Kamijonđija z gradbišča

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
wink-1.gif

Zavidljivo početje iz tvoje strani, vse do takrat, ko si rekel, da si direkt upal, da bo prišlo do fizičnega nasilja. Če se ne zavedaš, bi to naredilo večjo škodo, kot si naredil koristi s tem, kar si zgoraj opisal.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
tvoje sklepanje pac mocno pesa...zakaj pa ti ne bom razlagal ker je ze tale replika zadnja stvar ki je se dodam v tej temi. Uzivajte :D

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Škoda, pa ravno, ko si nam hotel razložiti, zakaj je nasilje boljše, od vsega drugega.

Kajti današnja družba strogo sankcionira kakršnokoli nasilje, zato bi me zelo zanimala tvoja razlaga.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
cisterna s 100 na uro je verjetno prazna. prazna se pa ustavi prej k 3/4 avtov na cesti. pa računaj razgled iz kabine in njegovo možnost reagiranja.
Tako kot tale, ane ?
https://www.youtube.com/watch?v=Mx1fTX3MwE0

300 tonska vlakovna kompozicija se po tvoji fiziki še prej ustavi kot tovornjak/avto ?

Primerjava s 300 tonsko vlakovno kompozicijo ni ravno na mestu.
Mislim, da softijeva trditev kar drži.
Tu si ppoglej bolj realno primerjavo.

http://vozniski-izpit.com/video/video/134/zavorna-pot

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Ja. Vrhusnki toovrnjak rabi več kot 2x več od povprečnega avta. Tam, kjer avto stoji, ima kamion še kakih 60 km/h ... Kaj bi se zgodilo, ko bi s temi 60 priletel v tisto Škodo, ki že stoji, verjetno ni treba pisat, ne?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
eh nabasal je na šoferja, ki se matra za svoj dnar. najbrž ni imel še tahografa zrihtanga pa kakšno pivo pri malci... ali pa se enostavno ni hotel prepirat s "intelektualcem"...

eni prav iščejo način kako zajebat sodržavljana...
Bogi revček. Odgovornost za svoja dejanja in spoštovanje pravil je za poklicne šoferje nekaj popolnoma nepotrebnega, kajne?
Ok, jaz sem DOLŽAN dodatno zavarovati stekla, da kamionašem ni treba očistiti svojega vozila. 100 EUR letno bom pa že razkiral, da ubogi nedolžni kamionaši ne bodo imeli nepotrebnega dela s takšnimi malenkostmi.

Alko, predvidevam, da ti s traktorjem naneseš gnoj in zemljo na cesto. Imam prav?

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
V takem primeru kot ti opisuješ so posledice katastrofalne in kamion bi stlačil osebni avto do srednjih stebričkov zato bodo tudi morali imeti vsi tovornjaki po letu 2015 vgrajen sistem za samodejno zaviranje v sili. (če bodo)

Drugače je pa bilo govora o praznem vozilu (cisterni) napram nekaterim avtomobilom in visokem pregledu kar ti v dani situaciji da prednost parih sekund in se z gotovostjo ustaviš pred oviro.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Kolikor jaz vem, se kamioni bolj ali manj vozijo polni. Drugače pa so bili zmagovalci v arogantnosti in izsiljevanju vozniki Leke, ko so kopali jamo za Stožice.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
V takem primeru kot ti opisuješ so posledice katastrofalne in kamion bi stlačil osebni avto do srednjih stebričkov zato bodo tudi morali imeti vsi tovornjaki po letu 2015 vgrajen sistem za samodejno zaviranje v sili. (če bodo)

Drugače je pa bilo govora o praznem vozilu (cisterni) napram nekaterim avtomobilom in visokem pregledu kar ti v dani situaciji da prednost parih sekund in se z gotovostjo ustaviš pred oviro.

Prazen kamion je rabil 2x več kot avto (poln pa 2,4x več). Pri 100 na uro to pomeni 40 metrov več, kar pomeni,d a mora voznik kamiona začet zavirat 1,3 sekunde (približno) prej ...
Par sekund predosti? Ne se hecat, ko gre v prometu kaj narobe, je v sekundi ali dveh vsega že konec.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Par sekund sem mislil na način,
voziš v koloni vozil in ob nenadni situaciji začne vsako vozilo zavirat sekundo za predhodnim oziroma v trenutku ko zagledaš stop luči predhodnega.
Iz tovornjaka se pa vidi daleč naprej in lahko začne zavirati v trenutku ko začnejo zavirati vodilni v koloni se pravi več kot pet sekund kot vozilo neposredno pred tovornjakom.

Seveda ima tovornjak daljšo zavorno pot samo je impozantno 44 ton v 36 metrih oziroma v dobrih treh sekundah se ustavi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Toliko kolikor lahko voznik kamiona gleda dlje naprej, ne le avto pred sabo, lahko tudi voznik osebnega (če spredaj ni kamiona ali kombija, seveda, ampak čez ta dva tudi voznik kamiona ne vidi). Tako da je to odvisno od voznika bolj kot od vozila. Na AC se mi redno dogaja, da zaviram prej, kot avto, 2 ali 3 pred mano ... Ker pač gledam dovolj naprej.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
In kaka je verjetnost, da je voznik avta bolj pozoren kot boznik tobornjaka? Nekaj je je, samo trije v vrsti pa zatajijo.
Ce pogledamo statistiko je za kamionarje precej dobra. Objestna voznja je, saj je obcutek moci, varnosti, a je rezultat vseeno dober.

Men so bolj zanimi razni drekaci v konzervah.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
vsi ste pametni 1 ure pa niste oddelal... iz pisrne komot pizdit...

če lekini kamjoni nebi izsiljeval bi lahko po uro čakal nekoga da se jih usmili in se vključijo v promet...v kolikor bi vozniki imeli trohico razuma, bi kamion spustil (sistem zadrge)... samo neee... jst sm glavni...

drugače pa še enkrat: s kesona ne sme nič padat. gume se spucajo kolikor se da (pri siliranju je praksa taka, da se vozi direkt na cesto (ker ne morš na njivi spucat) potem se pa ceste pometajo stalno nonstop... in se obnese... seveda pred uvozom/izvozom opozorilo). pa da ne boste mislil da se tega ne dela... se...

ampak kljub temu še vedno lahko kak kamnčk odleti itd... zdej, eni bi jebal poštene delavce... eni so pa razumni.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
Citat:

če lekini kamjoni nebi izsiljeval bi lahko po uro čakal nekoga da se jih usmili in se vključijo v promet...v kolikor bi vozniki imeli trohico razuma, bi kamion spustil (sistem zadrge)... samo neee... jst sm glavni...

drugače pa še enkrat: s kesona ne sme nič padat. gume se spucajo kolikor se da (pri siliranju je praksa taka, da se vozi direkt na cesto (ker ne morš na njivi spucat) potem se pa ceste pometajo stalno nonstop... in se obnese... seveda pred uvozom/izvozom opozorilo). pa da ne boste mislil da se tega ne dela... se...

ampak kljub temu še vedno lahko kak kamnčk odleti itd... zdej, eni bi jebal poštene delavce... eni so pa razumni.

A tako?

A ti pokažem, kaj je Lekin kamiondžija naredil par let nazaj na izvozu iz rondoja Tomačevo?

En avto za mano (v avtu sem imel nosečo punco), ga je Leking kamiondžija tako nagazil, da ga je obrnil za 90° in ga porival po cesti še enih 50 metrov. V avtu sva s punco slišala cviljenje gumb od zadaj, ko je kamion prival Hondo pred sabo in sem pritisnil na gas, da ni dohitel še mene in me vključil v svoj vlakec smrti.

Tole je bil njegov izkupiček:

dsc00510.jpg

dsc00511.jpg

dsc00512.jpg

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:

Če nima prednsoti, nima prednosti, Nima kaj izsiljevat, konec debate.
In pometanje ceste je bullshit. Kako je zgfledala Tovolska pri tobačni, upam d aveš. SO nekaj pometali in puvali - pa je bilo vse blatno, ob dežju pa svinjsko drselo.
Ali kamion spucat pred cesto, ali pa cesto oprat do čistega takoj za njim (ne pa, da je še 3 mesece blatna). Vse ostalo je nelegalno in inšpektorji in policisti bi morali to resno kaznovat, ne pa da skozi prste gledajo na ilegalce.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
uf dramatično...

vlakec smrti...

kamionu nič
avtu nič

zakaj pa ga je porinil? tale hodaš se je zihr hotel neki frajerja naredit, po možnosti izsiljeval... pametoval... pa ga je mal "porinil". glede na to, kakšni so nekateri, ki mislijo da so s svojim jajčkom glavni na cesti ni čudno. mene tudi kdaj prime, da bi s traktorjem porinil koga, ki me izssili na par cm... ki me prehiteva kljub temu, da mam žmigavc in zmanjšujem hitrost...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kamioanr ga sploh ni videl verjetno. gor ustavit je nevarno, se je spustil do ravnine. pa kako se je sploh honda znajdla pred takim kamionom? ani bl avtec.

večina mladcev v hondah, bmw, audijih rad apokaže power..k je pa proti kamionu bl mičkn. in z malo smole je tole.

vsakmu kmetu je jasno, da je v stožicah bilo čez 50 kamionov, ki so delal cele dneve, plačani an furo, omejeni na čas. in pač celo uro ne bo stal, da pride na cesto. je to težko razumet? je težko spustit?
sam opažam, da v jajčku sem zadnji drek an cesti, k sem z GE folk mal respecta pokaže, ker si le višji, večji..k si pa v kamionu je pa 30/70..30 presrancev, k te spustijo, pa 70 frajerjev, k bi ti neki dokazal. in če se narobe oceni, se dokaže, da je avto sam igračka.