Kater objektiv?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
http://focustestchart.com/focus21.pdf Predzadnja stran.. pa ne pozabi prebrati navodil
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik gpirman23 pravi:
Pozna kdo samyang objektive? Točno imam ogledanega 8mm fisheye
smile-1.gif
Samyang 8 je zanesljivo prvak med fisheye objektivi glede na razmerje cena-kvaliteta posnetkov.
Njegova uporaba pa je takšna, kakor pri vseh fisheye objektivih - posnetki so večinoma nenavadni in največkrat je realnost popačena.
S pravilno izbiro kadra pa je lahko zelo zanimiv, njegov zajem skoraj 180°, omogoča med ostalim tudi takojšen panoramski izdelek, z enim posnetkom. Posnetki bližnjih objektov pa so predvsem bolj smešni, zelo redki so kadri, kjer je lahko močno popačenje tudi resen posnetek. Sicer je možno z pazljivo uporabo primernega programa kakšnih 80% posnetka izravnati, končni rezultat je podoben, kakor pri normalnih širokokotnih objektivih, recimo Sigme 10-20
Ostrenje praktično ni potrebno, pri nekoliko zaprti zaslonki zadošča nastavitev na neskončnost in nato prilagajanje ISO vrednosti in časa trenutnim zahtevam.
Torej: če veš, za kaj boš uporabljal tega Samyanga, je nakup vsekakor upravičen.

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Uporabil bi ga predvsem za slikanje športov - konjeništvo, kegljanje, košarka in pa avtomobilizem. Seveda, pa tudi za kakšna igranja
smile-1.gif
Bolj me skrbi, da se mi bo samo kotalil po nahrbtniku. Zdaj imam 35mm in pa za darilo za rd naj bi dobil tamrona 17-50...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.648
113
kod Džej-Zija
Se pridružujem. Fish-a se uporablja kvečjemu pri kakih freestyle športih, npr. skejtanju, skokih z bicikli, smučmi, bordi, izpod skakalnice. Ok, to bi se dalo uporabit v konjeništvu, če te bojo sploh pustili pod oviro.
tongue-1.gif
Za ostalo nimaš s fishem kaj početi.

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Pri kegljanju stojim neposredno pred kegljacem ko izvaja met, pri konjenistvu pred oviram oz. za oviro. Košarka se mi zdi se najmanj uporabno, vendar bi znale izpadt zanimive zadeve ven z malo inovativnosti. Si pa tudi tukaj ob igrišču, tako da sem neposredno ob dogajanju. Ne vem, pač zdi se mi zanimiva kombinacija. Magari si bom sposodu objektiv pa malo poigral pa bom delil potem izdelke
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Razumem kaj hočeš povedati ampak raje poglej za UWA (ultra wide) objektivi. Recimo relativno ugodno dobiš kakšne Sigme 10-20...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Za namen, kakršnega si opisal, pa Samyang 8 res ni primerna izbira, kakor so napisali že predhodniki.

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Aha. Ja hvala za mnenja. Bom vseeno si ga isposodil za dan ali dva, ce ne drugega me zanima kako bo izpadlo vse skupaj
smile-1.gif
A sigmin 10-20 pa pravite da je dobra zadeva? Na ebayu so dokaj ugodno 300eur rabljeni.

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Mislim, da Sigmi kvaliteta ne niha več tako kot nekoč.
Sam si lastim novejšo razilčico 10-20mm/3.5 in sem zelo zadovoljen.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
sigma preko ebaya? po moje slaba odločitev, glede nato, kako niha kvaliteta

10-20 ze imajo precej konstantno kvaliteto. Pa tudi drugace na 10 mm ne opazis kaj hitro, ce objektiv backfokusira ali ne...
smile-1.gif