kater laptop?

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
U, sem že prej spregledal link
smile-1.gif
Hvala za to. Tudi spletna stran je kar kul in ima dosti vredu prenosnikov. Bom še malo pogledal. Upam, da pošiljajo v slovenijo. Glede garancije pa je verejetno evropska.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Mene bi močno motilo, če ne bi imel slovenske tipkovnice. Že tista dolga enter tipka bi me motila, da ne govorim o kakih nalepkah na tipkah...torej 90€ razlike mislim z Nemčijo mislim, da se splača, ker samo tipkovnice se ne more menjati za slovensko na nemški laptop, žal.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
No ja, recimo mene nemška tipkovnica nebi motila. Bi dal gor nalepke in bi bilo to to. Nekako, bi se že navadil, čeprav je pa res, da nebi bilo tako lepo kot če bi bila original slovenska.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Slovenska tipka za "enter" je velika, pokončna, nemška je podolgovata kot za "shift"

Tole si pa malo falil
bonk.gif

Nemška tipkovnica je enaka slovenski, samo, da ima svoje črke, tudi Enter je isti. Podolgovati Enter je za ameriško tipkovnico pa verjetno še za katero
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
U, sem že prej spregledal link
smile-1.gif
Hvala za to. Tudi spletna stran je kar kul in ima dosti vredu prenosnikov. Bom še malo pogledal. Upam, da pošiljajo v slovenijo. Glede garancije pa je verejetno evropska.

Kaj pa novi Acer full hd matt zaslon s haswellom?

Recimo na amazon.de cca 700€, tudi drugje po nemčiji so po 700€. Za ta denar afaik trenutno ne boš dobil nič podobnega.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Dober izbor, skoda, da ni haswell ...

res je dober..sem mislil počakat haswella, pa mi ne znese, ker sem nujno potreboval nov prenosnik. Verjamem, da sem dobil za specifikacijo odlično zadevo. Menije pomembno tudi, da ima prenosnik odlično tipkovnico. Doslej sem slišal samo pohvale, praktično pa sedaj vidim, da je res top shit tipkovnica.
smile-1.gif

256 gb ssd diska in i7 proc pa tudi precej doprineseta k dokaj visoki ceni, čeprav s podobnimi specifikacijami težko gre kaj ceneje skozi.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Si bom malo izposodil temo...

Za punco iščem nek spodoben čimcenejši laptop. Naj bi imel mat zaslon, i5 proceso, samostojno grafiko,... Priporoča kdo katerega? Kakšni so kaj Probooki?

saiko

Pripravnik
16. avg 2007
382
1
18
Kransterdam
tudi pri nama se bo počasi kupoval novi laptop - uporaba predvsem za obdelavo slik, hd filmi, mogoče kdaj pa kdaj kakšen špil.
ali je tale hp ok? no vem da je ok, ali je kaj podobnega/boljšega še za ta denar. Gledava ceno do max 1000€.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Sin si je kupil ta prenosnik iz linka in do sedaj se še ni pritoževal čez njega.
Je pa kar zahtevni uporabnik - obdelava slik, kdaj pa kdaj obdelava kakega filma, igranje tudi zahtevnejših iger, predvajanje HD filmov na TV , veliko Skype itd.
Na začetku je imel problem samo glede nepravega gonilnika za AMD grafično kartico, ker je želel uporabljati samo to in ne integrirano.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik ivi pravi:
Da si malo sposodim temo
smile-1.gif
kaj pravite na ta prenosnik :
http://www.mimovrste.com/artikel/2750593435/prenosnik-lenovo-g710-25-ghz#tech
Je to vredno nakupa? Uporabljal bi se predvsem za internet, filme, občasno za kako sliko obdelat in kak HD film pogledat. Iger se verjetno ne bo igralo na njem, Večino časa bo verjetno na mizi zato teža ni problem.

Vredi bo.
wink-1.gif
Dokupi še nekaj let garancije in pa če bo res večino časa na mizi, priporočam, da odstraniš baterijo in jo maš magari v torbici, ko laptop vzameš s sabo. Konstantno polnjenje/praznjenje baterije jo precej uniči že v enem letu.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Če imaš na elektriki, se baterija ne bo nič praznila.

Če pa trošiš baterijo, čeprav je zraven vtičnica, pa je druga pesem. (poznam take, ne moreš jih dopovedat. Ko se baterija napolni, odklopijo AC in delajo dalje na baterijo, čeprav še vedno na mizi)