Foter je bil delovodja pa si ne želi tistih časov, on je delal ko bedak, 10 jih je pa samo hodilo v službo, predvsem kartat pa se zajebavat. Ja takim pa verjamem da se kolca po starih časih, sem poslušal že jokcanje takih
Avti so bili zanič, morje si imel samo eno na izbiro, tudi danes lahko gre vsak na morje, celo študenti ki ne delajo redno si lahko privoščijo teden morja v Grčiji....... si si to takrat lahko? Mislim da ne. Samo Jadran in pašteta, ko čehi.
Hišo pa si je lahko skoraj vsak naredo ja, kako dolgo pa si jo delal? Foter je imel denar, pa kaj če je zgodaj zjutraj šel obletat trgovine da je dobo paleto cigla, vseposod zmanjkalo, cigle pokuple večje firme. poklicati nisi mogo ker je na podeželju telefon prišel komaj v 80ih letih. Delal jo je par let, pa kot rečeno denar ni bil problem, danes če maš denar je v 1 letu fertik. Res pa da ni imel vez v partiji (kozlalo se mi je ko sem pred dnevi bral dokumente kake privilegije so imeli pred leti partijski funkcionarji, bajte in njih vzdrževanje zastonj, seveda tudi za njihove otroke)
Si lahko takrat avto v tujini kupil? Če si že imel denar pa se nisi hotel zajebavat z jugoslovanskim šrotom od avta...... zelo težko. Kaj šele izbire barve.
Od kolega dedek je en čas prelagal kamne na Golem otoku ker je hotel izstopiti iz partije.
Zgleda se zelo redkim bruha za jugo, meni se. Zaradi nje res da govorimo slovensko in ne nemško, ampak tudi zaradi nje smo še vedno zaostali v primerjavi z avstrijci, italijani in nemci.