Katera leta smo se vozili na par pa nepar?

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
največji naftni krizi sta imeli vrh leta 74 in 81 - ta je trajala nekje med 79-81, iranska revolucija, vojna iran-irak - v jugi se je začelo s par-nepar in pol z boni (81-84) dobil si 40 litrov na mesec na avto.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj pa prigode s tistimi, ki so imeli na koncu 0 in policaji niso vedeli ali je to par ali nepar
grin1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
pravzaprav smo jo klicali šar-Planinc

Ja, bila je Milka Planinc. In mislim, da tudi Stane Dolanc.

Kolikor se pa spomnim, so se pa lihe-sode spreminjale vsak dan
sprasujem se.gif

Boni so že omenjeni,
Nekdo je omenil tankanje v tujini. Ja, samo "depozit" za izhod vtujino si moral plačati npr. plačaj za izhod iz SFRJ 100 EUR na osebo, ki jih dobiš čez eno leto nazaj (inflacija je požrla 80 %).
Kaj pa v trgovinah (liter olja na osebo,...),
Redukcije elektrike? Se kdo spomni? Nenapovedan izklop na celem območju za 2-3 ure (še vedno Milka).
Jaz se, ker sem delal program na Commodore 64 7 ur. Ko sem hotel posneti na kasetofon pa - evo ti.
cry12bpy.gif

darwin

Majstr
17. avg 2007
598
376
63
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Redukcije elektrike? Se kdo spomni? Nenapovedan izklop na celem območju za 2-3 ure (še vedno Milka).
Jaz se, ker sem delal program na Commodore 64 7 ur. Ko sem hotel posneti na kasetofon pa - evo ti.
cry12bpy.gif

In prav tukaj najdemo vzrok za pozitivni naravni pritastek slovenskega prebivalstva v Janševi vladi.
So pač 'produkti' redukcij toliko zrasli, da je prišel čas, da imajo tudi oni otroke.
grin1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik darwin pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
cry12bpy.gif

In prav tukaj najdemo vzrok za pozitivni naravni pritastek slovenskega prebivalstva v Janševi vladi.
So pač 'produkti' redukcij toliko zrasli, da je prišel čas, da imajo tudi oni otroke.
grin1.gif

sprasujem se.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
itak jugo finta, ker juga kot velka svetovna proizvajalka nafte je sama seb ukrepe postavla.
bonk.gif
bla je splošna naftna kriza in pomanjkanje deviz, zato so se to spomnil kot varčevalni ukrep. kasnej so to nadomestil boni za bencin, k so bli v veljavi par let.

Kukr vem je kitajska za cas olimpijskih isto imela par-nepar, ne vem a samo v pekingu al ne, sam neka modrost pa to spet ni,
da bi jo pripisali samo jugoslaviji.
Drgac pa jest pogresam ja stare cajte. Kot pravi izrek iz Yu, "SVI SU KRALI, ALI SU I NAMA DALI !!!"
Pa zanimiv da clo americani za referenco poznajo Yugoslavijo, medtem ko danes v Internet dobi za Slovenijo skoraj nihce ne ve...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Ve kdo?

Hvala! Zvezdice in ALT-i letijo vsem, ki pomagajo!

Pred cirka 25leti, pa v roku naslednjih dveh let se bomo tudi! Med in mleko se že cedita
aplauz.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Google===>bon za bencin==>
bencinski%20bon%2010%20lit%20VIII%201984%202.jpg
.

Se spomnem da je moral foter naštet vse mogoče, od kosilnice do motorke, motorja ipd, da je napraskal skupaj za na morje.

mi smo jih imeli pa za nekaj sto litrov (še zdaj nekje ležijo)
grin1.gif
...dvomim da smo jih sploh kdaj rabili na črpalki (mogoče za bencin za moped)

cviček.press

(ja to so bili lepi časi....so nam komunisti ustvarjali pomankanje, da se ne bi folk začel spraševati v kakem ku.... smo...tak si pa prašek dobil, pa si bil noro srečen in zadovoljen).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja in si bil srecen, ce niso vrgli fotra iz postelje ob 4h in ga odpeljali na zaslisanje zato, ker si nekaj v soli uspicil..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Drgac pa jest pogresam ja stare cajte. Kot pravi izrek iz Yu, "SVI SU KRALI, ALI SU I NAMA DALI !!!"
Pa zanimiv da clo americani za referenco poznajo Yugoslavijo, medtem ko danes v Internet dobi za Slovenijo skoraj nihce ne ve...

Tudi Irak, Afganistan, Palestino, Severno Korejo itd. američani poznajo. A misliš, da so Jugo poznali iz kaj drugačnih razlogov? Ker smo bili tak uspešni? Ker je Yugo bil vrhunec tehnologije?

Neko čudno predstavo imate nekateri o Jugi. Sanjate kak je vsak imel službo - a z denarjem si ni imel kaj kupit, ker so bile police prazne, izdelki pa katastrofalni. Vsak je dobil stanovanje - po minimalno 10 letih čakanja če ni imel vez v partiji. V življenju si si lahko privoščil 1 avto - ubogega fička, na katerega si tudi po nakupu čakal par let, z njim si se pa potem lahko vozil vsak drugi dan, če si že ravno bone imel. Tudi na morje so vsi lahko šli - v lesene barake jest pašteto in golaž iz konzerv. Čez mejo pa sploh ni bilo problem it, ni bilo nobene ograje kot v nemčiji - razen paznikov, ki so te ustrelili za tvoje dobro, namreč da ne bo kapitalizem pokvaril ubogega jugoslovana.

Ah ja, meni se tudi prav kolca po teh časih...
stupid-1.gif

(sicer pa že tvoj nick dovolj pove o tem kam tvoja mentaliteta paše...)

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.581
4.513
113
49
Na sončni strani ALP
Raje 10 let čakanja, kot pa biti zadolžen 30 let za 1-2 sobno stanovanje...
stupid-1.gif

Pa tudi vsako leto smo bili na morju in jedli bolje kot mogoče danes kje v kakšnem "turističnem" središču.
rolleyes-1.gif

Na meji pa, če nisi švercal, tudi nismo imel problemov. Pa še maloobmejno si imel, da si lahko nesel več.
cool-1.gif

Očitno si ti nek strelovod, da so te je*ali na vsakem koraku...
17758-icon_confused.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ma daj, saj ni bilo tako slabo.

Mi smo hodili na morje v lepe, nove montažne hiške v Nerezine, ali pa v nek dom v Vrsar. Hrano smo povečini vozili s sabo, tako kot jo nekateri še zdaj.

Nekateri pa lahko dandanes o dopustu samo sanjajo.

S povprečno delavsko plačo si si lahko naredil hišo, brez da bi vzel kak večji kredit.

Službo si dobil kadar si hotel in če ti ni pasalo si se prestavil drugam.

Resda pa so ljudje šli delat ali takoj po OŠ ali pa naredili neko poklicno. Tehnik je bil v sedemdesetih kot sedaj doktor znanosti, pa ne vem če jih je bilo toliko.

Stari oče npr. je že pred WW2 imel narejeno šolo za mizarja in so ga po vojni hodili domov prosit naj gre za šefa neke mizarske delavnice.
priden.gif

Zdaj bi pa vsi do 30-ega študirali potem pa imeli minimalno 1k € plače in jamrajo koliko zaslužijo zidarji, keramičarji ipd...

Mah, sem že čisto off...

Pa še to:koliko jih poznate (ne iz knjig) ki so bili na Golem otoku ali pa prestali maltretiranje UDBE?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Foter je bil delovodja pa si ne želi tistih časov, on je delal ko bedak, 10 jih je pa samo hodilo v službo, predvsem kartat pa se zajebavat. Ja takim pa verjamem da se kolca po starih časih, sem poslušal že jokcanje takih
bonk.gif
Avti so bili zanič, morje si imel samo eno na izbiro, tudi danes lahko gre vsak na morje, celo študenti ki ne delajo redno si lahko privoščijo teden morja v Grčiji....... si si to takrat lahko? Mislim da ne. Samo Jadran in pašteta, ko čehi.

Hišo pa si je lahko skoraj vsak naredo ja, kako dolgo pa si jo delal? Foter je imel denar, pa kaj če je zgodaj zjutraj šel obletat trgovine da je dobo paleto cigla, vseposod zmanjkalo, cigle pokuple večje firme. poklicati nisi mogo ker je na podeželju telefon prišel komaj v 80ih letih. Delal jo je par let, pa kot rečeno denar ni bil problem, danes če maš denar je v 1 letu fertik. Res pa da ni imel vez v partiji (kozlalo se mi je ko sem pred dnevi bral dokumente kake privilegije so imeli pred leti partijski funkcionarji, bajte in njih vzdrževanje zastonj, seveda tudi za njihove otroke)

Si lahko takrat avto v tujini kupil? Če si že imel denar pa se nisi hotel zajebavat z jugoslovanskim šrotom od avta...... zelo težko. Kaj šele izbire barve.

Od kolega dedek je en čas prelagal kamne na Golem otoku ker je hotel izstopiti iz partije.

Zgleda se zelo redkim bruha za jugo, meni se. Zaradi nje res da govorimo slovensko in ne nemško, ampak tudi zaradi nje smo še vedno zaostali v primerjavi z avstrijci, italijani in nemci.