Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ja, sem se pritožil in uspel, ampak je blo to že pred leti iz časov sodnikov za prekrške. Ampak sem uspel zato, ker očitanega prekrška NISEM storil. Pa tud takrat me niso kar oprostili, pred sodnika sem prišel hitro, ampak, ko sem dokazal nedolžnost, je primer zastaral. (da se policaju ne ugotovi napake). Sem se pa tud pritožil zaradi izrečene kazni, ki jo nisem storil, pa so pritožbo vrgli v koš in mi dvojno kazen odtrgali od plače lopovi.
Vsekakor, odkar velja pri nas sistem "kadija te tuži, kadija te sudi" je ugodno rešenih pritožb malo, s politiko zastraševanja pa so dosegli, da ljudje tudi če so kaznovani po krivici raje plačajo polovičko, kot da tvegajo celo kazen + sodne stroške ob morebitni zavrnitve pritožbe, ki jo rešuje policija, ki živi od pobranega denarja in le stežka prizna svoje napake.
Pravzaprav, a si se že kdaj vprašal, zakaj policaji ne povedo natančno, koliko kazni in katere (po katerem členu) so izrekli, tako da se moramo zatekat k špekulacijam?
Najbrž imajo zato zelo tehten razlog. namreč da s pomankljivimi podatki zavajajo javnost.
Tiste podatke, o številu priprtih prejšnji mesec, o številu nesreč lani, pa o številu izrečenih kazni sem dobil s strani policija.si. Višine kazni so pa zapisane v zakonu.
Ampak je očitno, da se moji viri z malo logičnega preračunavanja bistveno razlikujejo od tvojih.
Velika razlika med izrečenimi in pobranimi kaznimi? Hočeš rečt, da kazni veljajo samo za nekatere, enim drugim jih pa ni potrebno plačevat? A imajo zveze in poznanstva, al kako si ti to razlagaš?