had je na nekem drugem forumu izjavil, da zasluži z blogarjenjem mesečno kakih 150 evrov. Če to ni res, ali če manjka ena ničla, naj to demantira.
150 evrov namreč zasluži marsikateri polagalec ploščic, ali vodovodar. NA DAN!

Če pa je namen blogarjenja sesuvanje etabliranih časopisov (ki sicer po SJTV-ju nimajo pojma), pa samo lahko rečem: upam, da vam ne bo uspelo.

Kljub trendom made in USA, ki jih nekateri nekritično kopirajo in "implementirajo" v Slovenijo in EU, na srečo mnogi razmišljamo s svojo glavo in ne hebemo ne blogov, ne facebooka, ne second lifea .
Enako naši otroci. Na srečo!

Imamo pač (samo) po 5-10 prijateljev. Pravih! Na katere lahko kakdarkoli računamo. Ne pa 863 virtualnih....

Nazadnje urejeno:

had

Pripravnik
17. jul 2007
95
3
8
@darko: "da si vedno sebe imel za ultra lepotca" - mi to lahko podkrepis s kaksnim dokazom, oz. kje sem jaz to zapisal.. loool..

jaz sebe tukaj reklamiram? mislis da se potrebujem reklamirati? za koga? za tiste ki so na forumih "sefi", itak blogi niso zanimivi.. kar ste tukaj dokazali.. in prav je tako..

forum bere vec ljudi? LOOL.. poglej stevilke, pa ti bo jasno, kaj bere vec ljudi.. sem ti ze prej podal link..

"Podobno kot folk iz bivsega foruma hodi sem kako je tam oh in sploh fancy in mega - ja zakaj pol sploh rinejo sem, tam ostante, ce je tak oh in sploh"

bravo.. tipicno slovensko vrtickarstvo.. hahah..

@nekdo: "blogarjenjem" napise se bloganjem.. ampak to je malenkost..
ti primerjas tiskane medije z internetnimi.. primerjaj internetne z internetnimi.. poskusi..

"60.000 do 80.000 prodanih izvodov dnevno" - kater??

"blogarjenjem mesečno kakih 150 evrov" - govoril sem za slovenijo.. kar pa mogoce ne drzi za tujino?!

"Kljub trendom made in USA, ki jih nekateri nekritično kopirajo in "implementirajo" v Slovenijo in EU, na srečo mnogi razmišljamo s svojo glavo in ne hebemo ne blogov, ne facebooka, ne second lifea . "

evo.. tako kot sem napisal zgorja.. tipicno slovenceljsko.. nikarte da bi pogledal cez planke.. in to je to..

uzivajte v svojem vrticku..

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Je res treba vse, kar je na oni strani plank, prenesti v Slovenijo?
Je treba res biti "moderen" za vsako ceno? Misliš, da si ti moderen, mi pa, ki ne beremo tvojih nebuloz, pa nemoderni, zaostali in zaplankani?

In predvsem, ali res misliš, da ti bo (glede na novičke, ki jih trosiš po blogu) kdaj kdo kaj plačal?
Ali res misliš, da ti bo kdaj kakšna resna slovenska firma (zato, ker jih boš v blogu omenil, ali linkal na njih) dala več kot 1 evro na mesec?
Ali celo zblojeno misliš, da boš od pisanja bloga živel?

In ko se hvališ s tujino, misliš, da ti bo BMW za vsakič, ko boš na blogu zapisal BMW dal po 50 evrov? Ne, ne bo ti dal niti 50 stotinov.

Ali pa zblojeno misliš, da jim boš z omenjanjem dvignil pozicijo na iskalnikih? Pozabi tudi na kaj takega.

Blodnje, had, same blodnje...

Uživaj na mednarodni internetni sceni in se javi, ko boš na spletu z blogom zaslužil prvih 500.000 evrov!

P.S. Blogarjenje je slabšalna beseda za bloganje...,

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Hehe, drugega kot smejat se ne morem.

Blog že dolgo časa ni več spletni dnevnik, kjer avtor piše kaj je pojedel za kosilo in kaj je delal popoldne.

In ja, resna firma bo dala veliko več kot 1€, zato da jih nekdo omeni na svojem blogu. Pred kratkim je recimo Si.mobil podaril skupini blogerjev blackberryja 8310.

In da, tudi linki za izboljšanje pozicije se prodajajo, to je odvisno od blogerja.

Ni point v temu, da moreš vse pobrat od zunaj, stvar je v temu, da moreš znat izluščit najboljše kar ti to ponuja.

Glede bloganja in tujino pa vidim da nimaš ravno razčiščenih pojmov. Ja, veliko ljudi živi zaradi blogov in številke so veliko večje kot 150€ na mesec.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Joj, tole je pa prerastlo že v pravo vojno črk ...
Edino kar lahko v Sloveniji dosežeš z blogom je prepoznavnost, pa še ta je bolj tako-tako. Denar se nedvomno da dobit, a problem je ponavadi v tem, da veliko ljudi misli, da je to preprosto storiti. Če želiš ustvarjati enega izmed top blogov in eventuelno kaj zaslužit z oglasi (tako ali drugače) moraš v to vnesti veliko časa. Tukaj pa 99% ljudi odpade.

Če pa bloger postavi ego na stran pa lahko blogosfera postane res civilno novinarstvo. Veliko informacij najdem na blogih, včasih pa je prijetno prebrati tudi kakšno mnenje ali tri na določeno temo (nekaj kar ni PR).

Tako da: ne nobenega bloga ne berem redno, se pa po potrebi z njimi konzultiram in včasih malo razvedrim.

Za merjenje tipa kdo ima večjega (obisk) pa ta tema ni primerna.
smile-1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ne vem no, internet nasploh, pa blogi in facebook so odlična varianta, da stržiš nek svoj izdelek ali pa da ga predstaviš.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Seveda so, ampak trženje na blogu, ki ni obiskan je jalovo. Tudi sicer se mi zdijo klasične metode oglaševanja boljše. Če bi recimo na kakšnem blogu naletel na "sponzorirano objavo" bi dvakrat pomislil, če bi se tja še kdaj vrnil.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Citat:
Uporabnik had pravi:
forum bere vec ljudi? LOOL.. poglej stevilke, pa ti bo jasno, kaj bere vec ljudi.. sem ti ze prej podal link..

"Podobno kot folk iz bivsega foruma hodi sem kako je tam oh in sploh fancy in mega - ja zakaj pol sploh rinejo sem, tam ostante, ce je tak oh in sploh"

bravo.. tipicno slovensko vrtickarstvo.. hahah..

evo.. tako kot sem napisal zgorja.. tipicno slovenceljsko.. nikarte da bi pogledal cez planke.. in to je to..

uzivajte v svojem vrticku..

Ja lih papriko okapam. No vis to je naduvanost - ti in par metrosexualcev ste pac ultra hip, ker blogate, uuuu kok fensi, superspesl....
hysterical-1.gif

Ocitno te moti, da tvoje tretjerazredno pisunstvo nobenga ne gane in ga noben noce brat.... Aja stevec obiskov si malo popravi, da bos se bolj iberhip....
grin1.gif

Aja ti si se vedno tu ?
Niste ultra-iber-smensi
aplauz.gif

Bom malo AFK, lih so sadike za solato prpelali....
wink-1.gif

PS: opravicujem se vsem normalnim puncam in mozakom, ki objavljajo normalne vsebine na blogih, ni posplosevanje.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik had pravi:
uzivajte v svojem svetu fantje.. lepo je bilo ugotoviti, da se stvar na forumih ni spremenila v zadnjih treh letih in da je se vedno vse enako tukaj..

Tudi blogerska scena ni bistveno drugačna od forumske. Tudi pri vas obstajajo grupiranja in male vojne, tako kot tukaj. In tudi pri vas se da najti uporabne informacije in zanimive, poučne, zabavne zapiske pa tudi veliko SPAM-a.

In od tebe ne bi pričakoval tako zaničljivega odnosa. Ali pa mogoče bi.

had

Pripravnik
17. jul 2007
95
3
8
zanicljiv odnos? nikakor.. samo primerjam dve stvari, ki sta po svoje povsem primerljivi.. in delam na podlagi tega, da sem bil del forumov in da sem del blogov, zakljucke..

ja, obstajajo male vojne, ampak ne obstaja taksen nacin komunikacije, kot je na forumih.. evo.. ze v tem threadu lahko vidis, kaj obstaja tukaj..
smile-1.gif

(naduvan tepec, itd..)
ja, se zgodi.. ceprav si vedno znova obljubim, da ne bom vec smetil po forumih in poskusal komurkoli karkoli razloziti.. in zato so blogi kul.. ce te kdo bere, te bere, ce ne, te pac ne..

@nekdo: "Ali pa zblojeno misliš, da jim boš z omenjanjem dvignil pozicijo na iskalnikih?"
seveda mi lahko razlozis po kaksnem principu deluje serp.. in te bom poslusal..
"Uživaj na mednarodni internetni sceni"
mogoce pa sem rajsi prvi na vasi, kot drugi v mestu..

in ce je denar poanta bloganja, potem se enkrat povem, da denarja od tega v sloveniji ni.. sem pa spoznal kul ljudi, tako kot sem jih pred tem na mobisuxu..

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Bi se strinjal, vsaj 2 leti in več nazaj je še bilo tako, ko sem še celo prebral kak blog, veliko je bilo kar pod komentarji blogov prepucavanja. Nekega priljubljenega bloga nisem imel, bral sem vsepovprek, večina je bilo naduvancev ki pač misli da bodo vsi na kolena padli pred njim ker kritizira vse povprek, ali pa povprečnežev ki so morali spraviti na net vse od svojega zajtrka do posranih gat
bonk.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Tudi za lepimi besedami se skrivajo grde misli. Včasih celo grše. Načeloma imam rajši neposredne osebe.

http://www.had.si/blog/?s=dajana

Toliko o načinu komunikacije.

In res delaš zaključke na podlagi tega kar si "bil" in kar si sedaj.Avtomatsko je torej boljše tisto kar si, kakor tisto kar si bil. Realnost je pa taka, da imata obe varianti zelo podobne kvalitete s tem da je načeloma ena malo bolj za individualiste in manj demokratična (oboje odvisno od "upravljalcev" foruma oziroma bloga).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Ah, seveda.
Delo nima pojma, Dnevnik nima pojma. Jonasu ne sežejo niti do kolen, kajne?
Le da imajo omenjeni časopisi po 60.000 do 80.000 prodanih izvodov dnevno in od tega živi 30 ljudi, pa še nekaj malega raznašalcev in kioskov.
Nisem napisal, da nimajo pojma. Napisal sem, da Jonas (in drugi blogerji) določene stvari pokrivajo bolje od dnevnih časopisov (ali pišejo o stvareh, o katerih časopisi ne).

30 ljudi? Kje si pa eno 0 pozabil?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Jaz redno berem blog, ki objavlja linke za dolpotengnt muziko, programe, itd....