Kamen za peko pice/kruha

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kje v Lj lahko kupim kamen, ki se ga da v el. pečico in na njemu pečeš kruh, pice...
Bil sem že v Merkurju v btc-ju, v mercator tehniki v črnučah ter v mercatorju v šiški.
 

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Pri vseh teh, ki si bil ga lahko naročiš, samo očitno ne vedo, da ga prodajajo.
Da bi ga pa na zalogi imeli je pa malo verjetno.
Ko boš šel v naslednjo trgovino reci, da bi rad imel SIEMENS HZ 327000 in ti bodo naročili.
Cena ni najbolj ugodna ( cca 120,00 eur) samo zraven dobiš še lesen loparček za manipulacijo

lp
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Rabiš šamotno ploščo debeline cca. 3cm in dimenzij pečice, strošek dobrih 10€.

Kupiš pa lahko....verjetno pri vsakem pečarju oz. ti pove kje kupuje šamot.
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
ksz
Trgovina Tera iz Komende in še iz kje (poišči). Velikost cca 38x30 cm, cena cca 8€. Preverejeno iz prejšnega tedna.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
O hudo, hvala
smile-1.gif
!!!
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.558
1.157
113
In položiš na dno pečice ali gre med rešetke na sredino? In kakšen ima učinek?

Tera trgovina je pa tudi v kranjski Qlandii
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo ploščo nabavil:)

In že spekel gor 2 pici. Pekel sem iz polnozrnate moke in men je testo blo velik boljše kot ga delajo mati iz bele moke v navadnem plehu.
Testo krhko kot piškot:) rob nič zažgan.
Pri prvi sem morda naredil pretanko testo pa se je preveč napojilo z omako in se je prijelo gor.
Druga se ni nič prijela, morda sem dal tudi malo več moke spodaj.
Naslednjo pa morem probat še s peki papirjem.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sorry, pozabil odgovorit:)

jst sem dal na sredino pečice na mrežo. Pekel sem pa na full, to je 280st.
Glede temparature sem razmišljal, da če se v krušni peči na kamnu peče na še bolj vročem, pol lahko tudi jst sedaj dam na full pa bo kako minutko prej pečeno. Pa se res ni nič zažgalo, peklo pa cca 20min.
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Čaki, a jaz prav štekam? Pico na 280 st. celih 20 min?
Meni se pri podobni temperaturi po petih minutah začne že vse žgat.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Štedilnik ni moj, tko da možno, da ne dela s tako močjo
smile-1.gif
) Nimam vbistvu nič izkušenj s temi stvarmi, sem obrnil na full pa pustil peči. Vmes sem dvakrat pogledal, kdaj je testo pečeno in je to to.

V tem je fora, da se na kamnu peče drugač kot v plehu:) Na vročem kamnu se ne opečeš tako hitro, kot na vročem plehu.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Pri 280 stopinjah bi morala bit pica pečena v 5-8 minutah!
evil.gif


Če imaš kamen, ga moraš za pravi efekt pustiti v peči na max. možni temperaturi, potem vržeš pico gor in počakaš 5 min. Tole naj bi bilo nekako tako kot v "krušni peči"! Če daš pico na (mrzel) kamen in potem v peč nisi naredil nič oz. si naredil slabo!

Če pečeš na pladnju (kovina) je pico na max. temepraturi težko spečt (spodaj se zažge, sredica se pa ne speče lepo), ponavadi jo moraš pustiti na manjši temperatri malce več časa!

Sicer pa tudi mene mika ta kamen, a lahko daš kakšno sliko tega tvojega?
zmaga.gif
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem tut jst mislil, da bi moralo biti veliko prej pečeno, pa žal ni bilo. Kje je keč ne vem, sej bom še kej probal:)

Kamen sem segrel prej. Tut v krušni peči je vse vroče:)

V tem je fora kamna, da se spodaj ne žge:)

pred pečenjem


in potem pečena
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
E jebemu rekel sem sliko kamna ne pa se pice zraven!!!!
10.gif


Ze tako sem lacen, sedaj me bo pa pobralo!
jezen.gif


Fino zgleda drugace!
nahrung002.gif
 

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Šiit. Pa ni čudno da se tole ni speklo takoj. Si pa naložil gor. Jaz imam raje pice, ki imajo manj nadeva. Drugače pa dobro zgleda.
 

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
A bi lahko malo bolj točno napisal kje je ta trgovina?

Ker 120,00 se mi je zdelo neumno za en kamen dat. 8 bi pa z veseljem dal. Samo upam, da niso še vseh pobrali, sedaj ko je takšna reklama na alterju
grin1.gif


hvala

lp
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Subjektivno mnenje..., takole s slike izgleda debeline pice (testo) za ene 3 normalne, poleg tega se mi zdi salama zelo na debelo rezana, sir tudi ni riban in še polno neke zelenjave gor..., ni čudno, da se je tako dolgo peklo