Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
765
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Saj, če bi partizan videl kako metek počasi leti proti njemu, ga nebi izsilil.
Tako simpel pa ne zastopiš.
Če bi bil partizan kalibra tebe in tvojih sošolcev, mu tudi počasi leteči metek ne bi pomagal. Ker ni refleksov, ker je premalo sivih celic za procesiranje pravkar videne situacije in ker je v praznini glave vcepljeno mišljenje, da ste glavni na svetu in da naj metek kar zavije okoli vas...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Mate in Žerjav sta se pohvalila, da novi zakon deluje. Povedala sta, koliko denarja so pokasirali v proračun, koliko vozil so zasegli,... nista pa povedala, koliko življenj so rešili. Se pravi, da je glavni namen kasiranje in zaseganje vozil.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Za varno vožnjo refleksi niso ključnega pomena. To vi mulci promovirate, ker pameti ne morete promovirat.
Če bi bli refleksi in druga čutila tako na sto mater pomembni, bi se invalidi, ki vozijo brez nog, ali invalidi brez rok, slabovidni, slabo slušeči itd...v parih dneh vsi pobili. Pa vendar invalidi povzročijo zelo malo najtežjih nesreč. Zakaj? Zato ker invalidi imajo večinoma to, kar vi dinamiki po večini nimate. To je zdrava pamet.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Sej moraš kej vnaprej predvidevat kva se bo zgodil. Jst za vsazga udeleženca prometa v mojem vidnem polju vem kaj bo nardedil. Hitrost gor al pa dol.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
nista pa povedala, koliko življenj so rešili. Se pravi, da je glavni namen kasiranje in zaseganje vozil.
Pa ti in ostali tvoji somišljeniki povejte koliko bi jih moralo bit mrtvih brez novega zakona in koliko z novim zakonom.
Vi tle kar naprej tupite, da zakon ne deluje. In ker veste da ne deluje, zagotovo veste, kolk mrtvih mora bit zaradi tega.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
765
113
Ti že predvidevaš, stardeci pa ne. Obnašajo se, kot da se svet suče okoli njih, vse mora biti podrejeno njim, če se zmotijo, imajo še vedno prav. Na cesti počejo pizdarije, krivdo pa valijo na druge. Ko se po avtocesti peljejo v nasprotno smer, bi kaznovali vse pravilno vozeče samo zato, ker ne počenjo stvari tako kot oni...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Stardeci se zmotijo in zato grešijo, ti pa dobro veš kaj smeš delat, vendar NAMERNO tega ne počneš. Torej potencialno ubijaš namerno.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Zato pa stardeci niso primerni za na cesto pa se še vedno vozijo. Pa sej ni važn kok si star. DSejstvo je da veliko ljudi hitro vozi, probolem je samo da v narobniuh trenutkih, v slabih razmerah in neustreznimi avti in pijani in podobno. Sama hitrost ne ubija. Ubija ko nardiš napako.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pa ti in ostali tvoji somišljeniki povejte koliko bi jih moralo bit mrtvih brez novega zakona in koliko z novim zakonom.
Jaz mislim, da bi moralo biti toliko % manj mrtvih, za kolikor % so se povečale kazni.
Če ni tako, se podre tvoja teorija o visokih kaznih kot učinkovitemu orodju za povečanje prometne varnosti.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Mate in Žerjav sta se pohvalila, da novi zakon deluje. Povedala sta, koliko denarja so pokasirali v proračun, koliko vozil so zasegli,... nista pa povedala, koliko življenj so rešili. Se pravi, da je glavni namen kasiranje in zaseganje vozil.

Lažeš zavestno?

Če si vse to slišal, bi lahko slišal tudi (vsaj po radiu je bilo), da je bilo maja lani 23, leto pa 19 mrtvih!

Poleg tega se moraš zavedati, da se bo učinek tega zakona s časom stopnjeval, saj je veliko kršiteljev ostalo brez vozniških, nekateri pa tudi brez vozil. Kršitelji bodo sčasoma zelo razredčeni, zradirani itak ne bodo nikoli.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pa vendar invalidi povzročijo zelo malo najtežjih nesreč. Zakaj?

Kar si napisal naprej, si malo sfalil. Invalidi povzročajo skoraj 0 prometnih nesreč. Zakaj? Ker vejo, da neznajo/nemorejo vozt normalno in se zato ne vsedejo v avto. Lahko bi se tudi ti zgledoval po njih..

Sploh pa. Zakaj si iz mojega texta potegnil samo en stavek ven. Odgovori na celotno vprašanje. Aja, to že presega tvojo mejo, ker veš, da mogoče ste pa stardeci malo za*ebali in raje neboš odgovarjal, ker veš, da ste krivi...
Žalostno. Meni so pa govorili, da naj najprej pred svojim pragom počistim... Vrjetno enako velja zate...
wink-1.gif

Aja, še tole, Stardec. Ka maš ti otroke? Pa to resno sprašujem, ne da bi kej jeb*l v glavo, samo vprašam..

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Stardeci se zmotijo in zato grešijo, ti pa dobro veš kaj smeš delat, vendar NAMERNO tega ne počneš. Torej potencialno ubijaš namerno.

To pomeni, da stardeci SPLOH niso za na cesto, ker nimajo vpliva na svoje ravnanje (ker se nenamerno motijo, ne vidijo, ne slišijo,...), mladi dinamiki pa bi ob ustreznem ravnanju lahko vozili varno in ne bi ogrožali in ubijali sebe in ostalih?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
765
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Če te prav zastopim: jaz vem, da ne smem prehitro peljati in zato namerno peljem prehitro. Stardeci pa ne vedo, da je prepovedano peljati v nasprotno smer in izsiljevati prednost, zato se samo zmotijo...? Koga je potem po tvoje potrebno odstraniti iz ceste?

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Lažeš zavestno?

Če si vse to slišal, bi lahko slišal tudi (vsaj po radiu je bilo), da je bilo maja lani 23, leto pa 19 mrtvih!

Poleg tega se moraš zavedati, da se bo učinek tega zakona s časom stopnjeval, saj je veliko kršiteljev ostalo brez vozniških, nekateri pa tudi brez vozil. Kršitelji bodo sčasoma zelo razredčeni, zradirani itak ne bodo nikoli.

O zmanjšanju števila žrtev res nisem slišal nič konkretnega. Lahko, da sem preslišal (prispevek sem zasledil na TV-ju slučajno in z enim očesom), lahko pa da je bila novica predstavljena pomanjkljivo, ali pa sem bil sam površen.
Se pa strinjam, da o uspešnosti novega zakona ne moremo soditi po enem mesecu, ampak je potrebno stanje spremljati na daljši rok.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Jaz mislim, da bi moralo biti toliko % manj mrtvih, za kolikor % so se povečale kazni.
Če ni tako, se podre tvoja teorija o visokih kaznih kot učinkovitemu orodju za povečanje prometne varnosti.
Govoriš neumnosti.
Število mrtvih bi se moralo merit premočrtno z številom prometa na cesti.
Torej X ljudi na cesti pred uvedbo novega zakona in določen čas = X mrtvih
in X ljudi na cesti po uvedbi novega zakona in v istem času = X mrtvih.
Ali še bolje; morali bi imet primerjavo iz enake države ali regije kjer bi imeli novi zakon in neke druge države ali regije kjer zakona nebi blo.
Samo tako lahko zanesljivo primerjaš.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Sama hitrost ne ubija. Ubija ko nardiš napako.
Hja verjetno. Ni problem hitro vozit, to zna vsaka cirkuška opica, problem je hitro ustavit.

Pr tvojih refleksih se čudm da se sploh ustavš. pa da najdš bremzo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
765
113
Saj ne ustavi. Enostavno počasi pelje iz stranske na glavo in povzroči smrt motorista. Ali pa počasi pelje čez mejo in... V obeh primerih pa se ne prepriča, če to lahko varno stori, to pa zato, ker se zmoti in greši. Vsi ostali pa to namerno delajo. Samo on se zmoti in greši...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Dokler ti ob cesti lepo z velikimi številkami in črkami piše kolk lahko pelješ itd...namen kaznovalnega zakona ne more bit polnjenje proračuna. .
Ko bodo šle kazni direktno v žep tistim, ki jih tisti trenutek ogrožaš, (torej oškodovanim, ki se tisti trenutek nahajajo v bližini) takrat ne bo polnjenje proračuna.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Za varno vožnjo refleksi niso ključnega pomena. .
To je res. Ampak glavni argument ki ga vsi navajajo proti vožnji pod vplivom alkohola so pa ravno slabši refleksi.

Se pa strinjam, da marsikater mulc trezen vozi bolj nevarno kot kak izkušen šofer po spitih 3 ali 4 pirih.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.