Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
...druge rešitve, kot na silo spametovat primitivne prekrškarje, ni.
Rešitve, ki jih pa tle beremo od dinamikov, so pa itak eno navadno otročje kakanje.

sam res ej... kakšne visoke, višje in najvišje denarne kazni, dejmo uvest kazenski strel v tilnik s kkšno 9mm zadevo za čist vsak prekršek, ki se ga da narediti. če se že gremo, se pejmo na hard... me zanima koliko prekrškov bi bilo šele potem.. pa smrtnih žrtev zaradi nesreč pol tudi nebi bilo veliko, bi se več folka postrelilo pred zidom. jp jp, taka politika bi bila zihr vzgojna
17758-icon_confused.gif

aja sam baaad, to se nebi obneslo ker država s tem nebi dost kasirala (če se izvzame kkšna državna undertaker podjetja)
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
- Ne moreš pa vedet kolk mrtvih bi blo, če tega zakona nebi imeli.
- če pa novega zakona nebi blo, bi jih blo pa ziher že več kot lani v istem času.
Kaj zdaj ? A vemo kolk mrtvih bi bilo brez novega zakona ali ne ?
Se ne moreš enega mnenja držati več kot 5 sekund ???

Citat:

Rešitve, ki jih pa tle beremo od dinamikov, so pa itak eno navadno otročje kakanje.
Za razliko od tvojih rešitev ?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ma dej mir.
Tle je blo že velikokrat napopano, kolk država pokasira na račun prometnih prekrškov. Eno pičlo mizerijo dobi.
Sam nekaj gobcate brezveze.
A te mogoče država sili, da delaj prekrške?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
uspeha zakonov ne moreš soditi zgolj po številu mrtvih, saj je že SJTV napisal, da se lahko npr. en mesec avtobus ljudi zvrne s ceste in ti popolnoma pokvari statistiko. vseeno pa je uspeh viden že (kakršen pač), če se število nesreč ter število mrtvih ne povečuje v primerjavi s prejšnjimi leti. to pa zato, ker je vedno več prometa na cesti, vedno več ljudi telefonira med vožnji, šari po radiu, ali kar je zdaj vedno bolj popularno - gleda na navigacijo, namesto na cesto

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kaj zdaj ? A vemo kolk mrtvih bi bilo brez novega zakona ali ne ?
Se ne moreš enega mnenja držati več kot 5 sekund ???
Jaz ne vem. Ti povej, ker veš da novi zakon ne deluje!
Citat:
Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Za razliko od tvojih rešitev ?
Sem že 100x napisal. Pa naj bo še zate 101 tič
Na gosto posejat in skrit stacionarne radarje in kamere, pol pa domov samo položnice pošiljat. Uspeh zagarantiran.

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
To telefonarjenje med vožnjo bi se moralo dosti strožje nadzirat in orenk kaznovat. Vsak tadrug telefonira med vožnjo in zato sploh neve kje pravzaprav je in kaj počne na cesti.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
amerikanci imajo zanimiv pristop:
Citat:
Beginning in July the State of Illinois will use speed cameras in areas designated as "work zones" on major freeways. Anyone caught by the devices will be mailed a $375 ticket for the first offense, but a second ticket will cost $1000 and comes with a 90-day license suspension. Drivers will also face higher insurance premiums as the first offense remains on the record for 4-5 years, but a second offense remains for a minimum of 7 years. This represents the harshest penalty structure yet for a city using photo enforcement.
http://www.thenewspaper.com/news/02/293.asp

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
ksz

Konkreten zanimiv in nažalost ne osamljen primer. Danes sem imel priliko videt močno razbit avto, visokega razreda (bmw 7, mb s, a8,..), letnik 1999. Mulc (20let), brez izpita, se je zagonil kamionu v rit s precej veliko hitrostjo (tovornjaku je odtrgal zadnjo premo). Poba nima izpita, avto ni bil registriran. To je že drugič da je povzročil tako nesrečo. Materialno je očitno dobro preskrbljen, saj se že vozi okoli z drugim avtom, sicer ne tako luksuznim, a mlajšim.

Kakšne sankcije so pa za take? Kako se take odstrani s cest? Moje laično mnenje je, da večino nesreč s smrtnim izidom povzročijo ljudje ki se jim dobesedno jebe za cel svet. Nimajo noebenga čuta odgovornosti in ničesar podobnega. Kazen 100 ali 10000€, popolnoma vseeno.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
765
113
Policija ugotavlja, da se sedaj vozi že ''prepočasi'', tako da bo naslednji korak znižanje hiotrostnih omejitev. Na avtocestah na 90km/h, na regionalnih cestah izven naselja 60km/h in v naselju 30km/h. Cene za prekrške bodo pa uravnavali skladno s cenami bencina vsak drugi torek (samo navzgor).

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
ne vem, če ste opazili, ampak na nekaterih ulicah po LJ so pred kratkim dvignili omejitve iz 50 na 60, npr. na Letališki in Kajuhovi

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
če se vozi prepočasi še ni problema. če pa povzroča kolone zaradi prepočasne vožnje pa je problem. je celo prepovedano. oz. bi se moral umaknit na primernem kraju. nevem pa če je kaznivo to. definitivno bi moralo bit.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ma dej mir.
Tle je blo že velikokrat napopano, kolk država pokasira na račun prometnih prekrškov. Eno pičlo mizerijo dobi.
Sam nekaj gobcate brezveze.
A te mogoče država sili, da delaj prekrške?

pudarek mojega zadnjega posta ni bil na tem da država kasira z kaznimi ampak na tem, da če se že gremo tako ornk kaznovalno politiko, se jo pejmo res na hard pa bojo vsi problemi rešeni, zato pa sm reku strel v tilnik. pač v tvojem stilu, samo še malce bolj zapretiravano.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zaradi koga je preveč nesreč zaradi tistih ki vozijo počasi ali zaradi tistih ki vozimo hitro? No naj ti mace razložim to ti npr. cincaš po cesti 60 tam ko je omejitev 90 in tudi cesta dopušča to hitrost se pravi 90! Jaz sem za tabo in te pač moram prehitet ker sem celi dan na cesti in bi že rad šel domov pa zaradi počasneža ne morem in ga pač prehitevam! Če se povzročim nesrečo jo res jaz in sem jaz kriv ampak če ti ne bi cijazil po cesti se to ne bi zgodilo in bi upošteval predpise! Predpis ti določa omejitve!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
A to je malce bolj zapretiravano?
Men se ta kaznovalna politika ne zdi nič orenk, saj je za majhne prekrške tud kazen majhna. Za majhen prekršek nebo nihče orenk kaznovan.
Tebe zgleda nekam skrbijo večje vsote. A si ti mogoče hard prekrškar, da se tako bojiš tistih večjih kazni?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.