Katera leta smo se vozili na par pa nepar?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
In? Lahko si dam tudi Kumrovec ali Titovo Velenje če hočem
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Foter je bil delovodja pa si ne želi tistih časov, on je delal ko bedak, 10 jih je pa samo hodilo v službo, predvsem kartat pa se zajebavat.

Potem je bil pa nesposoben.

Sem v času komunizma hodil na prakso v eno fabrko in so bili delovodje veliki šefi v haljah in z rokami v žepih.

Citat:
Avti so bili zanič, morje si imel samo eno na izbiro, tudi danes lahko gre vsak na morje, celo študenti ki ne delajo redno si lahko privoščijo teden morja v Grčiji.......

Ja, ja študenteki pri 30, ki potem jokcajo, ker pri 40 živijo v podnajemniškem stanovanju. Včasih se je šlo delat pri 18 (tudi jaz) in ne zajebavat in vleč absolventa do amena. Mal delat prek študenta ali imet bogatega ateka (ki je obogatel na račun gnilega komunizma) rukzak na hrbet in gasa v južno Ameriko.

Citat:
Delal jo je par let, pa kot rečeno denar ni bil problem, danes če maš denar je v 1 letu fertik.

Fertik je (lahko) prej kot v letu. Ampak kdo ima denar? Jaz govorim za človeka s povprečno plačo, ne za nekoga ki ima 200 k € na kupu.

Citat:
Si lahko takrat avto v tujini kupil?

Lahko, vendar si moral dat še enga državi.

Lej ne zagovarjam komunizma in kar spada poleg, vendar je v vsaki stvari nekaj dobrega in slabega. S tem da danes mladi vidite PC, GSM, ipode, garmine in kar je še modernega in takrat ni obstajalo.

Vem za dva brata, eden je delal v YU, eden v ZRN. Opravljala sta popolnoma enako delo. Zdaj sta tam okol60. Imata vsak svojo bajto, povprečen avto, s tem da je ta, ki je ostal doma moral s plačo vzdrževat še kmetijo. Pa je oni v Nemčiji kupoval v raznoraznih Aldijih oz. kjer je bilo ceneje.Tako da se tudi zunaj nista cedila med in mleko.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Saj mu ni šlo slabo, ampak niso samo imeli roke v žepu, haljo oblečeno pa šetali po hali. Je blo treba lenobe priganjat
smile-1.gif
pa kljub vsemu dostikrat haljo umazat.

Govorim o študentih pri 20 letih, kak mesec dela prek študenta pa lahko skočiš kamor ti srce poželi, omejuje te le perje. Saj se v bistvu tu strinjama
smile-1.gif

Res da ima vse svoje dobre in slabe strani, ampak vseeno hvala lepa.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Ve kdo?

Hvala! Zvezdice in ALT-i letijo vsem, ki pomagajo!

Po mojem spominu 1981. In tako je potem skoraj vsaka hiša naenkrat nekako imela dva avta, čeprav denarja pa tut nekako ni bilo. Lahko bi rekel, da je država takrat z enim samim (butastim
grims-1.gif
!) zakonom drastično dvignila standard prebivalcem.

Pa tudi občutek smo imeli, da prihajajo neki novi časi. Skrbelo nas je pa itak ...

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:

Tudi Irak, Afganistan, Palestino, Severno Korejo itd. američani poznajo. A misliš, da so Jugo poznali iz kaj drugačnih razlogov? Ker smo bili tak uspešni? Ker je Yugo bil vrhunec tehnologije?

Neko čudno predstavo imate nekateri o Jugi. Sanjate kak je vsak imel službo - a z denarjem si ni imel kaj kupit, ker so bile police prazne, izdelki pa katastrofalni. Vsak je dobil stanovanje - po minimalno 10 letih čakanja če ni imel vez v partiji. V življenju si si lahko privoščil 1 avto - ubogega fička, na katerega si tudi po nakupu čakal par let, z njim si se pa potem lahko vozil vsak drugi dan, če si že ravno bone imel. Tudi na morje so vsi lahko šli - v lesene barake jest pašteto in golaž iz konzerv. Čez mejo pa sploh ni bilo problem it, ni bilo nobene ograje kot v nemčiji - razen paznikov, ki so te ustrelili za tvoje dobro, namreč da ne bo kapitalizem pokvaril ubogega jugoslovana.

Ah ja, meni se tudi prav kolca po teh časih...
stupid-1.gif

(sicer pa že tvoj nick dovolj pove o tem kam tvoja mentaliteta paše...)

Rahlo si premlad da bi lahko govoril o tistih cajtih.
Razlog zakaj ameri poznajo drzave ki si jih nastel je tocno nasproten tistemu po cemer so jugoslavijo poznali.
Police so bile zalozene kar dobro, ceprav z vecinoma jugoslovansko robo.
Na morju sem se vedno odlicno imel, prav tako je bila hrana super, pa je bila mati samohranilka.Tudi avto sva zacuda takoj
dobila, stoenko, s katero smo se vsak dan peljali.
In da bi te na meji streljali
bonk.gif

Glede nicknama in mentalitete pa sklepam da SouthParka bodisi ne razumes ali pa si pravzaprav o sebi govoril
hysterical-1.gif

B81

22. jul 2007
37.093
10.585
113
Sigurno januarja leta 1980. Ker so mamo s sosedovim avtom peljali v bolnico rodit, ker z našim nismo smeli.
Čeprav po moje ne bi nič rekli.

amper

Pripravnik
2. avg 2007
84
0
6
Lepi kraji :)
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Sigurno januarja leta 1980. Ker so mamo s sosedovim avtom peljali v bolnico rodit, ker z našim nismo smeli.

He he. Res je! Ista situacija je bla tut pr nas, toda junija
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
- kak veš koliko sem star?
- po čem pa so poznali Yugoslavijo? Po raju na zemlji, kamor bi se vsi ameri najraje preselili?
- police dobro založene? Kakor kdaj. Če je govora o 80tih potem so bile založene koliko toliko, samo s čem? Eno vrsto jogurta, eno vrsto lučke, 2 vrsti kruha (štruca), kasneje se je pojavila še biga in trde neužitne žemlje, keramične ploščice samo ene - klasika bele in nekvalitetne... jebeštrga kaj sploh naštevam, če si tak pametn.
- kako se imaš na morju je odvisno od družbe in ne države.
- stoenko, vauuu! Mi smo imeli yugota in fička, pa oba nista bla vredna pol šalce mrzle vode.
- a misliš, da so o streljanju na meji razlagali v časopisih? Sem živel dolgo ob meji in poznam situacijo, pa tudi planinec sem in vem kakšno je bilo stanje, ko smo se približali, kaj šele pa šli preko meje na avstrijsko stran (v 80tih se je sicer precej popravilo in smo upali iti preko meje do prve kmetije preko in kupili par stvari).

- Ja seveda, na moj nick se spravljaj, s tem pa si me resnično dotolkel
hysterical-1.gif

PS: Jaz s temo zaključujem ker dobro vem, da jugonostalgika živa sila ne premakne iz stališča, da je bila juga najbolje, kar se lahko človeku zgodi. Če se hoče kdo dalje menit pa lahko preko PM.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Samohranilke so se lahk vozle vsak dan, vsi ostali pa na par-nepar?
17758-icon_confused.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
se en avto si placal jugi tudi, ce si imel bolid z vec kot 1600ccm, pa se pri 1.6 je bilo davka 80%... pri +2000ccm pa si lahko kar dva placal drzavi

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
no ja, tud po zahodu so se v tistih časih vozili z spački, volksvagni, dianami, fiati 500, .....pa niso kej prida. kolk miljonov so jih izdelali?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
se en avto si placal jugi tudi, ce si imel bolid z vec kot 1600ccm, pa se pri 1.6 je bilo davka 80%... pri +2000ccm pa si lahko kar dva placal drzavi

Stric je v avstriji na tomboli dobil golfa, še enega je državi plačal
smile-1.gif
zdaj te noben nič ne vpraša....

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Še bodo. Upam, da kmalu...
Imaš debile, ki se "frajerišejo" , nihče nič ne dela in imajo avte za cca 80.000 EUR.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

kaj si januarja 80 na svet zlezo?