Kangoo ni opravil losovega testa

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nimam, me pa razkuri ko VW fani primerjajo osnovno verzijo Renaulta (ali pa drugo možnost) z najbolje opremljenim in motoriziranim VWjem. Saj mi je počasi jasno zakaj... Ker bi drugače VW pušnil pri serijski opremi na celi črti.

Drugače pa vsakemu svoje.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Drugače pa vsakemu svoje.

Točno to in pika. Nekdo kupuje avte zato,da se kaže, drugi da se vozi, tretji pa sploh ne. Vsak ve zase in vsak ima svoje izkušnje z določenim proizvajalcem, ki ga ljudje hvalijo ali pa grajajo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Nimam, me pa razkuri ko VW fani primerjajo osnovno verzijo Renaulta (ali pa drugo možnost) z najbolje opremljenim in motoriziranim VWjem. Saj mi je počasi jasno zakaj... Ker bi drugače VW pušnil pri serijski opremi na celi črti.
Če bi tule pislai o Cliu in Polu ali kakem drugem modelu, bi še šlo, ampak Megane nima niti osnovne varnostne opreme ... Torej je Golf opremljen bolje (ESP, 6x AB, klima, radio).
In mimogrede: ko sestaviš primeljiva avta (po opremi, po motorju se točno ne da naciljat), je Megane par 100 € cenejši. To pa pomeni, da tu ne gre za razmerje oprema/cena, ampak za čisto osebne preference - te pa ima itak vsak svoje.

In mimogrede (letii na nekaj postov nazaj): ja, normalno opremljen 308 je dražji od normalno opremljenega Golfa.

frido

Pripravnik
2. sep 2007
43
0
6
www.bitlab.si
In kaj je tu avto kriv? A ne vidite, da šofer po nepotrebnem vozi s preveliko hitrostjo? In to tako, da vse gume cvilijo. Potem je pa avto kriv. Pa toliko je smrtnih žrtev na cestah...

hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zato ker osnovna izvedba megana nima esp-ja je konec sveta. Tisti, ki jih bojo največ prodali ga pa imajo serijsko. In potem me pride podobno opremljen megane 6 jurjev manj kot golf (ne vem kje ti najdeš par 100€, že po ceniku je 4 jurje razlike, plus popust, ki ga dobim, in si videl, da je treba pri golfu za 5 vrat doplačat konkreten denar??). No, v bistvu ima megane še bluetooth, dežni senzor in lite feltne več. Pa saj nisem neumen, da bom kupil golfa. Za to razliko lahko zarad mene en cajt popivam in hodim na kurbe ko blesav.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
pa saj ne moreš vse samo skozi cenik gledat. renault je renault, vw pa je vseeno eno stopničko višje. Če ne drugega, si si pri renaulti na ti z vsemi serviserji in imaš takart zlati čas da prišparan denar potrošiš na qurbah
wink-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz s serviserji nimam nekih pogostih stikov. V zadnjih 91000km 2x na uradnem in 1x pri popoldancu za menjanje olja, tako da čisto komot gledam avtomobile čez denar. Sem pa naletel zadnje čase na neverjetno veliko pokvarjenih golfov 6, človek bi mislil da je to čudo samo za gledat (pa niti za to ni, ker za to bi moral bit lep). Zame je avto delovno sredstvo ne pa zajebancija in nekaj za podaljševanje organa. Nobenemu ne dam več kot ene možnosti za izredni servis.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
pa saj ne moreš vse samo skozi cenik gledat. renault je renault, vw pa je vseeno eno stopničko višje. Če ne drugega, si si pri renaulti na ti z vsemi serviserji in imaš takart zlati čas da prišparan denar potrošiš na qurbah
wink-1.gif
hysterical-1.gif

Sicer se pa strinjam, da bi lahko Renault teh 220 EUR dal že v osnovno opremo in mi ni jasno zakaj še ni noter. Vsekakor je pa to več kot poštena cena za ESP
cool-1.gif
.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če se tukaj vsi na glavo postavite GOLF (VW) ni ENO stopničko višje kot ostale znamke.
Verjetno je res težko sprejeti to dejstvo, ampak tako je. Mogoče je bil Golf druge generacije res vzdržljivo delovno živinče, ampak to je tudi vse... Daleč od estetike, ergonomije, kvalitete vgrajenih materijalov v notranjosti (na pol plastične prevleke za sedeže in plastik-fantastik armatura to že ni).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tebi pa tudi še niče ni razložil, da je edina zveličavna barva plastike črna in da je vse ostalo ceneno. Vsaj nekako tako si jaz razlagam to vw/audi fan idejo prestiža.

Aja je kdo preštel v koliko različnih barvah sveti armaturka in števci pri golfu 6?
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ampak res... ko so v eni reviji testirali Scenica privilege je bilo zapisano kot pomanjkljivost "svetla notranjost in barvni odtenki", ki je v tej opremi delno usnjena in bež barve...
Verjetno res to ni za radničko klaso, ki gre lahko v VW/Audi v zašmiranih hlačah...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Nisem pristaš vw niti slučajno, še manj pa renaulta, tako da mogoče na primerjavo gledam bolj objektivno kot vidva. VW ne slovi po kvaliteti, ampak renault pa je podn, pa če še vaju tako boli. Vsak test iz bilokatere države to potrdi. Renault nima čisto nobenih tehnoloških dosežkov, zato pa forsirajo tiste zvezdice do amena, ker je edino kar znajo. VW še tu pa tam pljune kaj pametnega ven.
Za primerjavo se pelji enkrat z par let staro laguno, potem pa passatom. Razlika je kot dan in noč. Ko je novo je vse blink blink, po nekaj letih pa je laguna v primerjavi z passatom razjahana do amena.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
LOL,
kak si renojevci k srcu zenejo,

a sta vvidva zdele na kakem reno servisu in majo opcijo, da zastojn srfas med tem ko cakas
sprasujem se.gif

Čakam na vw servisu, da končno popravijo golfa 6 s tsi motorjem, da grem končno na testno vožnjo. Že 2 mesca sem tle. Majo pa zastonj srfanje pa vodo v balonu
cheer.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Evrokrat imam 10 let starega megana in nobenega problema. V primerjavi z 10 let starim golfom je moj megan super

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Citat:

Sicer se pa strinjam, da bi lahko Renault teh 220 EUR dal že v osnovno opremo in mi ni jasno zakaj še ni noter. Vsekakor je pa to več kot poštena cena za ESP
cool-1.gif
.
Da je takšno stanje kot je, je pomojem bolj "kriv" SLO uvoznik in ne Renault.
LP