Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
A še vedno se ti lahko kdaj pa kdaj zgodi, da pomotoma prekoračiš hitrost in te globoko kaznujejo.
Kako je to možno?
Ker mi nismo popolno božanski nezmotljivi nadljudje, kot ti.

Citat:
Stavim, da imaš ti rešitev na dlani.
Opa, spreminjamo temo ? (da spomnimo, tema je bila "rezultati novega zakona")

Citat:
Pa vendar invalidi povzročijo zelo malo najtežjih nesreč. Zakaj?
Ker je invalidov za volanom izredno malo ?
Ker vozijo vozilo omejeno na 45 km/h ?

Citat:
Samo tako lahko zanesljivo primerjaš.
In ? Je kdo tako zanesljivo primerjal ? Ali le vsak flanca po svoje ?
wink-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ker mi nismo popolno božanski nezmotljivi nadljudje, kot ti.
In kako se pri prekoračeni hitrosti lahjko toliko zmotiš, da te globoko kaznujejo? Če se že zmotiš se za malo, za orenk se ne moreš. Jasno v predpostavki, da si normalen. Če orenk prekoračiš hitrost, to narediš samo in zgolj namerno in zavestno.
Citat:
Opa, spreminjamo temo ? (da spomnimo, tema je bila "rezultati novega zakona")
Popolnoma nič ne spreminjam temo. Ti se izmikaš odgovoru. Govoriš, da je zakon brezvezen in narejen polnenju proračuna, sam pa nimaš pojma, kakšen zakon bi ti naredu da bi bil bolj učinkovit in, da nebi polnil proračuna. Kar lepo povej, to ni nobeno menjanje teme.
Citat:
Ker je invalidov za volanom izredno malo ?
Ker vozijo vozilo omejeno na 45 km/h ?
No vidiš. Saj počasi boš uklopu.
Torej refleksi niso ključnega pomena, pomembna je pamet in nizka hitrost. Pa ne poka. Lepo da si pogruntal.
Citat:
In ? Je kdo tako zanesljivo primerjal ? Ali le vsak flanca po svoje ?
Hja, ti in še kup kljukcev tukaj trdite da novi zakon ne deluje. Jaz ner trdim tega. Ajde na dan z dokazi in pravimi primerjavami, pa dokažite, da to res drži kar trdite!
Ajde, kar dejte! Ne kar tako na pamet flancat kozlarije.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Uporabnik stardec pravi:
Stardeci se zmotijo in zato grešijo, ti pa dobro veš kaj smeš delat, vendar NAMERNO tega ne počneš. Torej potencialno ubijaš namerno.

--------------------------------------------------------------------------------

To pomeni, da stardeci SPLOH niso za na cesto, ker nimajo vpliva na svoje ravnanje (ker se nenamerno motijo, ne vidijo, ne slišijo,...), mladi dinamiki pa bi ob ustreznem ravnanju lahko vozili varno in ne bi ogrožali in ubijali sebe in ostalih?
Ne, to pomeni, da napake in prekrške, ki se zgodijo po pomoti ne more ustavit nobern zakon. Pa ni važno al dela nenamerni prekršek en stardec al pa en mulc. Prekrške narejene nenamerno ne moreš preprečit z nobenim zakonom. Prekrške, ki pa se delajo zavestno in popolnoma namerno, pa lahko preprečiš. Kazen je najboljše zdravilo za namerno delanje pizdarij.
Citat:
mladi dinamiki pa bi ob ustreznem ravnanju lahko vozili varno in ne bi ogrožali in ubijali sebe in ostalih?
Hja, saj v tem grmu tiči zajec. Mladi NOČEJO ravnat ustrezno in prav.
Najboljši voznik bi bil voznik, ki bi imel reflekse mladega človeka in pamet starega modreca. Ampak žal to ni možno, zato se v praksi izkaže, da je dosti bolj varen voznik tisti, ki je pameten in moder. Refleksi ti ne nucajo veliko, če pa imaš v lobanji eno samo praznino.
In zato so starejši vozniki na splošno še zmeraj bolj varni kot pa mlajši. In to kar precej.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Citat:

Uporabnik stardec pravi:
Dokler ti ob cesti lepo z velikimi številkami in črkami piše kolk lahko pelješ itd...namen kaznovalnega zakona ne more bit polnjenje proračuna. .

Ko bodo šle kazni direktno v žep tistim, ki jih tisti trenutek ogrožaš, (torej oškodovanim, ki se tisti trenutek nahajajo v bližini) takrat ne bo polnjenje proračuna.
Noben te ne sili v delanje prekrškov. To se ti sam povsem zavestno odločaš in zato se posledično odločaš prostovoljno, da boš polnoil državni mošnjiček.
Torej odločitev je tvoja, al boš fotral državo iz tega naslova, ali pa ne. Noben ti ni kriv za to.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Kaj pa jst ka imam reflekse mladega in pamet starejšega pa mi ti še vedno tupiš v glavo ogrožam ostale v prometu.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

Citat:

Uporabnik stardec pravi:
Stardeci se zmotijo in zato grešijo, ti pa dobro veš kaj smeš delat, vendar NAMERNO tega ne počneš. Torej potencialno ubijaš namerno.

Če te prav zastopim: jaz vem, da ne smem prehitro peljati in zato namerno peljem prehitro. Stardeci pa ne vedo, da je prepovedano peljati v nasprotno smer in izsiljevati prednost, zato se samo zmotijo...? Koga je potem po tvoje potrebno odstraniti iz ceste?
Hja, trikrat ugibaj! Zaradi vožnje kontra po AC umre pri nas približno eden do dva človeka na leto, ali pa nobeden. Zaradi namerno prekoračene hitrosti jih umre na leto pa od 100 do 200.
Kaj misliš pol, koga bi blo bolj treba s cest spucat?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ja stare a ne ker bi prihranili najmanj 2 življenja! po tvoji statistiki! Zakaj še ne bi starejši malo živeli in uživali v svojih pokojninah in bili bolj DOMA!

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
...zato se v praksi izkaže, da je dosti bolj varen voznik tisti, ki je pameten in moder.

In to naj bi bili starejši ljudje? Tisti, ki zapeljejo s stranske ulice in povzroči smrt motoristu?

Kot je že nekdo reku: zmankuje ti argumentov in zagovorov zagovarjanja starejših voznikov. Priznaj, da bi bilo treba vzeti vozniške vsem, ki so starejši od 60 let.

Sploh pa, da še malo pokomentiramo naše policijske voznike, kako se izživljajo z novimi VW terenci... (mogoče že kdo videl, mogoče pa kdo še ni
tongue-1.gif
)...

Jao in svašta. Dokler bodo taki policaji z novim zakonom navadnim voznikom tečnarl, kako je treba vozt pa kolk so omejitve... Kaj sem že prej napisal o svojem pragu....
crazy1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kaj pa jst ka imam reflekse mladega in pamet starejšega pa mi ti še vedno tupiš v glavo ogrožam ostale v prometu.
A taka kombinacija je pri tebi?
A so mogoče v tvoje telo predšolskega otroka presadili možgane pokojnega Einsteina?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.954
-393
113
pa ti razumeš razliko men preveliko hitrostjo in neprilagojeno hitrostjo?

in en gor je napisal da vozi po občutku in da so znaki BZ, s tem se ne strinjam, ker ta občutek si pridobil ravno z znaki, na začetku tvoje vozniške kariere... če že od začetka vozniške vzgoje ne bi poznali znakov, bi bil kaos na cestah... je pa res, da z leti in veliko izkušenj lahko voziš brez pomoči znakov...

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:

Torej so prometni znaki postavljeni za brez-veze?

JAAAAAAAAAAAAAAAAA
aplauz.gif

Sem ravno zadnjič rešil tanovga fičota s KP tablico v BTC, ker če bi upošteval svoj znak, ne bi mogu tipkat tegale zdle!!!!

FAKIN BREZVEZE SO ZNAKI TOČNO TAKO JE!

Vozim po intuiciji in nimam problemov (niti pod omejitvijo nekje, niti na AC pri 180, 200....)!

Ko ti bo pa policaj "Po intuiciji" vzel izpit...boš pa jokal tukaj, kako grozen je in oh in sploh...
uf-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

in en gor je napisal da vozi po občutku in da so znaki BZ, s tem se ne strinjam, ker ta občutek si pridobil ravno z znaki, na začetku tvoje vozniške kariere... če že od začetka vozniške vzgoje ne bi poznali znakov, bi bil kaos na cestah... je pa res, da z leti in veliko izkušenj lahko voziš brez pomoči znakov...

Ja, tisti ki je to pisal, je res bimbo.

Delam po 70.000 km na leto. TO pomeni, da se zavedam, da se da voziti po nekem občutku - vendar je v SLOVENIJI zakon (s katerim ste se strinjali, ko ste šli delati vozniški izpit), da po zakonu veljajo odredbe na SLO cestah, ki so označene s PROMETNIMI ZNAKI.
Naj so po našem mnenju postavljeni pametno ali ne...se jih moramo držati.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Jst vem zase da sem dober voznik in jaz mislim da se da varno vozit tudi nekje kjer so omejitve hitrosti z večjo hitrostjo in to tudi počnem. pa še zadne kar bom reku v tej temi - zakon bo učinkovit ko bodo mene dobil na radar.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

Kot je že nekdo reku: zmankuje ti argumentov in zagovorov zagovarjanja starejših voznikov.
Men ne zmanjkuje argumentov, men zmanjkuje časa, da bi lahko odgovoril vsem vam kljukcem, saj vas nikol ne zmanjka. Se kar kotite.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
mi na cesti gledamo okrog in opazujemo dogajanje ti očitno ne a ne vidiš da si edini za zakon ki nič ne pomaga?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.