Kako zavrniti racun na servisu

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Tebi res ni jasno kajne?
smile-1.gif
Pa še kako:
- cena je previsoka, se vsi strinjajo
- ne se pritoževat, se vsi strinjajo
- še eno bemflo na lizing vzet, da sosedi vidijo, da tebi to ni nič, se vsi strinjajo

Nek se vidi raskoš!

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
No da še jest napišem mojo zgodbico z mehankarji in plačevanje storitev. Kakšen tedn nazaj sem na tem forumu odpru temo ker mi je avto(citroen) ugasnil in prižgala se je ena lučka. Kasneje je ugasnila, samo avto sem vseeno peljal na tester ker mi ni dalo miru.

Prvo na neuradni servis. Avto je priklopil na laptop z kablom. Malo gledal (10min), povedal kere napake je javil računalnik in rekel ok avto kr odpel vn pa prit v pisarno. Pridem v pisarno in napiše račun 19e. Brez nerganja sem plačaš 19e, ker kdo pa dons še dela za đabe.

Ker mi tip pač ni znal povedat kaj je biu vzrok, da mi je avto crknu med vožnjo sem šel še na pooblaščen servis.

Tam so mi ga spet priklopil na računalnik (drugačen kot prej, lexia) in po parih minutah mi je rekel da po njegovem neki loputa nagaja. Sam mi je rekel, da se da loputo tut spucat če je zapacana od saj itd. Počakal sem 1h, loputo so mi spucali in na koncu plačal 10e.

Takšna je moja zgodba
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Tebi res ni jasno kajne?
smile-1.gif
Pa še kako:
- cena je previsoka, se vsi strinjajo
- ne se pritoževat, se vsi strinjajo
- še eno bemflo na lizing vzet, da sosedi vidijo, da tebi to ni nič, se vsi strinjajo

Nek se vidi raskoš!

hysterical-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
na kratko. prižge se mi lučka za volan in avto ne vžge. Vzamem kartico iz ključavnice in porinem še enkrat not in stisnem gumb start pa pa vže. čez 2 dni ga peljem na pooblaščen BMW servis ga prikolijo računalnik izpiše za kako napako gre in da drugih težav povezanih z volanom ni in da se lahko napaka izbriše. To serviser tut naredi ko vprašam za račun je ta bil 0€ tak pa to delajo na primium servsih za cca 20 minut dela!

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
ksz.

Jaz diagnostike sigurno ne bi plačal. Ni moj problem če mehaniki drugače ne znajo ugotovit napake kot tako, da avto priklopijo na računalnik.
Diagnostiko bi plačal le če bi jo tudi naročil.
Sem peljal avto na Porsche (MB), ker mi je vžigalna tuljava šla. Pa sem samo material in delo plačal, brez kakšnje diagnostike. Pa sem 100% da so avto na računalnik priklopili.
Jaz tudi diagnostiko računam samo v primeru, da se stranka ne odloči za popravilo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jasno da ne boš plačal. Ti verjetno misliš da tvoj avto diagnosticirajo s pomočjo vedeževalke ali še bolje, menjajo dele kar na pamet.

Kam pa pridemo, če bodo avtomehaniki in morda še doktorji začeli najprej diagnozo postavljat, nato se šele lotili popravila/zdravljenja.

Čisto zapravljanje časa in denarja ane?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.396
5.669
113
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
, loputo so mi spucali in na koncu plačal 10e.

Takšna je moja zgodba
wink-1.gif

No in naslednjič jo boš sam....pa šel za 10eur raj na 3 runde v oštarijo
tongue-1.gif

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Meni je vseeno kaj mehaniki uporabljajo, da ugotovijo napako. Kaj misliš, da mene stranka vpraša kateri software/hardware sem uporabil, da sem odkril napako?
Jaz pravim, da ni pravično da ti to še posebej zaračunajo. Sicer če se vam zdi to normalno potem pač plačujte.
Jaz že dolgo več ne vozim k poblaščencem.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja če se bolje počutiš, ker ti to skrijejo v druge postavke pa tudi v redu. Samo da si srečen.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Začnimo pri tem, da je cena dela in uporabe raznih pripomočkov previsoka za menjavo senzorja. Previsoka bi bila tudi, če bi računal uro dela v štartu 50€. Meni osebno je vseeno, če mi računa obrabnino vsakega uporabljenega ključa in šraufncigarja posebaj, dokler je skupna cena storitve normalna.

Sicer je pa zanimivo, kako se folku storitve mehanikov ne zdijo previsoke, ko pa komu rečeš da ti naj da 40€ za popravilo/reinstall/backup računalnika je pa cela panika, kako je to drago. Govorim splošno glede na opažanje...

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Plačal sem 76€, od tega je tuljava 42€. Torej sem plačal material + delo. Vem, da je mehanik delal za cca 5-10min, kasiral pa mi je celo uro.
Mislim , da je isto bilo pri odpiralcu teme, samo njemu so še zraven tega kasirali diagnostiko (in to me moti).

Če bi jaz tako kasiral kot mehaniki, bi za inštalacijo WInXP kasiral 90€. Zdaj pa mi povej kdo bo dal toliko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Sicer je pa zanimivo, kako se folku storitve mehanikov ne zdijo previsoke, ko pa komu rečeš da ti naj da 40€ za popravilo/reinstall/backup računalnika je pa cela panika, kako je to drago. Govorim splošno glede na opažanje...

Fant, malce se izobrazi o ekonomiji in ceni dela na sploh.

Za reinstal OSja na računalnik rabiš:
- dijaka/študenta z osnovnim znanjem računalništva (30% oseb mlajših od 30 let ima to znanje)
- prikjuček za elektriko in prostor velikosti 1x1m
- stol za delavca, po potrebi monitor za 50EUR in tipkovnico ter miš za 10EUR
- med pol ure in eno uro časa kjer samo klikaš "next"

.. če si recimo s.p je tvoj vložek v osnovna sredstva povsem banalen. Znanje in pa tvoj čas se pa plača po postavki.

Mehanik pa rabi da ti zamenja en senzor:
- delavnico/garažo (velik prostor, ki je drag za vzdrževanje -> velika kvadratura, veliko ogrevanja, ...)
- diagnostično napravo (sem povedal da so profesionalna orodja ranga nekaj k EUR, nadgradnje baz podatkov pa tudi niso zastonj)
- mehanika -> verjameš ali ne, težko dobiš tak kader ker jih je v slo premalo
- avto-dvigalo (recimo da senzor ni dostopen od vrha) -> košta par k EUR
- kjuč -> košta par 10 EUR
- 20 min dela .. predpostavljam da je senzor temperature na cevi in ko losaš vijak ti začne puščat hladilna tekočina kar za sabo potegne potem še dolivanje tekočine in pa odzračenje hl. sistema

Torej glede na napisano bi rekel da če je ene ura mehaničnega dela vredna X, potem je nameščanje OSja glede na stroške vredno vsaj 10x manj! Realno jasno so razlike precej manjše oz. celo obrnjene.

Bistvo cene pa je v tem da se pokrije vse stroške in če bi servis ves mesec vsem menjal samo senzorje temperature in za to računal 90EUR bi na koncu pridelal okoli ničle. Če bi pa nek študentek cel mesec nalagal OSje (za 40EUR/h) bi pa na koncu imel vsaj 5k EUR dobička.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Ne, saj se jim zdijo previsoke.
Samo potem to zamutijo in zavijejo tako, da na koncu njim samim ni jasno, kaj je dejansko njihovo mnenje.
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Jaz delam tako stvar, ki je pac ne pocne v vsaki vasi kaksen clovek (razvoj elektronike po meri). Isto se mi dogaja, da bi se kdo cenkal pri ceni, ki je ze tako smesno nizka glede na toliko, koliko bi ga to stalo kjerkoli drugje, ni pa pretezko placati avtomehanika, frizerja ali pa vodovodarja. Tam je res konkurenca, pa obdrzijo dokaj visoke cene in je to kar vsem po vrsti "normalno" ...

Pri racunalnikih je pa tako, da smo/ste si sami izkopali to jamo z delanjem uslug za eno taveliko Milko. To gre, dokler je mulc star 12 let, ampak enkrat bo mulc moral tudi placevati racune in mu tavelika Milka ne bo vec zadoscala za to, visje cene pa ne bo mogel postaviti, ker se je sam prej posteno podcenil.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz sicer nisem v računalništvu, se pa niti slučajno ne pritaknem nobenega računalnika od kogarkoli za pod 100€. Ker nikoli ni samo nameščanje OS, vedno je treba premikati še podatke, vedno je treba dati še kup programčkov, pa kodekov, pa ne vem kerih jajc še, pa vsa gesla vpisat za maile in kot da to še ni dovolj, te še leta zatem kličejo za vsak drek. Pod 100€ ni šans, raje pa rečem 200€ da mi pol ni treba it.
Na srečo se vedno najdejo bedaki, ki gredo to počet skoraj zastonj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz sem tak bedak, ko to rabi kaksen kolega. Ko rabim jaz kaj od njega, mi on pomaga. Meni se zdi posteno. Ce pa kaksen neznanec kaj hoce, je pa ura 20 EUR pa se hitro nehamo pogovarjati
smile-1.gif

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz sicer nisem v računalništvu, se pa niti slučajno ne pritaknem nobenega računalnika od kogarkoli za pod 100€. Ker nikoli ni samo nameščanje OS, vedno je treba premikati še podatke, vedno je treba dati še kup programčkov, pa kodekov, pa ne vem kerih jajc še, pa vsa gesla vpisat za maile in kot da to še ni dovolj, te še leta zatem kličejo za vsak drek. Pod 100€ ni šans, raje pa rečem 200€ da mi pol ni treba it.
Na srečo se vedno najdejo bedaki, ki gredo to počet skoraj zastonj.

Pol si pa v uber dober. Ker nevem kir bedak ti bo dal 100€ za storitve ki jih ponujaš. In to brez računa in brez garancije.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Saj jih ne ponujam, samo takoj ko folk vidi da se spoznaš na PCje, takoj dobivajo pametne ideje. Tako se jih lepo znebiš. Parkrat so me pa tudi zafrknili in so mi dejansko plačali, no ja, vsaj splačalo se je.